Zorginnovatie en een gedegen organisatie van zorg en welzijn zijn belangrijk voor een goede kwaliteit van leven, continuïteit van zorg en kosteneffectiviteit. Maar hoe ontwerp je dat nu precies? Dat leer je tijdens de master of Science Innovatie in Zorg en Welzijn.

Na deze opleiding kun je zorginhoudelijke en bedrijfskundige inzichten zó combineren en toepassen dat je de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten kunt verbeteren. Je krijgt oog voor de belangen en perspectieven van verschillende partijen en leert vraag, aanbod en organisatie van de zorg perfect op elkaar af te stemmen.

Handig om te weten

Aanmelddeadline Bij voorkeur voor 1 juli
Start 6 september 2019
Lesdata Wekelijks op vrijdag van 10.00 - 17.00 uur (m.u.v. de schoolvakanties)
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 2060 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief. Bereken welk tarief voor jou geldt
Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
01
Master Innovatie in Zorg en Welzijn, tijdens de opleiding

Direct toepasbaar in je dagelijks werk

Alle modules van deze masteropleiding dragen bij aan de verbetering of innovatie van zorg en welzijn. Omdat je in iedere module een beroepsopdracht uitvoert en een concreet probleem kunt aanpakken op je werk, is de studie zowel voor jou als je werkgever interessant.

02
Master Innovatie in Zorg en Welzijn, carrièreperspectief

Aan de slag als hoogopgeleide professional in de zorg

Met de master Innovatie in Zorg en Welzijn kun je een mooie stap in je carrière maken. Volgens de HBO-Monitor hebben alle oud-studenten een passende baan op niveau gevonden, onder andere als innovator, adviseur en kwaliteitsmanager.

Open avond 13 november

Kom dinsdagavond 13 november naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.


Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de master Innovatie in Zorg en Welzijn? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je tussen de € 100 en € 1.500 kwijt, afhankelijk van wat je aanschaft of leent.


Waarom deze opleiding bij de hu?

  • Innoveren als belangrijkste vaardigheid

    Tijdens de master werk je aan de wetenschappelijke, bedrijfskundige en inhoudelijke onderbouwing van vernieuwing in de zorg, waardoor innovaties een grote kans van slagen hebben.

  • Oog voor verschillende belangen en perspectieven

    Een evenwichtige afweging van vraag, aanbod en de organisatie van zorg leidt tot een betere kwaliteit van leven en kosteneffectiviteit.

  • Uitdagend onderwijs gericht op persoonlijke effectiviteit

    Leiderschap, samenwerken, doelen behalen en strategische keuzes maken bepalen je effectiviteit bij het implementeren van innovaties. Tijdens de opleiding is hier veel aandacht voor.


Master Innovatie in Zorg en Welzijn, Foodcourt Padualaan 101

Interesse in de Master Innovatie in Zorg en Welzijn?