Ben jij al een aantal jaren groepsleerkracht en wil je je kennis en vaardigheden stevig uitbreiden en versterken? Wil je meer weten over de ontwikkelingen op het gebied van digitale geletterdheid en wil je graag leren hoe je meer effectief leesonderwijs geeft? Dan is de Master Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO) echt voor jou. Met de MEPO ben je toegerust voor de taken waar je als leerkracht tegenwoordig voor staat.
Vier docenten bespreken het lesmateriaal

Tijdens de Master Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO) kijk je met een kritische en onderzoekende blik naar je vak en ontwikkel je jezelf.

Je doet recente kennis op over taal, rekenen, wetenschap en technologie, sociaal-emotionele ontwikkeling en het volgen van leerresultaten en verbeteren van je onderwijs.

Ook leer je kritisch reflecteren op jezelf: wie ben ik als leerkracht en vanuit welk perspectief pak ik onderwerpen aan en maak ik keuzes?

Je oefent vaardigheden in je eigen klas, zoals het observeren van kinderen en het kiezen en inzetten van je lesmaterialen. Je leert met een andere bril te kijken naar je lessen en jouw school. Je wordt een kritische gesprekspartner die nieuwe kennis en ideeën inbrengt.

Zo sta jij straks steviger voor je klas en in je contacten met ouders en collega’s.

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Open avond 11 juni

Kom dinsdagavond 11 juni naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 september
Start 1 september
Lesdata De lesdagen zijn 2-3 keer per maand op woensdag van 15.00 tot 21.00 en soms op zaterdag van 9.30 tot 12.30.
Studie-investering Ongeveer 2 dagen per week
Collegegeld € 6900 (vrij van btw)

Dit bedrag wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. Dit is een tweejarige opleiding.

Bekijk de financieringsmogelijkheden van de Lerarenbeurs.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Informatie over de betalingsmogelijkheden vind je op de pagina Aanmelden, onder ‘Meld je aan voor cursussen, modules en leergangen’ (overige informatie).

Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Master of Education
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO)
Croho-code 70208
Juf met drie leerlingen op een basisschool

Tijdens de Master Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO)

Met de MEPO word je, na een aantal jaren werkervaring, een echte expert in je vak van groepsleerkracht. In deze masteropleiding staat goed onderwijs voor alle leerlingen centraal, zowel in basisvaardigheden zoals lezen en rekenen, als in actuele leerdomeinen zoals wetenschap en technologie en sociaal-emotionele ontwikkeling. Je verhoogt de effecten van je onderwijs en ontwikkelt nieuwe lessen, zoals in onderzoekend leren en 21e-eeuwse vaardigheden.

Juf met leerlingen op een basisschool

Expertleerkracht

Na het volgen van de MEPO ben jij expertleerkracht en geef je onderwijs met meer resultaat. Je speelt vaardig in op nieuwe ontwikkelingen, ontwikkelt en verbetert je eigen onderwijs, en bent een stevige gesprekspartner voor ouders en collega's.

Persoonlijke leerroute

Je verbindt jouw verwachtingen, interesses en wensen met het programma van de master. Op een aantal momenten kun je eigen keuzes maken, voor een domein, thema of vraag waarover je meer wilt weten.

Kosten

Het collegegeld voor de Master Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO) bedraagt € 6900 per jaar. Als leerkracht kun je jaarlijks een lerarenbeurs aanvragen (tot € 7000) en de werkgever jaarlijks vergoeding voor 320 uur voor studieverlof (vervanging). Bij twee of meer leerkrachten van hetzelfde bestuur kan ook een teambeurs worden aangevraagd.

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding!

En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Kijk hiervoor op nooituitgeleerd.leraar.nl.

Waarom deze opleiding bij de HU?

• Leren gericht op je eigen werksituatie

Je brengt vragen en behoeften in vanuit je eigen praktijk en neemt kennis en ideeën mee terug en probeert deze uit in je eigen klas en in de school.

• Eigentijds onderwijs ontwerpen en verzorgen

Je maakt kennis en oefent met effectieve leerlijnen, didactiek en instructie voor lezen, schrijven (stellen) en rekenen, voor alle leerlingen.

• Stevig in je schoenen staan

Je leert met overzicht, visie en zelfvertrouwen effectief te overleggen en je eigen keuzes toe te lichten en te verantwoorden.

Direct contact

Yvette Sol, opleiding Master Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO), Hogeschool Utrecht

Dr. Yvette Sol

Hoofddocent, onderzoeker bij het Kenniscentrum Leren en Innoveren
Mandy Zwartkruis, student Master Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO)

"Door het aanvragen van de lerarenbeurs werk ik vier dagen per week en heb ik één dag in de week studieverlof"

Mandy Zwartkruis Student en groepsleerkracht basisonderwijs
Els Withagen, Student MEPO en groepsleerkracht basisonderwijs

"Ik was na 15 jaar in het onderwijs toe aan iets nieuws. Ik wilde graag een opleiding doen, maar tegelijkertijd wilde ik ook mijn klaslokaal niet uit"

Els Withagen Student en groepsleerkracht basisonderwijs
Pascale Lucassen, Bovenschools Opleidingscoördinator bij Trinamiek

"De MEPO is gericht op de leerkracht voor de klas met alle aspecten die daarbij van belang zijn."

Pascale Lucassen Bovenschools Opleidingscoördinator bij Trinamiek, een stichting van 24 basisscholen in het midden van Nederland
Master Expertdocent Beroepsonderwijs, Foodcourt Padualaan 101

Interesse in de Master Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO)?

Vragen over de opleiding?