Wil je graag bijdragen aan empowerment van doven en andere mensen met auditieve en communicatieve stoornissen? Door het verbeteren van de mogelijkheden voor maatschappelijke participatie en toegankelijkheid van de samenleving. Wil je dat je leerlingen, die moeite hebben met hun gehoorverlies of een taal-stoornis, zich staande kunnen houden? Bij deze master verdiep en verbreed je je kennis van je eigen beroepspraktijk en kijk je met andere ogen naar je eigen vak. Na het volgen van deze master heb je een helicopterview. Je ziet waar in organisaties veranderingen nodig zijn en welke voorstellen je hiervoor kunt ontwikkelen.

Deeltijd Master Deaf Studies & Communication Needs: klas met studenten tijdens een les

Tijdens deze master ontwikkel je een andere kijk op je eigen vak en hoe je met doven en andere mensen met auditieve en communicatieve stoornissen kunt samenwerken. Je richt je op het verbeteren van hun participatie in de maatschappij. Of je houdt je bezig met de manier waarop je het beste de communicatieve strategieën van leerlingen met gehoorverlies of een taalstoornis kunt verbeteren. 

Handig om te weten

Aanmelddeadline Tot 1 september
Start 1 september
Lesdata Verdeeld over één of twee dagen per week (zaterdag is een optie).
Studie-investering 32-36 uur per week
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)

Bereken welk tarief voor jou geldt

 

Bekijk de financieringsmogelijkheden van de Lerarenbeurs.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Master of Arts
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Master Deaf Studies & Communicational Needs
Croho-code 44104
Master Deaf Studies & Communication Needs, tijdens de opleiding

Tijdens de master Deaf Studies & Communication Needs

Tijdens deze masteropleiding van één jaar leer je onderzoek doen om de positie van doven en slechthorenden in de maatschappij te begrijpen en verbeteren. Je kiest hiervoor een van de drie specialisaties: Dovenstudies, Leraar Nederlandse Gebarentaal of Communicatieve Belemmering. 

Master Deaf Studies & Communication Needs, carrièreperspectief

Breng veranderingen op gang

Na het afronden van deze masteropleiding kun je binnen je professionele praktijk onderzoek doen naar problemen die doven, slechthorenden of leerlingen met een spraak- of taalachterstand tegenkomen. Door jouw expertise zie je mogelijkheden en breng je veranderingen op gang. 

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en je kennisniveau.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de master Deaf Studies & Communication Needs? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt.

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding!

En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Kijk hiervoor op DUO.

Waarom deze opleiding bij de HU?

  • Volg een unieke opleiding

    De master Deaf Studies & Communication Needs is een unieke opleiding en kun je alleen aan Hogeschool Utrecht volgen.

  • Krijg veel persoonlijke aandacht

    Deze masteropleiding is kleinschalig en er is goed contact tussen de docenten en studenten. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

  • Pas je kennis meteen toe

    Deze opleiding sluit goed aan bij de praktijk. Wat je doordeweeks of in het weekend leert kun je op je werk meteen toepassen.

"De masteropleiding heeft me een bredere kijk gegeven, meer een helicopterview. Daarnaast ben ik sinds mijn master meer bezig met onderzoek(jes) en kan ik mijn collega's hierin meenemen."

Ilona Boer-Van Rosmalen (oud-student)

Interesse in master Deaf Studies & Communication Needs?

Vragen over de opleiding?