De master Beweegzorg is bedoeld voor werkende fysiotherapeuten of oefentherapeuten die zich op generiek niveau willen verdiepen in het vakgebied. Vanuit een kritisch-analytisch en reflectieve houding verbeter je zorgverlening, leg je verbindingen met andere professionals en werk je aan innovaties in de beweegzorg.

Studenten in overleg in een klaslokaal

Na het voltooien van deze master kun je omgaan met onzekere of onvoorspelbare situaties in het beroep. Je handelt actief en oplossingsgericht. Verschillende kennisbronnen pas je toe binnen de specifieke context waarin fysiotherapeutische/oefentherapeutische zorg wordt verleend.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 15 september en 31 december
Start 1 september 2019 en 1 februari 2020
Lesdata Wekelijks op donderdag tussen 14.00 - 20.30 uur (met uitzondering van de schoolvakanties in Midden-Nederland)
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 1983 (vrij van btw)
Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-code 45286

Focus op innovaties voor je eigen werkomgeving

Door complexe patiëntsituaties met je collega’s te bespreken verhoog je elkaars deskundigheid. Je leert samenwerkingsverbanden te ontwerpen zodat interprofessioneel werken van de grond komt en gebruikt moderne communicatiemiddelen binnen jouw beweegzorginnovatieplan. Deze opdrachten zijn voor jou en je werkgever interessant.

Als masteropgeleide professional de beweegzorg verrijken en verdiepen 

Met de masteropleiding Beweegzorg op zak ben je een echte bruggenbouwer tussen wetenschap en praktijk. Je hebt een sterk innovatief en onderzoekend vermogen. Daarmee ben je als behandelaar ook voorbereid op andere rollen in het toekomstige zorglandschap.  

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Open avond 12 november

Kom dinsdagavond 12 november naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Persoonlijke leerroute

Je studeert flexibel; samen met je begeleider bepaal je het studietempo, de volgorde van leereenheden en de toetsmomenten. Op die manier kun je de studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.


Kosten

De master Beweegzorg is een bekostigde masteropleiding. De kosten voor de master Beweegzorg kun je berekenen met behulp van de collegegeldmeter. Hiermee bereken je hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmateriaal ben je tussen de € 100 en € 500 kwijt.


Waarom deze opleiding bij de Hu?

  • Evidence- en contextbased beweegzorg

    Behandelen op basis van wetenschappelijk bewijs of kiezen voor gepersonaliseerde zorg? Met deze master leer je omgaan met deze dilemma’s.

  • Innovatief en flexibel onderwijs

    De master biedt uitdagende werkvormen en een flexibele structuur waarmee leren en werken bij elkaar komen.

  • Sterke verbinding met onderzoek in de lectoraten

    De opleidingen bij het Instituut voor Bewegingsstudies werken nauw samen met de lectoraten in onderzoeks- en innovatieprojecten.


Vragen over de opleiding?