De master Beweegzorg is een bekostigde masteropleiding bedoeld voor werkende fysiotherapeuten of oefentherapeuten die zich willen verdiepen in het vakgebied. Vanuit een kritisch-analytisch (Evidence Based Practice) en reflectieve houding verbeter je zorgverlening, leg je verbindingen met andere professionals en werk je aan innovaties in de beweegzorg.

Studenten in overleg in een klaslokaal

Na het voltooien van deze master kun je omgaan met onzekere of onvoorspelbare situaties in het beroep. Je handelt actief en oplossingsgericht. Verschillende kennisbronnen pas je toe binnen de specifieke context waarin fysiotherapeutische/oefentherapeutische zorg wordt verleend.

Wil je je op masterniveau specialiseren, kijk dan bij onze opleiding Master Fysiotherapie

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met docent masteropleiding Beweegzorg Jan Custers via jan.custers@hu.nl of bel of WhatsApp naar 06-38763116. We helpen je graag verder!

Stuur direct een email

Handig om te weten

Aanmelddeadline 31 augustus en 31 december
Start 1 september en 1 februari
Lesdata Wekelijks op donderdag tussen 14.00 - 20.30 uur (met uitzondering van de schoolvakanties in Midden-Nederland)
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 2092 (vrij van btw)
Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-code 45286

Focus op innovaties voor je eigen werkomgeving

Door complexe patiëntsituaties met je collega’s te bespreken verhoog je elkaars deskundigheid. Je leert samenwerkingsverbanden te ontwerpen zodat interprofessioneel werken van de grond komt en gebruikt moderne communicatiemiddelen binnen jouw beweegzorginnovatieplan. Deze opdrachten zijn voor jou en je werkgever interessant.

Als masteropgeleide professional de beweegzorg verrijken en verdiepen 

Met de masteropleiding Beweegzorg op zak ben je een echte bruggenbouwer tussen wetenschap en praktijk. Je hebt een sterk innovatief en onderzoekend vermogen. Daarmee ben je als behandelaar ook voorbereid op andere rollen in het toekomstige zorglandschap.  

Persoonlijke leerroute

Je studeert flexibel; samen met je begeleider bepaal je het studietempo, de volgorde van leereenheden en de toetsmomenten. Op die manier kun je de studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je direct aan!

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.


Kosten

De master Beweegzorg is een bekostigde masteropleiding. De kosten voor de master Beweegzorg kun je berekenen met behulp van de collegegeldmeter. Hiermee bereken je hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmateriaal ben je tussen de € 100 en € 500 kwijt.


Waarom deze opleiding bij de Hu?

  • Evidence- en contextbased beweegzorg

    Behandelen op basis van wetenschappelijk bewijs of kiezen voor gepersonaliseerde zorg? Met deze master leer je omgaan met deze dilemma’s.

  • Innovatief en flexibel onderwijs

    De master biedt uitdagende werkvormen en een flexibele structuur waarmee leren en werken bij elkaar komen.

  • Sterke verbinding met onderzoek in de lectoraten

    De opleidingen bij het Instituut voor Bewegingsstudies werken nauw samen met de lectoraten in onderzoeks- en innovatieprojecten.

Direct contact

Jan Custers

Jan Custers

Docent

Vragen over de opleiding?