Licht- en Lasergebruik bij Huidtherapie

Werk jij in de praktijk al met licht-laser apparatuur, en wil je een verdieping in kennis en vaardigheden? Dan is deze driedaagse cursus Licht- en Lasergebruik bij Huidtherapie iets voor jou.

Met de driedaagse post-bachelorcursus Licht- en Lasergebruik bij Huidtherapie ben je weer op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van licht- en lasertherapie. Het programma bevat veel praktische lessen waarin je aan de slag gaat met het behandelen van verschillende vormen van licht- en laserbehandelingen. Daarnaast komt klinisch redeneren aan de orde, krijg je gastcolleges, onderwerpen over wetgeving, verslaglegging en veiligheid, verwachtingsmanagement van patiënten, weefselinteracties, en wat te doen als het fout gaat. Tevens zal je opgenomen worden in ons HU LILA groep.

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Open avond 21 april

Kom dinsdagavond 21 april naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Handig om te weten

Start 5 juni 2020
Lesdata Vrijdag 9.00 - 17.00 uur: 5, 12 en 19 juni 2020 Toets op 26 juni 2020
Studie-investering 52 uur (24 contacturen en 27 zelfstudie-uren en 1 toets uur)
Kosten € 650 (vrij van btw)
Deelnemers 6 - 24
Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht, Bolognalaan 101 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering - 52 uur

Opleidingsinhoud

De post-bachelorcursus Licht- en Lasergebruik bij Huidtherapie bestaat uit 3 bijeenkomsten. Elke cursusdag bestaat uit zowel een theoretisch als praktisch gedeelte. Onderwerpen zoals lasertechnologie, behandelparameters, kwaliteit & veiligheid en dossiervoering zullen aan bod komen. Op de polikliniek zal aan de hand van casuïstiek en echte patiënten behandeld worden met licht- en laserapparatuur.

Drie weken heb je elke week een bijeenkomst op vrijdag. De cursus Licht- en Lasergebruik bij Huidtherapie biedt een mooie mix van theorie en praktijk.

Verder leer je ook via persoonlijke inbreng én collegiaal leren. Er is een leer- en samenwerkingsomgeving waar je literatuur, presentaties en informatie vindt en deelt met je medestudenten.

Tijdens de post-bachelorcursus krijg je klassikaal onderwijs. Theorie en praktijk. Daarbij deel je ook jouw praktijkervaring met de andere deelnemers. De module wordt afgesloten met een toets.

Toelating

Om de post-bachelorcursus Licht- en Lasergebruik bij Huidtherapie te volgen, heb je een hbo werk- en denkniveau nodig, plus relevante werkervaring op hbo- of wo-niveau.

De cursus Licht- en Lasergebruik bij Huidtherapie is bedoeld voor zorgprofessionals die zich verder willen verdiepen in licht en lasertherapie. De cursus wordt gegeven op hbo-niveau.

Docenten

Je krijgt les van een gevarieerd team van ervaren docenten die zelf met licht en laser werken. De gastcolleges worden gegeven door experts op dit specifieke gebied. Hierdoor sluit de inhoud steeds naadloos aan op de (complexe) vraagstukken uit de hedendaagse praktijk.

Na deze opleiding

Door onze praktijkgerichte en persoonlijke aanpak maak je al tijdens de cursus een ontwikkeling door. Is je kennis weer helemaal up to date wat betreft de laatste ontwikkelingen en heb je je praktische vaardigheden aangescherpt. Wat je tijdens de bijeenkomsten van de cursus Licht- en Lasergebruik bij Huidtherapie leert, kun je in je werk direct in praktijk brengen. Wanneer je de post-bachelorcursus Licht- en Lasergebruik bij Huidtherapie succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat van Hogeschool Utrecht.

Overige informatie

De post-bachelorcursus Licht- en Lasergebruik bij Huidtherapie kost € 650, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen, lunch, koffie en thee bij inbegrepen.

In de cursus zijn theorie en praktijk direct aan elkaar gekoppeld. Dit maakt de cursus bijzonder effectief en levert voordelen op voor jou en de praktijk waar je werkzaam bent. Om een wisselwerking te creëren tussen het toepassen van de verworven kennis in de praktijk en de inbreng van je kennis en ervaring tijdens de lessen, is het aanbevolen met licht en laser te werken in de praktijk. De cursus is praktijkgericht: wat je tijdens de lesdagen leert, kun je meteen toepassen in je praktijk.

Waarom Licht- en Lasergebruik bij Huidtherapie

• Kom verder in je carriere

De HU beschikt over state-of-the art licht- en laserapparatuur waar jij mee zal gaan werken. Op de polikliniek van de HU wordt verbinding gelegd tussen de vraag van de patiënt, de praktijk, onderzoek en onderwijs. Je leert wat je doet, hoe je het doet en waarom je het doet.

• Volg Interactieve colleges

Je studeert samen met andere professionals. Tijdens de lessen is er veel ruimte voor eigen inbreng. De inzichten en kennis die je tijdens de cursus opdoet, kun je meteen in de praktijk gebruiken. Jouw ervaringen zijn ook belangrijk voor de lessen die je volgt.

• Up to date programma

Na de cursus beschik je over de nieuwste inzichten.

direct contact

Murielle Alvares

Interesse in de opleiding Licht- en Lasergebruik bij Huidtherapie?

Vragen over de opleiding?