Leidinggeven in veranderende organisaties

Tijdens de verbouwing zijn wij gewoon geopend’.  Als leidinggevende heb je te maken met de sturen op de dagelijkse werkzaamheden, terwijl de organisatie continu in beweging en dus in verandering is.

In de opleiding Leidinggeven in veranderende organisaties kijk je naar het optimaal benutten van de kwaliteiten van je individuele teamleden en het maximaliseren van de effectiviteit van je team enerzijds. En anderzijds verken je de veranderingen die we waarnemen in organisaties en zet je dit af tegen de ontwikkelingen van je eigen organisatie in de vorm van een concreet implementatieplan. Wat werkt wel, wat werkt niet en waarom? Wanneer het niet werkt in de organisatie of onvoldoende werkt, dan wil je het veranderen. Hoe krijg je mensen mee in de de door jou voorgestelde verandering? Hierbij gebruik je de nieuwste inzichten in de veranderpsychologie als onderlegger van je plan.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Open avond 12 november

Kom dinsdagavond 12 november naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Handig om te weten

Start 13 september 2019 en 24 april 2020
Lesdata Module Organisation & Change: 13 en 14 september, 4 en
5 oktober 2019
Teammanagement & Leidinggeven: 24 en 25 april, 29 en
30 mei 2020
Studie-investering 5-15 uur per week (inclusief colleges)
(mede-afhankelijk van de spreiding van de opleiding)
Kosten € 2695 (vrij van btw)
Deelnemers 5 tot 20
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering
Prijsinformatie

Catering en lunchbuffet zijn bij de kosten inbegrepen. Daar komt nog € 120 voor studieboeken bij.

 

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Opleidingsinhoud

Jouw uitdagingen als (aankomend) leidinggevende is het gelijktijdig managen van de dagelijkse 'going concern'-activiteiten én veranderingen in de organisatie. In deze opleiding krijg je inzicht in de nieuwste trends, maar ook tools om met je team het maximale effect te realiseren, kansen te pakken en te anticiperen om de veranderingen in de organisatie.

De module bestaat uit twee keer twee dagen. De volgende onderwerpen worden uitgebreid behandeld:

 • individuele kwaliteiten optimaal benutten
 • teameffectiviteit maximaliseren
 • situationeel leidinggeven
 • coachend leiderschap
 • motiveren: beïnvloeding van houding en gedrag
 • inzicht in veranderende organisaties
 • verandermanagement: implementatie

Je krijgt klassikaal en interactief onderwijs. Daarbij deel je ook jouw praktijkervaring met de andere deelnemers. Je sluit de module af met een paper.

Na afloop van deze module:

 • heb je je toolbox gevuld met modellen en concepten rondom leidinggeven, organisaties en het sturen op veranderingen binnen organisaties
 • kun je vormen van leiderschap afstemmen op de individuele medewerkers
 • haal je meer effectiviteit uit je team
 • weet je houding en gedrag van medewerkers te beïnvloeden
 • kun je de sturen op motivatie
 • ben je in staat veranderingen in organisaties te duiden
 • kun je veranderingen effectief realiseren

toelating

Om de opleiding Leidinggeven in veranderende organisaties te volgen, heb je hbo-werk- en denkniveau nodig, plus minimaal drie jaar relevante werkervaring op hbo- of wo-niveau. Toelating vindt plaats op basis van je CV en een intakegesprek.


Docenten

Hans Prinsen

Hans Prinsen

Hans is een ervaren trainer, coach en adviseur. Hij is partner van EMC Performance, een middelgroot maatwerk bureau dat zich richt op het bevorderen van de bedrijfsprestaties. In het bijzonder werkend aan de ontwikkeling en scholing van personeel en hun performance op de werkvloer. Hans is dagelijks werkzaam met management en teams van grote bedrijven en instellingen rond thema’s kwaliteitsverbetering, verhoging van leerrendement en het verbeteren van de performance op de werkvloer.

Hans is meer dan 15 jaar bezig met teamprocessen, teamontwikkeling en het coachen van teams om die op een hoger niveau te brengen. Hij verzorgt trainingen op de volgende gebieden: gedrag-houding; communicatie; commerciële-, sales-en leiderschaps-trainingen (personal leadership en teamleadership) en diverse vaardigheidstrainingen (functionerings-en beoordelingsgesprekken, timemanagement en presentatietechnieken). Daarbij gaat het in het bijzonder om vaardigheden c.q. skills en de toepassing daarvan in de concrete werksituatie. Het credo van Hans is: “Je kunt de wind niet veranderen, maar hoe de zeilen staan bepaal jezelf”.

 


Na deze opleiding

Als je deze cursus hebt gevolgd, ben je een T-shaped professional: je hebt specialistische kennis op je eigen vakgebied maar kunt ook over de grenzen van je vakgebied heen kijken en verbindingen leggen. Veel organisaties zijn op zoek naar professionals die dit kunnen. Onze studenten komen terecht in management-, advies- en beleidsfuncties.

Wanneer je de opleiding Leidinggeven in veranderende organisaties succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat van Hogeschool Utrecht. Wil je na deze module verder studeren? Volg dan:

Door de modulaire opbouw kun je in je eigen tempo studeren. De studiecoach adviseert je hierbij.

Overige informatie

De post-bachelorcursus Leidinggeven in veranderende organisaties kost € 2695, vrij van btw. Catering en lunchbuffet zijn inbegrepen. De kosten voor de studieboeken van 120 euro komen hier nog bij.

In de module zijn theorie en praktijk direct aan elkaar gekoppeld. Dit maakt de studie bijzonder kwalitatief onderbouwd en daarmee bijzonder effectief en levert voordelen op voor jou en je organisatie. Om een wisselwerking te creëren tussen het toepassen van de verworven kennis in de praktijk en de inbreng van je kennis en ervaring tijdens de lessen, dien je een relevante werkplek te hebben.

Heb je nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem geheel vrijblijvend contact op met Gert Jan Schop.

Waarom deze opleiding bij de HU?

 • Onderdeel van de opleiding Bedrijfskunde

  De module is onderdeel van de door CPION gecertificeerde opleiding Bedrijfskunde.

 • Focus op verandering

  Hoe realiseer je verandering en hoe ga je er mee om? Dat is de kern van deze module.

 • Handvatten voor in de beroepspraktijk

  Je krijgt in de vorm van kennis, tools, technieken en een concreet implementatieplan handvatten voor in je beroepspraktijk.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Interesse in de opleiding Leidinggeven in veranderende organisaties

Interesse in de opleiding Leidinggeven in veranderende organisaties?