Ben jij (bijna) afgestudeerd aan een hbo- of wo-bacheloropleiding en sluit jouw opleiding aan op een schoolvak? Ga je graag met jongeren om? Zou je hen echt iets bij willen brengen over je vak? En lijkt het je leuk om op een school te werken? Dan is de kopopleiding Leraar tweedegraads van Hogeschool Utrecht iets voor jou!

De kopopleiding is een uitdagende, éénjarige voltijd bacheloropleiding waarbij de praktijk centraal staat. Je leert en werkt tegelijk. Zo bereid je je helemaal voor op het leraarsvak. Zo leer en oefen je didactische vaardigheden, pedagogische vaardigheden en verdiep je je in het Nederlandse onderwijssysteem. Bovendien ga je direct aan de slag op een school.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor je startdatum
Start 1 september
Lesdata Maandag en donderdag
Studie-investering Circa 40 uur per week, inclusief stages
Collegegeld € 2083 (vrij van btw)
Bereken welk tarief voor jou geldt
Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Education (BEd)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Kopopleiding leraar tweedegraads, tijdens de opleiding

Tijdens de kopopleiding leraar tweedegraads

Tijdens de kopopleiding bereid je je voor op beroep van leraar. Je leert en oefent didactische vaardigheden (hoe breng ik mijn vak over op anderen?). Daarnaast verwerf je inzicht in leer- en gedragsvraagstukken en leer je de onderwijssector beter kennen. Je vakkennis is al op orde dankzij de passende bachelor- of masteropleiding die je hebt gevolgd.

Aan de slag als leraar tweedegraads

Het lerarentekort groeit de komende jaren steeds meer. Voor de meeste vakken geldt dan ook dat je zonder veel problemen een baan vindt in het onderwijs als docent.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Open avond 21 april

Kom dinsdagavond 21 april naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Persoonlijke leerroute

Je volgt een speciaal traject waarin je in één jaar klaar bent om leerlingen te begeleiden, lessen voor te bereiden en te geven en andere onderwijstaken uit te voeren.


Kosten

Heb je een opleiding in het hoger onderwijs afgerond en ga je daarna een lerarenopleiding doen? Je kunt dan in aanmerking komen voor een jaar extra prestatiebeurs. Kijk voor meer informatie op de site van de DUO en klik op ‘Leraar/ Extra prestatiebeurs’.


Waarom deze opleiding bij de HU?

  • Veel verschillende vakken

    Bij Hogeschool Utrecht kun je de kopleiding volgen voor: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, aardrijkskunde, geschiedenis, omgangskunde, wiskunde, natuurkunde, techniek, scheikunde en biologie.

  • Praktijkgericht en innovatief onderwijs

    Je volgt modern onderwijs, waarbij je veel praktijkervaring opdoet en met innovatieve onderwijsvormen en technieken werkt.

  • Doorstromen naar eerstegraads

    Na deze opleiding kun je in veel gevallen doorstromen naar de Master leraar eerstegraads van jouw vak. Deze opleiding sluit naadloos aan op de eerstegraads masters van Hogeschool Utrecht.

Interesse in de bachelor Kopopleiding Leraar tweedegraads?