Word je steeds vaker betrokken bij strategische adviezen? Werk je samen met verschillende groepen en disciplines? Met de leergang IT Management leer je de taal van het hoger management en van andere vakgebieden. Je kijkt over de grenzen van jouw eigen organisatie.

Je verdiept je in de actuele inzichten rondom Business IT Alignment en de toegevoegde waarde van IT. Daarbij ontwikkel je een projectmatige aanpak, krijg je inzicht in financiële aspecten en leer je de strategische koers voor de organisatie of IT-afdeling te doorgronden om zo een rol te kunnen spelen bij noodzakelijke veranderingen.

Online open avonden

Behoefte aan persoonlijk studieadvies? Ook in deze tijd staan we (online) voor je klaar! Kijk hier voor meer informatie. 

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor startdata
Start Februari, april, september en november
Lesdata Dinsdag 14.30 - 21.15 uur
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten € 9900 (vrij van btw)
Deelnemers 6 - 18
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering
Prijsinformatie Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Opleidingsinhoud

De leergang IT Management is een deeltijdopleiding voor de professional en de manager die zich verder willen verdiepen in vraagstukken op het snijvlak van business en IT. De opleiding IT Management bestaat uit een drietal mastermodules, welke bestaan uit twee delen.

Mastermodule Strategy & Organisation

 • Strategisch Management & Business Models
 • Extended Enterprise

Mastermodule Information Management

 • Business IT Alignment
 • Organization of the Information Function

Mastermodule Projectmanagement & Change

 • Projectmanagement & Change
 • Information Economics

Tijdens de mastermodules van de leergang krijg je klassikaal onderwijs. Iedere module wordt afgesloten met een schriftelijk examen en een paper of presentatie. Wanneer je de leerlijn met succes hebt afgerond, ontvangt je het certificaat IT Management van Hogeschool Utrecht.

Mastermodules los volgen

De leergang IT Management bestaat uit drie mastermodules die je ook los kunt volgen:

Toelating

Om de leergang IT Management te kunnen volgen, heb je minimaal een hbo-diploma en twee jaar relevante werkervaring op hbo- of wo-niveau nodig. Beschik je niet over een hbo-diploma? Dan kan je werk- en denkniveau getoetst worden in een intakegesprek.

We gaan graag met je in gesprek om je vragen over de opleiding te beantwoorden en je toelaatbaarheid vast te stellen, op basis van je CV tijdens het intakegesprek. Je meldt je hiervoor aan via de persoonlijk advies button onderaan de pagina.

Docenten

De colleges worden voor een groot deel gegeven door (gast) docenten uit het bedrijfsleven. Hierdoor sluit de inhoud steeds naadloos aan op de (complexe) vraagstukken uit de hedendaagse markt. Inhoudelijk is de opleiding nauw verbonden met de lectoren van Hogeschool Utrecht en mede daardoor van hoog niveau.


Na deze opleiding

Na de leergang IT Management ontvang je het certificaat IT Management van Hogeschool Utrecht. Wil je je na het volgen van de leergang verder ontwikkelen? Stroom dan in bij de Master of Informatics.

Eén van de unieke kenmerken van de leergang is dat zij onderdeel is van de Master of Informatics. Deze is door de NVAO geaccrediteerd en daarmee ook internationaal erkend. Wil je je na het volgen van de leergang verder ontwikkelen? Dan is deze master een logische vervolgstap.


Overige informatie

De leergang IT Management kost € 9900, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.

In de mastermodules zijn theorie en praktijk direct aan elkaar gekoppeld. Dit maakt de studie bijzonder effectief en levert voordelen op voor jou en je organisatie. Wel is een relevante werkplek vereist om de wisselwerking te creëren tussen het opdoen van kennis en delen van praktijkervaringen.

Hogeschool Utrecht organiseert regelmatig een informatiemiddag ICT deeltijd.

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.

Hogeschool Utrecht organiseert geregeld 'De Master Spreekt...' events. In deze reeks vonden plaats:

De Master spreekt...

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.

Waarom IT Management bij de HU?

 • Kies voor een topopleiding

  Deze leergang is onderdeel van de Master of Informatics, uitgeroepen tot topopleiding door de Keuzegids Masters 2017.

 • Stroom door naar de master

  Wil je je na het volgen van de opleiding verder ontwikkelen? Dan kun je eenvoudig doorstromen naar de Master of Informatics.

 • Midden in het land

  Utrecht is centraal gelegen. Je kunt de locaties van de HU goed bereiken per openbaar vervoer en de auto.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Mieke Braadbaart

Programmaleider

Volg deze opleiding