Integraal Inspecteur Vastgoed

 • Bachelor
 • Cursus
 • 1 jaar
 • Koningsbergerstraat 9 Utrecht, Lange Schaft 7G Houten NVDO

De opleiding Integraal Inspecteur Vastgoed is onderdeel van de leergang Conditiemeting NEN 2767 / BOEI, een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) en Hogeschool Utrecht. Je wordt opgeleid tot een professionele inspecteur die een belangrijke bijdrage levert aan de verbetering van de staat van de assets.

Cursus Integraal Insoecteur Vastgoe: twee studenten in de leeromgeving

Als inspecteur vastgoed houd je de staat van vastgoed in de gaten. Gebreken zorgen voor prestatieverlies, brengen risico's met zich mee en beïnvloeden de functionele prestatie-eisen van een asset. Dit kan een gebouw zijn, maar ook een transportinstallatie of een elektrotechnisch object. Jouw werk zorgt ervoor dat de eigenaar grip houdt op de kwaliteit, de levensduur en de kosten van zijn vastgoed.

Handig om te weten

Start 7 oktober 2021
Lesdata Neem voor meer informatie contact op met de opleiding.
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Deelnemers Minimaal 16 deelnemers
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht , Lange Schaft 7G Houten NVDO
Diploma Certificaat met de studie-investering - 300 uur
Prijsinformatie

De kosten bedragen € 5450, exclusief btw.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Opleidingsinhoud

Tijdens de cursus Integraal Inspecteur Vastgoed leer je om objectieve en betrouwbare inspecties binnen je eigen specialisatie (bouwkunde, klimaat- en transportinstallaties, elektrotechnische installaties of monumenten) uit te voeren conform de NEN 2767-1. Deze inspecties en de daaruit volgende adviezen zijn van groot belang voor de verschillende stakeholders.

Neem voor meer informatie contact op met de opleiding.

De cursus bestaat uit bijeenkomsten en praktijkgestuurde opdrachten.

Als je door COVID klachten thuis moet blijven, dan hoef je geen onderwijs te missen. Door gebruik te maken van verschillende technische middelen maken wij hybride onderwijs mogelijk.

Na afloop kun je:

 • op een objectieve en betrouwbare manier inspecties uitvoeren binnen je eigen specialisatie (bouwkunde, klimaat- en transportinstallaties, elektrotechnische installaties of monumenten) conform de NEN 2767-1 (versie december 2016).
 • aanvullende inspecties uitvoeren voor de onderdelen brandveiligheid, energie en inzicht in voldoen aan wet- en regelgeving.
 • een team vormen met de integraal vastgoedadviseur, kun je de uitkomsten van de inspecties overleggen aan de adviseur en ondersteun je de adviseur in zijn besluitvorming.

Het examen voor inspecteur verschilt per specialisatie, en bestaat uit:

 • Praktijkinspectie per specialisatie en het uitwerken van de inspectieresultaten
 • Opstellen van een rapportage
 • Mondelinge motivatie bij de opgestelde rapportage
Introductieochtend Integraal Inspecteur Vastgoed en Integraal Adviseur Vastgoed

Introductie ochtend Leergang conditiemeting NEN2767 / BOEI

Op 10 september 2021 organiseren Helix Academy, Hogeschool Utrecht en de NVDO een introductie ochtend voor de Leergang NEN 2767 BOEI. Meer informatie over het programma en aanmelden lees je op de website van de NVDO.

Meer informatie en aanmelden

Toelating

Je hebt een mbo+- of hbo-opleiding binnen je eigen specialisatie afgerond, aangevuld met een aantal jaar relevante werkervaring.

Docenten

De docenten zijn specialisten uit de praktijk en docenten die werkzaam zijn binnen Hogeschool Utrecht. Samen verzorgen zij de bijeenkomsten en begeleiden ze je bij de praktijkgestuurde opdrachten.

Na deze opleiding

Na de cursus Integraal Inspecteur Vastgoed ontvang je een NVDO/HU-certificaat en een automatische bijschrijving in het NVDO-register.

Neem voor meer informatie contact op met de opleiding.

Het certificaat dat je na deze cursus krijgt, is een prima basis voor persoonscertificatie bij Hobéon SKO. Asset-owners (waaronder de Rijksgebouwendienst) stellen deze opleiding verplicht voor iedereen die de werkzaamheden van inspecteur wil uitvoeren.

Overige informatie

De post-bachelorcursus Integraal Inspecteur Vastgoed kost € 5450 exclusief btw. Hier zijn studiematerialen gedeeltelijk bij inbegrepen.

Om de praktijkgestuurde opdrachten te kunnen doen heb je meerdere jaren ervaring nodig in bouwkunde, werktuigbouwkunde/transportinstallaties, elektrotechnische installaties of monumenten.

Waarom Integraal Inspecteur Vastgoed bij de HU?

 • Kom verder in je carrière

  De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

 • Docenten uit de praktijk

  De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.

 • Midden in het land

  Utrecht is centraal gelegen. Je kunt de locaties van de HU goed bereiken per openbaar vervoer en de auto.

Ingang Padualaan 99, Utrecht Science Park

Interesse in de opleiding Integraal Inspecteur Vastgoed?