In de leergang Information Management leer je hoe je de business, informatievoorziening en technologie ontwerpt en realiseert. Hierbij kijk je over de grenzen van jouw eigen organisatie heen en leer je de taal spreken van het hoger management en andere vakgebieden.

De leergang is bedoeld voor professionals die steeds vaker betrokken worden bij strategische adviezen, en met verschillende groepen en disciplines samenwerken. Je verdiept je in de actuele inzichten rondom Informatiemanagement Business IT Alignment en de toegevoegde waarde van IT.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor startdata
Start Februari, april, september en november
Lesdata De lessen vinden plaats op dinsdag van 14.30 - 21.15 uur.
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten € 9900 (vrij van btw)
Deelnemers 6 - 18
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering
Prijsinformatie Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Opleidingsinhoud

De leergang Information Management is een deeltijdopleiding voor de IT-Professional en de manager die zich verder wil verdiepen in vraagstukken op het gebied van strategie, informatie, Business IT Alignment en architectuur. De opleiding bestaat uit een drietal mastermodules, welke bestaan uit twee delen.

Mastermodule Digital Strategy & Organisation

 • Strategisch Management & Business Models
 • Extended Enterprise

Mastermodule Information Management

 • Business IT Alignment
 • Organization of the Information Function

Mastermodule Enterprise Architecture

 • Business and Information Architecture
 • Application, Data and Infrastructure Architecture

Tijdens de mastermodules van de leergang krijg je klassikaal onderwijs. Iedere module wordt afgesloten met een schriftelijk examen en een paper of presentatie. Wanneer je de leerlijn met succes heeft afgerond, ontvang je het certificaat Informatiemanagement van Hogeschool Utrecht.

De leerdoelen zijn terug te vinden bij de specifieke mastermodules van deze leerlijn.

Mastermodules los volgen

De leergang Informatiemanagement bestaat uit drie mastermodules die je ook los kunt volgen.

Toelating

Om de leergang Information Management te kunnen volgen, heb je minimaal een hbo-diploma en twee jaar relevante werkervaring op hbo- of wo-niveau nodig. Beschik je niet over een hbo-diploma? Dan kan je werk- en denkniveau getoetst worden in een intakegesprek.

We gaan graag met je in gesprek om je vragen over de opleiding te beantwoorden en je toelaatbaarheid vast te stellen, op basis van je CV tijdens het intakegesprek. Je meldt je hiervoor aan via de persoonlijk advies button onderaan de pagina.

Docenten Information Management

De colleges worden voor een groot deel geven door (gast)docenten uit het bedrijfsleven. Hierdoor sluit de inhoud steeds naadloos aan op de (complexe) vraagstukken uit de hedendaagse markt. Inhoudelijk is de opleiding nauw verbonden met de lectoren van Hogeschool Utrecht op het betreffende onderzoeksgebied en mede daardoor van hoog niveau.


Na deze opleiding

Na de leergang Information Management ontvang je het certificaat Informatiemanagement van Hogeschool Utrecht. Wil je je na het volgen van de leergang verder ontwikkelen? Stroom dan in bij de Master of Informatics.


Overige informatie

De leergang Information Management kost € 9900, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.

In de mastermodules zijn theorie en praktijk direct aan elkaar gekoppeld. Dit maakt de studie bijzonder effectief en levert voordelen op voor jou en je organisatie. Wel is een relevante werkplek vereist om de wisselwerking te creëren tussen het opdoen van kennis en delen van praktijkervaringen.

Hogeschool Utrecht organiseert regelmatig een informatiemiddag voor de ICT deeltijdopleidingen. Deze worden aangekondigd via de evenementenpagina en op de betreffende opleidingspagina's.

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.


Hogeschool Utrecht organiseert geregeld 'De Master Spreekt...' events.

Aankomend event

18 juni: De master spreekt over juridisch en ethisch verantwoord toepassen van algoritmen

Vorige events

In deze reeks vonden eerder plaats: De Master spreekt...

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.

Waarom Information Management bij de HU?

 • Kies voor een topopleiding

  Deze leergang is onderdeel van de Master of Informatics, uitgeroepen tot topopleiding door de Keuzegids Masters 2017.

 • Stroom door naar de master

  Wil je je na het volgen van de leergang verder ontwikkelen? Dan kun je eenvoudig doorstromen naar de Master of Informatics.

 • Kom verder in je carrière

  De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Mieke Braadbaart

Programmaleider

Volg deze opleiding