Freelance

Wil je al een tijdje de sprong wagen en freelance journalist of freelance redacteur worden? Ben je klaar voor een nieuwe stap in je carrière, maar weet je niet zo goed hoe je aan dit spannende avontuur begint?

Cursus Freelance: student aan het werk

De cursus Freelance stoomt je klaar voor een carrière als freelancer. Je bouwt een eigen website, doet oefenopdrachten en krijgt praktisch advies. Dit bespaart je een hoop uitzoekwerk en telefoontjes naar de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst.

Informatie aanvragen

Meer weten over deze opleiding?

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Handig om te weten

Start n.t.b.
Lesdata n.t.b.
Studie-investering 6 – 10 uur studiebelasting per bijeenkomst
Kosten € 895 (vrij van btw)
Deelnemers Maximaal 10 deelnemers
Locatie Incompany, Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat van deelname
Prijsinformatie Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Opleidingsinhoud

Wil je als freelancer aan de slag? De post-bachelorcursus Freelance geeft je een stappenplan en laat je kennismaken met de ins en outs van het beroep van freelance journalist of redacteur. Je doet oefenopdrachten, bouwt een eigen website en krijgt heel veel praktische informatie.

De cursus Freelance bereid je voor op je carrière als freelancer: van idee tot start. Freelancen is een proces van vallen en opstaan. Je docent en medecursisten helpen je obstakels te verwinnen en niet in klassieke valkuilen te trappen.

De volgende onderdelen komen aan bod:

 • wat ben ik waard?
 • journalistiek versus commercieel schrijven
 • aan de slag met je website
 • administratie, verplichtingen & voordelen
 • je bedrijfsplan

Je woont zes bijeenkomsten bij. Je werkt dan individueel of in groepjes aan opdrachten. Buiten de bijeenkomsten maak je huiswerkopdrachten.

Wat betekent het om te starten als freelancer? Wat maakt je uniek en met welk verhaal ga je de boer op? De cursus Freelance stoomt je klaar. Je leert hoe je jezelf in de markt zet met een goed verhaal en scherpe acquisitie. Je komt erachter wat het verschil is tussen journalistiek en commercieel schrijven en leert met welke verplichtingen en voordelen je te maken krijgt als freelancer.

Toelating

Je hebt hbo-denkniveau. Graag ontvangen wij bij aanmelding ook je cv.


Docenten

Tijdens de cursus Freelance krijg je les van een docent met veel praktijkervaring. De cursus sluit daardoor perfect aan op de dagelijkse realiteit.

Crissy Mulder, hogeschooldocent post-bachelorcursus Freelance, Hogeschool Utrecht

Crissy Mulder

Crissy Mulder is afgestudeerd journaliste en intercultureel communicatiedeskundige. Als freelance journaliste en tekstschrijfster verzorgt zij dagelijks journalistieke producties, bedrijfscommunicatie en copywriting. Dit doet zij bijvoorbeeld voor. iAmsterdam, UNICEF, Parool, vakblad Fonk Magazine, GreatMagazines en MakeMarketingMagic.


Na deze opleiding

Na deze cursus ben je helemaal klaar om als freelancer te beginnen. Je hebt een professionele website staan, weet hoe je aan scherpe acquisitie doet en bent op de hoogte van alle praktische ins en outs.

Dankzij alle benodigde kennis, de vele oefenopdrachten, het bouwen van je eigen website en meer ben je na de cursus Freelance helemaal klaar voor de markt. Dat bespaart je een hoop zelfstandig uitzoekwerk en telefoontjes met de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst.

Deze post-bachelorcursus is bedoeld voor iedereen die een goede start wil maken als succesvol freelance journalist of tekstschrijver. Bijvoorbeeld journalisten, communicatieadviseurs, young professionals en starters.

Nog niet uitgeleerd? Volg ons op LinkedIn, Twitter en Facebook en kijk welke cursussen nog meer interessant zijn voor jou.


Overige informatie

De cursus Freelance kost € 895, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen. Leden van de NVJ krijgen 10% korting.

Waarom cursus Freelance bij de HU?

 • Kom verder in je carrière

  De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

 • Docenten uit de praktijk

  De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.

 • Kies een praktijkgerichte opleiding

  De inzichten en kennis die je tijdens deze cursus opdoet, kun je meteen in je werk gebruiken.

Direct contact

Sabine Donker

Programmaleider journalistiek