De opleiding Mondzorgkunde van de HU heeft een digitale post initiële cursus Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming in de Tandheelkunde ontwikkeld voor de 4-jarig opgeleide mondhygiënist.

In deze cursus staat het zelfstandig indiceren van intra-orale radiologische onderzoeken centraal ten behoeve van de cariës- en parodontale diagnostiek van de patiënt.
De cursus kan leerwegonafhankelijk gevolgd worden maar de theorietoets (ruim 50 vragen) is een verplicht onderdeel.

Persoonlijk advies

Heb je nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Laat het ons weten.

Stuur direct een e-mail

Handig om te weten

Start Oktober 2021
Lesdata 4, 11 en 25 oktober en 1 en 8 november 18.30 - 20.00 uur via Microsoft Teams
Toets: maandagavond 22 november. Let op: de toets is niet online maar zal moeten worden gemaakt in Utrecht. Exacte gegevens hierover volgen in het najaar.
Studie-investering 24 uur (theorie + praktijklessen) en zelfstudie
Kosten € 475 (vrij van btw)
Deelnemers 12 - 15
Locatie Online, Utrecht Science Park
Diploma Certificaat met de studie-investering

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Opleidingsadvies op maat

Kom je er niet uit of heb je vragen? Ga in gesprek en laat je adviseren.

Opleidingsinhoud

Tijdens de cursus Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming in de Tandheelkunde komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Stralingsfysica
  • Stralingsdetectie
  • Stralingsbescherming
  • Stralingshygiëne
  • Radiodiagnostiek

Tijdens de post-bachelorcursus volg je zelfstudie en ontvang je digitaal onderwijs. Op maandagavond volg je online les met je medestudenten van docent Leen van der Meulen. Uiteraard kun je tijdens die momenten je vragen stellen en deel je jouw ervaring met de andere deelnemers. De cursus wordt afgesloten met een toets.

Toelating

Om de post-bachelorcursus Digitale basis keuzecursus voor de toezichthoudend medewerker stralingsbescherming in de tandheelkunde (TMS THK basis) te volgen, heb je een afgeronde opleiding Mondzorgkunde nodig.

Docenten

De cursus wordt gegeven voor Leen van der Meulen, Hogeschooldocent radiologie bij de opleiding Mondzorgkunde en Radiodiagnostisch laborant. Door zijn kennis sluit de inhoud naadloos aan op de stof.

Foto van Leen van der Meulen

Leen van der Meulen MSc

Health Informatics Practitioner | Hogeschooldocent radiologie | Radiodiagnostisch laborant

Leen van der Meulen is een zeer deskundige docent die graag zijn kennis deelt. Hij is mede-auteur van het boek "Praktisch stralingshygiëne voor de mondzorg".

Na deze opleiding

Wanneer je de post-bachelorcursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat van Hogeschool Utrecht. En indien je vierjarig bent opgeleid en deze cursus met een voldoende hebt afgerond kun je deelnemen aan het Experiment Tijdelijke Zelfstandige Bevoegdheid. Voor inschrijving in het tijdelijk BIG-register heb je een certificaat en gewaarmerkte kopie nodig. Beiden zullen door de HU, na succesvol afronden van de cursus, naar je worden verzonden.

Overige informatie

De post-bachelorcursus kost €475, vrij van btw. Hier is lesmateriaal bij inbegrepen.

Als je wilt meedoen aan het Experiment Tijdelijke zelfstandige bevoegdheid ben je verplicht deze cursus met goed gevolg te hebben afgerond.

Waarom Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming in de tandheelkunde bij de HU

• Zeer deskundige docent

Leen van der Meulen heeft als radiodiagnostisch laborant en hogeschooldocent radiologie jarenlange ervaring die hij graag met je deelt.

• Studeren wanneer het jou uitkomt

Doordat de cursus bijna volledig digitaal plaatsvindt heb je geen reistijd en reiskosten. Ook studeer je op de momenten dat het jou uitkomt omdat je op elk moment van de dag het studiemateriaal kunt bekijken en lezen.

Certificering

Deze post-bachelorcursus is gecertificeerd door: Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). Daarnaast is accreditatie aangevraagd bij het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten (KRM).

Interesse in de opleiding Basis keuzecursus voor de toezichthoudend medewerker stralingsbescherming in de tandheelkunde (TMS THK basis)?