Complete Vocal Technique, Follow-up

Heb je eerder de basiscursus Complete Vocal Technique (CVT) gevolgd? Kom dan nu naar de follow-up, want de ontwikkelingen staan namelijk niet stil! Maak kennis met de nieuwste inzichten en oefen zelf de technieken.

Voorbeeld van een leersituatie met student en cliënt

Conservatoria en logopedisten ervaren de voordelen van de CVT-methodiek. Je kunt er namelijk op een gezonde manier alle geluiden mee produceren. Voor alle zangstijlen. Op het Complete Vocal Institute in Kopenhagen werken grondlegger Cathrine Sadolin en haar team samen met onderzoeker en KNO-arts Julian McGlashan (Nottingham University Hospitals) voortdurend aan nieuw wetenschappelijk onderzoek.

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Handig om te weten

Start 18 januari 2019
Lesdata 18 januari en 8 februari 2019
Studie-investering 20 uur, waarvan 12 contacturen en 8 zelfstudie-uren
Kosten € 550 (vrij van btw)
Deelnemers 10 - 14
Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering (20 uur)

Opleidingsinhoud

Deze tweedaagse post-bachelorcursus Complete Vocal Technique (CVT) is de follow-up van de CVT-basiscursus. We duiken tot in detail in de methode en gaan de technieken samen oefenen.

Dag 1:

• opfrissen eerder opgedane kennis: compleet overzicht CVT
  • oefeningen basisprincipes, stemfuncties en klankkleur
  • NIEUW: density
  • NIEUW: highway/byway
  • auditieve analyse
  • didactiek
  • zangsessies
  • casuïstiek

Dag 2:

• verdieping van de basisprincipes, stemfuncties en klankkleur
  • verdieping density en highway/byway
  • uitleg en oefening van effecten
  • stemproblemen
  • spreekstem
  • zangsessies
  • ruimte voor vragen en ervaringen uit de praktijk

Je oefent alle technieken in groepjes en individueel.

Toelating

De cursus is bedoeld voor logopedisten, zangers en zangeressen (professionals en amateurs), zangpedagogen, dirigenten, conservatoriumstudenten en docenten muziek in het voortgezet onderwijs.

In de post-bachelorcursus krijg je les van een geautoriseerde CVT-docent.

BMus, authorised CVT teacher Jeroen Manuhutu

Zanger en zangpedagoog

Jeroen introduceerde CVT in Nederland in 2003 en was 7 jaar lang de Nederlandse agent van het Deense Complete Vocal Institute (CVI). In 2005 kreeg hij in Kopenhagen een jaar lang persoonlijk les van Cathrine Sadolin, waarna hij in 2009 aan het Complete Vocal Institute de 3-year Singing Teacher Course afrondde. Sindsdien ging 5 keer naar Kopenhagen voor nascholing. Hij gaf CVT aan conservatoria in Nederland en België en is momenteel verbonden aan de mbo-opleiding Artiest in Tilburg.

Na deze opleiding

Heb je concrete tools die je meteen in de praktijk kunt toepassen voor zowel de zang- als de spreekstem.

• is je kennis over CVT verdiept;
  • kun je het begrip ademsteun uitleggen, toepassen en fouten herkennen;
  • kun je de 4 stemfunties uitleggen, herkennen en voordoen;
  • kun je de nieuwe begrippen density, highway en byway uitleggen, herkennen en voordoen;
  • kun je concrete tools meteen in de praktijk toepassen voor zowel de zang- als spreekstem.

Overige informatie

De post-bachelorcursus Complete Vocal Technique, Follow-up kost € 550, vrij van btw.

Waarom Complete Vocal Technique, Follow-up bij de HU?

• Unieke methode

Krijg les van een geautoriseerde CVT-docent.

• Kom verder in je carrière

De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

• Midden in het land

Utrecht is centraal gelegen. Je kunt de locaties van de HU goed bereiken per openbaar vervoer en de auto.

Deze opleiding is voor 20 punten geaccrediteerd door:

ADAP is het centrale loket voor de aanvragen van accreditatie van deskundigheidsbevorderende activiteiten voor paramedici die vallen onder het Kwaliteitsregister Paramedici. ADAP bewaakt zo de kwaliteit van bij- en nascholing en andere activiteiten voor paramedici.

Logo ADAP

Direct contact

Karin Verheij

Coördinator post-hbo logopedie
Voorbeeld van een leeromgeving: twee studenten in gesprek

Interesse in de opleiding Complete Vocal Technique, Follow-up?

Vragen over de opleiding?