Wil jij procesmanagement gebruiken om je organisatie te verbeteren, kosten terug te dringen en de winst te verhogen? Kies dan voor de leergang Business Process Management (BPM). Tijdens deze leergang krijg je de praktische handvatten, theorieën en modellen aangereikt waarmee je bedrijfsprocessen kunt analyseren en modelleren.

Je leert hoe processen ondersteund kunnen worden door tooling en raakt vertrouwd met de architectuurprincipes en de kaders waarmee je vanuit het procesdenken te maken krijgt. Je leert om via projectmanagement veranderingen in de organisatie door te voeren. En om de strategie van de organisatie te vertalen naar procesverbeteringen.

De leergang Business Process Management bestaat uit de mastermodules:

Online open avonden

Behoefte aan persoonlijk studieadvies? Ook in deze tijd staan we (online) voor je klaar! Kijk hier voor meer informatie. 

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor startdata
Start Februari, april, september en november
Lesdata De lessen vinden plaats op dinsdag van 14.30 - 21.15 uur.
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten € 9900 (vrij van btw)
Deelnemers 6 - 18
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering
Prijsinformatie Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Opleidingsinhoud

Ben jij een professional of manager? Wil je je verder verdiepen in vraagstukken op het gebied van procesmanagement? En het op projectmatige wijze doorvoeren van veranderingen of verbeteringen? Dan is de leergang Business Process Management de deeltijdopleiding voor jou.

Het programma bestaat uit drie mastermodules die op hun beurt weer uit twee modules bestaan:

Mastermodule Strategie & Organisatie

 • Strategisch Management & Business Models
 • Extended Enterprise

Mastermodule Projectmanagement & Change

 • Projectmanagement & Change
 • Information Economics

Mastermodule Business Process Management

 • Business Process Management
 • Business Rules Management

Tijdens de masterclasses van de leergang krijg je klassikaal onderwijs. Iedere module wordt afgesloten met een schriftelijk examen en een paper of presentatie. Wanneer je de leerlijn met succes hebt afgerond, ontvang je het certificaat Business Process Management van Hogeschool Utrecht.

De leerdoelen zijn terug te vinden bij de specifieke mastermodules van deze leerlijn.

Wij zoeken graag naar een antwoord op jouw specifieke kennisvraag. We kunnen opleidingen op maat ontwikkelen die qua inhoud, niveau en duur afgestemd zijn op de behoeften van jouw bedrijf. Deze incompany-opleidingen verzorgen wij bij jouw organisatie in huis, in de regio of op onze eigen locaties binnen Hogeschool Utrecht.

Mastermodules los volgen

De leergang Business Proces Management bestaat uit drie mastermodules die je ook los kunt volgen:

Toelating

Om de leergang Business Process Management te kunnen volgen, heb je minimaal een hbo-diploma en twee jaar relevante werkervaring op hbo- of wo-niveau nodig. Beschik je niet over een hbo-diploma? Dan kan je werk- en denkniveau getoetst worden in een intakegesprek.

We gaan graag met je in gesprek om je vragen over de opleiding te beantwoorden en je toelaatbaarheid vast te stellen, op basis van je CV tijdens het intakegesprek. Je meldt je hiervoor aan via de persoonlijk advies button onderaan de pagina.


Docenten

Tijdens de leergang Business Process Management krijg je les van docenten met zowel academische ervaring als praktijkervaring. Zo weet je zeker dat je kennis en vaardigheden opdoet die je in kunt zetten in je werk.


Na deze opleiding

Als je de leergang Business Process Management hebt afgerond, ontvang je het certificaat Business Process Improvement. Daarop staat je studie-investering benoemd. Wil je na deze leergang verder studeren? Stroom dan in bij de Master of Informatics (NVAO geaccrediteerd).

Een leergang bestaat uit drie mastermodules die je los van elkaar kunt volgen. Mocht je na deze leergang besluiten de master te vervolgen dan is je investering: € 12.900 en € 500 voor de studiereis. De totale investering komt daarmee op € 22.800, exclusief studiereis.

Dit bedrag is vrij van btw en inclusief boeken en readers.

Wanneer je na één mastermodules besluit de post-hbo-opleiding te vervolgen dan is je investering: € 6600 (totale investering post-hbo-opleiding € 10.350).

Dit bedrag is vrij van btw en inclusief boeken en readers.

Wanneer je na één mastermodule besluit de master te vervolgen dan is uw investering: € 17.750 en € 500 voor de studiereis (totale investering master € 21.500 exclusief studiereis).

Dit bedrag is vrij van btw en inclusief boeken en readers.


Overige informatie

De leergang Business Process Management kost € 9900, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen. Volg je liever losse modules? Dan is de prijs per module € 3850.

De leergang Business Process Improvement is een deeltijdopleiding voor professionals en managers die zich verder willen verdiepen in vraagstukken op het gebied van procesmanagement en projectmatige optimalisatie. De opleiding is praktijkgericht: wat je leert, kunt je meteen gebruiken tijdens het uitvoeren van jouw functie.

Hogeschool Utrecht organiseert regelmatig een informatiemiddag ICT deeltijd.

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.

Hogeschool Utrecht organiseert geregeld 'De Master Spreekt...' events. In deze reeks vonden plaats:

De Master spreekt...

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.

Waarom Business Process Management bij de HU?

 • Kies voor een topopleiding

  Deze leergang is onderdeel van de Master of Informatics, uitgeroepen tot topopleiding door de Keuzegids Masters 2017.

 • Kom verder in je carrière

  Hogeschool Utrecht geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

 • Combineer studie, werk en privé

  Door de innovatieve blended learning-omgeving kun je de studie goed inpassen in een druk leven.

Mieke Braadbaart

Programmaleider

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Professionals in een lessituatie

Interesse in de opleiding Business Process Management?

Volg deze opleiding