Business Models in a Changing World

De wereld verandert in hoog tempo. Ingrijpende maatschappelijke en economische ontwikkelingen versterken elkaar en vragen om een nieuwe kijk op ondernemen. Duurzaamheid is hot, sociaal ondernemerschap bloeit en digitale trends als 3D-printing, robotisering en big data jagen nieuwe manieren van produceren en organiseren aan.

Business models in a changing world: lessituatie

Om organisaties in een turbulente toekomst waarde te laten creëren, zijn nieuwe businessmodellen nodig. Maar dit is niet genoeg. Veel bedrijven blijven doen wat ze altijd al deden en veranderen hun strategie en aansturing niet. Met de module Business models in a changing world vertaal jij jouw businessmodel naar de moderne praktijk, zodat jouw organisatie klaar is voor de toekomst.

Handig om te weten

Start Vrijdag 15 mei 2020
Lesdata Vrijdag en zaterdag 9.00 - 17.00 uur: 15 en 16 mei, 5, 6 en 26 juni 2020
Studie-investering 10-15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten € 1495 (vrij van btw)
Deelnemers 5 tot 20
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht, Incompany
Diploma Na het afronden van deze mastermodule ontvang je een certificaat.
Prijsinformatie Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Opleidingsinhoud

Wat vandaag hot is, is morgen alweer verouderd. Daarom krijg je in de cursus Business models in a changing world niet alleen inzicht in de nieuwste trends, maar ook de tools om nieuwe ontwikkelingen te herkennen, kansen te pakken en te anticiperen op de steeds veranderende wereld om je heen.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten. Om in een open, dynamische en onzekere omgeving mee te kunnen bewegen, richt je je in de module Business models in a changing world op:

 • Klantfocus
  Organisaties staan in voortdurend contact met de klant. Kernwoorden zijn interactie en cocreatie, open innovation (in interactie tot vernieuwing komen), een open cultuur als voedingsbodem voor nieuwe ideeën en inzichten.
 • Design thinking
  Design thinking helpt je om beter inzicht te krijgen in wat de klant of de gebruiker wil. Design Thinking is vooral een verandering van de mindset, waarbij designmethodieken worden toegepast bij innovatieprocessen.
 • Kennis van technologie en implementatie van technologie
  De oorsprong van innovatie ligt vaak in de technologie.
 • Duurzaam (economisch) lerend vermogen
  Innoveren is niet langer eenmalig, het is een continu proces geworden. Dat vereist niet alleen kennis, maar ook speciale vaardigheden: ondernemend en reflecterend vermogen.

Elke drie weken heb je een bijeenkomst op vrijdag en zaterdag. Verder leer je ook via persoonlijke coaching én collegiaal leren. Er is een digitale leer- en samenwerkingsomgeving waar je literatuur, presentaties en informatie deelt met je medestudenten.

Toelating

Je kunt de post-bachelorcursus Business models in a changing world volgen als je een relevant hbo-diploma en minimaal drie jaar relevante werkervaring hebt. Ook werk je momenteel in een geschikte werkomgeving. Een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure.


Docenten

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in de praktijk en de academische wereld. Ze brengen onderwijs, onderzoek én beroepspraktijk samen. Samen met hen optimaliseer je je kennis en persoonlijke vaardigheden. Onze docenten gaan voor kwaliteit; Jij toch zeker ook?

David Ruting, hogeschooldocent post-bachelorcursus Business models in a changing world, Hogeschool Utrecht

David Ruting

Uitvinder, schrijver, ondernemer

David Ruting (1966) is uitvinder, schrijver en ondernemer op het gebied van organisatieontwikkeling en integrale managementsystemen. Bij Comm’ant Nederland geeft hij al ruim 15 jaar leiding aan de ontwikkeling van het Comm’ant Systeem. Dit managementmethode en softwaresysteem voor integraal procesmanagement en kwaliteit wordt gebruikt door de overheid, zorg en industrie. Onderdeel van deze methode is het Process Model Canvas (PMC).

Anand Sheombar, hogeschooldocent post-bachelorcursus Business models in a changing world, Hogeschool Utrecht.

Anand Sheombar

ICT managementconsultant

Anand is een analytische, flexibele en ervaren ICT managementconsultant, die zich bezighoudt met het succesvol inzetten van internet (in het bijzonder sociale media) voor duurzame en sociaal-maatschappelijke ontwikkeling. Hij heeft ruime ervaring met ICT in (hoger) onderwijs, onderzoek en gezondheidszorg.

Daarnaast is hij als parttime promovendus verbonden aan Hogeschool Utrecht, bij het Lectoraat Procesinnovatie en Informatiesystemen. Hij geeft les op het gebied van nieuwe duurzame businessmodellen en digitalisering en de maatschappij (bachelor, master en post-hbo onderwijs).

Christa van Gessel, hogeschooldocent post-bachelorcursus Business models in a changing world, Hogeschool Utrecht.

Christa van Gessel

Christa van Gessel, hogeschooldocent post-bachelorcursus Business models in a changing world, Hogeschool Utrecht.

Christa van Gessel is een creative innovation consultant, actief op het gebied van nieuwe producten en diensten ontwikkeling. Ze houdt ervan om bedrijven te helpen om hun eigen visie bruikbaar en inspirerend te maken, zodat het een solide basis is voor innovatie.

Voor Hogeschool Utrecht werkt Christa als onderzoeker en ontwerper aan diverse projecten. Ze was o.a. co-auteur van het boek Service Design: inzichten uit 9 case studies. In deze cursus geeft Christa het vak People Centered Design.

Pascal Ravesteijn, hogeschooldocent post-bachelorcursus Business models in a changing world, Hogeschool Utrecht.

Dr. ing. Pascal Ravesteijn

Lector Procesinnovatie en Informatiesystemen

Pascal is lector Procesinnovatie en Informatiesystemen aan Hogeschool Utrecht. Hij heeft een passie voor de mogelijkheden die IT biedt als driver van innovatie in de besturing en optimalisering van bedrijfsprocessen.

Naast zijn werkzaamheden voor Hogeschool Utrecht is Pascal voorzitter van het BPM-Forum, bestuurslid van ‘The International Information Management Association’ (IIMA) en editor van het wetenschappelijke ‘Journal International Technology and Information Management’ (JITIM).


Na deze opleiding

Door onze praktijkgerichte en persoonlijke aanpak maken veel deelnemers al tijdens hun studie een ontwikkeling door in hun carrière. Wat je tijdens de bijeenkomsten van de cursus Business models in a changing world leert, kun je in je werk direct in praktijk brengen. Na de module krijg je een officieel HU-certificaat.

Na de post-bachelorcursus Business models in a changing world:

 • Heb je inzicht in veranderingen en de ingrijpende gevolgen ervan
 • Sluit je je businessmodel constant aan op je omgeving
 • Vertaal je je businessmodel succesvol naar de praktijk
 • Focus je je op je klanten
 • Heb je kennis over technologie en de implementatie ervan
 • Heb je duurzaam (economisch vermogen) ontwikkeld

Als je deze cursus hebt gevolgd, ben je een T-shaped professional: je hebt specialistische kennis op je eigen vakgebied maar kunt ook over de grenzen van je vakgebied heen kijken en verbindingen leggen. Veel organisaties zijn op zoek naar professionals die dit kunnen. Onze studenten komen terecht in management-, advies- en beleidsfuncties.

Met het certificaat Business models in a changing world kun je verder studeren voor een post-hbo-diploma in een van de post-bachelorleergangen Bedrijfskunde of Bedrijfskunde in de zorg. Je kunt ook verder met de master Project management en zo een masterdiploma halen. Door de modulaire opbouw studeer je in je eigen tempo.


Overige informatie

De post-bachelorcursus Business Models in a Changing World kost € 1495, vrij van btw. Catering en lunchbuffet zijn inbegrepen. De kosten voor het studieboek komen er nog bij.

Omdat het een praktijkgerichte cursus is, willen we graag dat je een relevante functie en werkomgeving hebt. Zo kun je het geleerde direct in de praktijk brengen en kun je ook waardevolle kennis uit de praktijk inbrengen tijdens de bijeenkomsten.

Waarom Change driven project management bij de HU?

 • Leer van de experts

  Een opleiding aan de HU betekent deskundige docenten met passie en een sterke aansluiting met de praktijk.

 • Volg interactieve colleges

  Je studeert samen met andere professionals. Tijdens de colleges is er veel ruimte voor eigen inbreng.

 • Kies een praktijkgerichte opleiding

  De inzichten en kennis die je tijdens deze cursus opdoet, kun je meteen in je werk gebruiken.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Direct contact

Gert Jan Schop, programmamanager

Gert Jan Schop MBA

Programmamanager

Deze opleiding is gecertificeerd door:

De cursus Business models in a changing World is onderdeel van de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde. Het Centrum voor Post-Initieel Onderwijs Nederland (CPION) heeft deze opleiding officieel geaccrediteerd. Deze onafhankelijke organisatie bewaakt dan ook de kwaliteit. De cursus is ook gecertificeerd door het kwaliteitsregister van V&VN.

Interesse in de opleiding Business models in a changing world?

Vragen over de opleiding?

Volg deze opleiding