Begeleid Uitdagend Onderwijs (BUO)

Ben jij leraar in het primair onderwijs en wil jij gepassioneerd en uitdagend lesgeven? Kies dan voor de post-bachelorcursus Begeleid Uitdagend Onderwijs (BUO). In deze cursus leer je jouw lessen zo inrichten dat ze alle leerlingen zullen aanspreken.

Cursus Begeleidend uitdagend onderwijs: student in bibliotheek

Uitdagend onderwijs sluit aan bij de capaciteiten en wensen van alle leerlingen. Zo zorg je ervoor dat leerlingen zich niet gaan vervelen of gaan onderpresteren, maar eisen aan zichzelf gaan stellen. BUO is een model dat jou als leerkracht een duidelijk kader biedt. Je krijgt inzicht in verschillende krachten en mogelijkheden die je in kunt zetten om leerlingen het beste uit zichzelf te laten halen.

Handig om te weten

Start September 2020 en februari 2021
Lesdata Op woensdag van 15.30 tot 18.30 uur. Start september 2020: 9 september, 7 en 28 oktober, 25 november en 13 januari. Start februari 2021: 10 februari, 10 maart, 7 april, 19 mei en 16 juni.
Studie-investering 3,5 uur per week (inclusief colleges)
Kosten € 875 (vrij van btw)
Deelnemers 12 - 25
Locatie Padualaan 97 Utrecht, Incompany
Diploma Certificaat

Online open avonden

Behoefte aan persoonlijk studieadvies? Ook in deze tijd staan we (online) voor je klaar! Kijk hier voor meer informatie. 

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Opleidingsinhoud

Er zijn zeven krachten die centraal staan in uitdagend onderwijs. In vijf bijeenkomsten verken je alle zeven krachten en hoe jij die in kunt zetten in de klas. Dit doe je onder andere door middel van dialoog en debat, het lezen en bespreken van artikelen en het uitwisselen van ervaringen.

Het programma bestaat uit vijf bijeenkomsten:

Bijeenkomst 1
Je maakt kennis met BUO en je medecursisten.

Bijeenkomst 2
Je verdiept je in de eerste drie krachten.

Bijeenkomst 3
Je verdiept je in de vier andere krachten.

Bijeenkomst 4
Je deelt ervaringen die je hebt opgedaan met de krachten en de fundamentele vragen van het BUO-model en komt tot kenniscreatie.

Bijeenkomst 5
Je deelt en creëert kennis met elkaar. Je presenteert de leservaringen.

Het onderwijs bestaat uit klassikale bijeenkomsten en werkgroepen. Ook maken we gebruik van blended learning: dat betekent dat je naast lessen op locatie ook digitaal leert.

Na deze cursus kun je uitdagend onderwijs vormgeven voor álle leerlingen en hen daarin begeleiden.

Toelating

Om deel te nemen aan deze cursus moet je een hbo-diploma leraar primair onderwijs hebben.

Docenten

De post-bachelorcursus Begeleid Uitdagend Onderwijs (BUO) sluit goed aan bij de praktijk van het lesgeven.

Tjerk de Boer, Kerndocent post-bachelor module Bouwcoördinator PO/Teamleider VO | Hogeschool Utrecht

drs. Tjerk de Boer

Kerndocent

Tjerk de Boer is als opleider werkzaam aan Hogeschool Utrecht, voor post-hbo-opleidingen voor middenmanagement, kwaliteitszorg, klassenmanagement, kritisch denken, argumenteren en betogen, opleiding voor zij-instromende leraren, en opleidingen voor schoolopleiders. Sinds 2017 geeft dhr. de Boer trainingen over het concept ‘Begeleid Uitdagend Onderwijs’.

Tjerk werkte jarenlang in het basisonderwijs en was ook directeur in het basisonderwijs. Sinds 2008 werkt hij als opleider, trainer en adviseur aan Hogeschool Utrecht. Hij rondde de studie Onderwijskunde af.


Na deze opleiding

Na het succesvol afronden van deze cursus krijg je een certificaat met vermelding van de studielast. Na de cursus kun je als leerkracht in het primaire onderwijs met meer passie lesgeven, waardoor de leergierigheid van leerlingen toeneemt. Dit leidt tot betere leerresultaten en meer plezier voor jou en de leerlingen.

Na deze cursus ben kun je uitdagend onderwijs vormgeven voor álle leerlingen en hen begeleiden.


Overige informatie

De post-bachelorcursus Begeleid Uitdagend Onderwijs (BUO) kost € 875, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.

De cursus kan door een school ook als teamscholing worden afgenomen. Voor een offerte van een dergelijk op-maat traject kun je contact opnemen met tjerk.deboer@hu.nl.

Waarom BUO bij de HU?

  • Een unieke cursus

    Deze cursus is ontworpen door opleiders van Hogeschool Utrecht en Marnix. Deze cursus wordt alleen op deze hogescholen aangeboden.

Direct contact

Tjerk de Boer, Kerndocent post-bachelor module Bouwcoördinator PO/Teamleider VO | Hogeschool Utrecht

drs. Tjerk de Boer

Kerndocent
Interieur gebouw Hogeschool Utrecht Padualaan 99

Interesse in de opleiding Begeleid Uitdagend Onderwijs?

Vragen over de opleiding?