Als bedrijfskundige heb je jouw organisatie veel te bieden. Omdat je verstand hebt van veranderkunde, organisatiekunde, financieel management én strategie ben jij in staat kritisch naar situaties te kijken en daar het meeste uit te halen. De post-bachelorleergang Bedrijfskunde maakt jou tot zo'n expert.

Binnen een jaar breid jij je kennis en vaardigheden uit. Je studeert in je eigen tempo, wat betekent dat je de opleiding ook sneller af kunt ronden als jou dat uitkomt. Of onderdelen verspreid kunt volgen. Net waar jij als professional behoefte aan hebt.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Open avond 12 november

Kom dinsdagavond 12 november naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor startdata
Start September, november, januari, maart en mei
Lesdata Elke drie weken bijeenkomsten op vrijdag (9.00 - 16.30 uur) en zaterdag (9.00 - 16.30 uur)
Studie-investering 10 tot 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten € 6950 (vrij van btw)
Deelnemers 5 tot 20
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Post-hbo-diploma Bedrijfskunde (accreditatie CPION)
Prijsinformatie Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Opleidingsinhoud

De wereld om ons heen verandert razendsnel: van technologische ontwikkelingen tot globalisering. Wat vandaag hot is, is morgen alweer verleden tijd. De post-bachelorleergang Bedrijfskunde leert je om continu in te spelen op verandering en met een open blik naar de toekomst te kijken. Zo ben je altijd overal op voorbereid.

Deze post-hbo-opleiding bestaat uit zeven modules, waarvan je er zes moet kiezen:

 • Organisation & Change
 • Financieel management
 • Strategisch management
 • Persoonlijk leiderschap & ondernemerschap
 • Strategisch Onderzoek & Implementatie
 • Teammanagement en leidinggeven

De post-bachelorleergang Bedrijfskunde mixt groepsonderwijs met persoonlijke coaching en collegiaal leren. Je gebruikt een digitale leer- en samenwerkingsomgeving om literatuur, presentaties en informatie te delen.

Je leert:

 • te anticiperen op de veranderende wereld.
 • trends en ontwikkelingen te herkennen.
 • kansen te zien en deze te pakken.

Studeren in je eigen tempo

Verschillende onderdelen apart volgen? Géén probleem! Zo studeer je lekker in je eigen tempo. Elk onderdeel duurt zo'n negen weken en bestaat uit zes onderwijsdagen. Dat betekent dat je om de drie weken les hebt op vrijdag en zaterdag. Na het afronden van een cursus krijg je een certificaat.

Bekijk de modules

Toelating

Je hebt bij voorkeur:

 • een hbo-diploma
 • drie jaar relevante werkervaring
 • een geschikte werkomgeving

Tijdens een adviesgesprek kijken we samen of de opleiding aansluit bij jouw ambities én of jij bij de opleiding past. Door de interactieve colleges leer je van elkaar, dus de samenstelling van de groep is van belang.


Docenten

Onze docenten hebben hun voetsporen verdiend in de praktijk en academische wereld. Stuk voor stuk zijn het gerenommeerde professionals die allemaal een eigen specialisatie hebben. Ze weten wat er speelt en waar jij mee te maken krijgt.


Na deze opleiding

Na het volgen van deze cursus krijg je een bewijs van deelname met vermelding van de studielast en een officieel diploma van Centrum voor Post-Initieel Onderwijs Nederland (CPION). De opleiding geeft je ook nog een vrijstellingen voor de MBA-opleiding bij Business School Nederland.

Na de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde:

 • geef je gemakkelijk antwoord op bedrijfskundige vragen.
 • beheers je disciplines als veranderkunde, organisatiekunde, financieel management en strategie.
 • behaal je meer resultaat.
 • pas je bekende modellen en concepten toe en ken je hun beperkingen.
 • koppel je de interne organisatie aan de externe marktomgeving.

Als je deze cursus hebt gevolgd, ben je een T-shaped professional: je hebt specialistische kennis op je eigen vakgebied maar kunt ook over de grenzen van je vakgebied heen kijken en verbindingen leggen. Veel organisaties zijn op zoek naar professionals die dit kunnen. Onze studenten komen terecht in management-, advies- en beleidsfuncties.

De opleiding geeft je een vrijstellingen voor de MBA-opleiding bij Business School Nederland. Deze MBA-opleiding sluit goed aan bij de inhoud en werkwijze van onze post-bachelorleergang Bedrijfskunde.


Overige informatie

De post-bachelorleergang Bedrijfskunde kost € 6950, vrij van btw. Wil je losse onderdelen volgen? Dan kost elk onderdeel € 1495.

Je hebt drie jaar relevante werkervaring en werkt nu in een functie die goed aansluit bij de opleiding. Zo kunnen jij en je medecursisten veel van elkaar leren.


Waarom Bedrijfskunde bij de HU?

 • Kies een erkende opleiding

  De leergang Bedrijfskunde is geaccrediteerd door het Centrum voor post-initieel onderwijs Nederland (CPION). Deze onafhankelijke organisatie garandeert de kwaliteit.

 • Volg modulair onderwijs

  De leergang bestaat uit verschillende modules die je los kunt volgen. Zo kun je zelf je studietempo bepalen.

 • Studenten geven een 9,1

  De onafhankelijke organisatie Cedeo houdt bij hoe tevreden studenten zijn over de opleiding. Wij krijgen van onze studenten een 9,1.

Direct contact

deze opleiding is gecertificeerd door:

Het Centrum voor post-initieel onderwijs Nederland (CPION) heeft de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde officieel geaccrediteerd. Deze onafhankelijke organisatie bewaakt dan ook de kwaliteit.

Vragen over de opleiding?

Volg deze opleiding