Marktwerking, schaalvergroting en invloed van verzekeraars op inhoud van de zorg... Het zijn zomaar drie zaken waar je als bedrijfskundige in de zorg mee te maken krijgt. Daarbij opereer je in een snel veranderende wereld. Wat vandaag hot is, is morgen alweer verouderd. Hoe ga je hier professioneel mee om?

Tijdens de éénjarige leergang Bedrijfskunde in de Zorg verbreed je je bedrijfskundige kennis en vaardigheden en leer je hoe je dit soort strategische organisatievraagstukken vanuit verschillende invalshoeken kunt benaderen. Want dát is waar het bij bedrijfskunde in de zorg om draait: de interne zorgorganisatie aan de externe marktomgeving koppelen.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Open avond 12 november

Kom dinsdagavond 12 november naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor startdata
Start September, november, januari, maart en mei
Lesdata Elke drie weken bijeenkomsten op vrijdag (9.00 - 16.30 uur) en zaterdag (9.00 - 16.30 uur)
Studie-investering 10 tot 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten € 6950 (vrij van btw)
Deelnemers 5 - 20
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma post-hbo-diploma Bedrijfskunde (accreditatie CPION).
Prijsinformatie Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Opleidingsinhoud

Bij de post-bachelorleergang Bedrijfskunde in de zorg ben je de regisseur over je eigen leerproces. Zo breng je bijvoorbeeld je eigen cases in, en kies je het onderwerp van je eigen onderzoek. Ook is het mogelijk om in je eigen tempo te studeren.

Het programma van de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde in de zorg bestaat uit de volgende onderdelen:

Bekijk de onderdelen

Elke drie weken heb je een bijeenkomst op vrijdag en zaterdag. Verder leer je ook via persoonlijke coaching én collegiaal leren. Er is een digitale leer- en samenwerkingsomgeving waar je literatuur, presentaties en informatie deelt met je medestudenten.

Studeren in je eigen tempo

Verschillende onderdelen apart volgen? Géén probleem! Zo studeer je lekker in je eigen tempo. Elk onderdeel duurt zo'n 6 weken en bestaat uit 4 onderwijsdagen. Dat betekent dat je om de 3 weken les hebt op vrijdag en zaterdag. Na het afronden van een cursus krijg je een certificaat.

Bekijk de losse modules

Toelating

Je hebt bij voorkeur:

 • een hbo-diploma
 • drie jaar relevante werkervaring
 • een geschikte werkomgeving

Tijdens een adviesgesprek kijken we samen of de opleiding aansluit bij jouw ambities én of jij bij de opleiding past. Door de interactieve colleges leer je van elkaar, dus de samenstelling van de groep is van belang.


Docenten

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in de praktijk en de academische wereld. Ze brengen onderwijs, onderzoek én beroepspraktijk samen. Samen met hen optimaliseer je je kennis en persoonlijke vaardigheden. Onze docenten gaan voor kwaliteit. Jij toch zeker ook?


Na deze opleiding

Na het volgen van deze cursus krijg je een bewijs van deelname met vermelding van de studielast en een officieel diploma van Centrum voor Post-Initieel Onderwijs Nederland (CPION). De opleiding geeft je ook nog een vrijstellingen voor de MBA-opleiding bij Business School Nederland.

Na de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde in de zorg:

 • geef je gemakkelijk antwoord op bedrijfskundige vragen.
 • beheers je disciplines als bedrijfseconomie, commerciële economie, psychologie, sociologie én recht.
 • krijg je mensen in de zorg in beweging.
 • pas je bekende modellen toe en ken je hun beperkingen.
 • koppel je de interne organisatie aan de externe marktomgeving.

Als je deze cursus hebt gevolgd, ben je een T-shaped professional: je hebt specialistische kennis op je eigen vakgebied maar kunt ook over de grenzen van je vakgebied heen kijken en verbindingen leggen. Veel organisaties zijn op zoek naar professionals die dit kunnen. Onze studenten komen terecht in management-, advies- en beleidsfuncties.


Overige informatie

De post-bachelorleergang Bedrijfskunde in de zorg kost € 6950, vrij van btw. Wil je losse onderdelen volgen? Dan kost elk onderdeel € 1495.

Je hebt drie jaar relevante werkervaring en werkt nu in een functie die goed aansluit bij de opleiding. Zo kunnen jij en je medecursisten veel van elkaar leren.

Waarom Bedrijfskunde in de Zorg bij de HU?

 • Kies een erkende opleiding

  De leergang Bedrijfskunde is geaccrediteerd door het Centrum voor post-initieel onderwijs Nederland (CPION). Deze onafhankelijke organisatie garandeert de kwaliteit.

 • Volg modulair onderwijs

  De leergang bestaat uit verschillende modules die je los kunt volgen. Zo kun je zelf je studietempo bepalen.

 • Docenten uit de praktijk

  De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.

Certificering Bedrijfskunde in de zorg

Het Centrum voor post-initieel onderwijs Nederland (CPION) heeft de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde in de zorg officieel geaccrediteerd. Deze onafhankelijke organisatie bewaakt dan ook de kwaliteit. De opleiding is ook gecertificeerd door het kwaliteitsregister van V&VN en erkend door Cedeo.

Gert Jan Schop, programmamanager

Gert Jan Schop MBA

Programmamanager
Voorbeeld van een lessituatie

Interesse in de opleiding Bedrijfskunde in de Zorg?

Vragen over de opleiding?

Volg deze opleiding