Certificeringstraject Media, Vormgeving & ICT

Heb jij ervaring hebt met lesgeven in het profiel Media, Vormgeving en ICT? Ben je in het bezit van een tweedegraads bevoegdheid? En wil je nu ontheffing van de benoembaarheidsvereisten aanvragen bij DUO? Kies dan voor dit certificeringstraject.

Cursus Certificeringstraject Media, Vormgeving en ICT (MVI): studenten in overleg

Via de post-bachelorcursus Certificeringstraject Media Vormgeving & ICT zorg jij ervoor dat je binnen een half jaar je certificaat "bekwaamheid lesgeven in de vier profielmodules MVI" haalt. Daarmee kun je de ontheffing aanvragen. Je begint met individuele zelfanalyse, gevolgd door een opstartbijeenkomst. Aan het eind van het traject krijg je een individueel assessment. In de tussentijd krijg je expertfeedback.

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Handig om te weten

Start Startmomenten in september en februari
Lesdata Er zijn drie bijeenkomsten in het traject, verdeeld over de totale looptijd van ongeveer zes maanden.
Studie-investering In totaal circa 80 uur zelfstudie.
Kosten € 1700 (vrij van btw)
Deelnemers 15 - 30
Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Associate degree-certificaat

Opleidingsinhoud

Het doel van Certificeringstraject Media Vormgeving & ICT is ervoor zorgen dat jij in korte tijd je certificaat "bekwaamheid lesgeven in de vier profielmodules MVI" haalt. Met dat certificaat kun je ontheffing van de benoembaarheidsvereisten aanvragen bij DUO en daarna onbeperkt lesgeven in het profiel Media, Vormgeving en ICT.

Het certificeringstraject bestaat uit verschillende onderdelen:

• Opstartbijeenkomst: uitleg over je assessment, begeleiding en eisen.
  • Feedbackmomenten: schriftelijke en mondelinge feedback van je begeleider op je individuele werk.
  • Assessment: het voorleggen van een portfolio, een criteriumgericht interview en een presentatie aan twee assessoren.

Het traject is individueel. We bieden je ondersteuning door middel van bijeenkomsten en feedbacksessies. Een assessment sluit het traject af.

Het leerdoel van deze post-bachelorcursus is simpel: ervoor zorgen dat jij een portfolio opbouwt waarmee jij je certificaat kan halen.

Toelating

Om dit Certificeringstraject Media Vormgeving & ICT te kunnen volgen, moet je een tweedegraads bevoegdheid hebben. Daarnaast ben je als docent werkzaam in het vmbo-onderwijs, in het MVI profiel.

Tijdens het traject word je gekoppeld aan twee vaste begeleiders. Zij voorzien je van feedback op voorgelegd werk en helpen je je voor te bereiden op het assessment.

Na deze opleiding

Na het succesvol afronden van het Certificeringstraject Media Vormgeving & ICT, krijg je het certificaat "bekwaamheid lesgeven in de vier profielmodules MVI" hebt gehaald. Met dit certificaat kun je bij DUO ontheffing aanvragen van de benoembaarheidsvereisten. Na die ontheffing kun je onbeperkt lesgeven in het profiel Media, Vormgeving en ICT. Zie ook deze site.

Je stelt min of meer zelfstandig een portfolio en een presentatie samen. Die twee producten geven een weerspiegeling van het professioneel handelen van jou als de mvi-docent.

Het Ministerie van OC&W biedt deelnemers de mogelijkheid tot ontheffing van bevoegdheid. Daarvoor worden eisen gesteld. Zie voor meer informatie deze overheidsregeling.

Overige informatie

De post-bachelorcursus Certificeringstraject Media Vormgeving & ICT kost € 1700, vrij van btw. Deelname aan de opstartbijeenkomst, viermaal een feedbacksessie, een assessment met twee assessoren, één herkansing en het certificaat "bekwaamheid lesgeven in de vier profielmodules MVI" zijn hierbij inbegrepen.

In het profiel MVI is een bekwaamheid verplicht gesteld door OCW. Dit traject geeft een mogelijkheid voor zittende docenten om die bekwaamheid te verkrijgen. Bekijk meer informatie op overheid.nl.

Waarom Certificeringstraject Media, Vormgeving & ICT bij de HU?

• Studeer bij een erkend instituut

De HU is aangewezen door OCW als het instituut dat assessments voor MVI-certificering mag afnemen.

• Midden in het land

Utrecht is centraal gelegen. Je kunt de locaties van de HU goed bereiken per openbaar vervoer en de auto.

• Combineer studie, werk en privé

Door de innovatieve blended learning-omgeving kun je je studie goed inpassen in je drukke leven.

Direct contact

Rob Hoevenaars

Coördinator

Deze opleiding is gecertificeerd door:

OCW

Interieur gebouw Hogeschool Utrecht Padualaan 99

Interesse in de opleiding Certificeringstraject Media, Vormgeving en ICT?