De Master Spreekt... over Succesvolle Digitale Transformatie

(dit evenement is geweest)
Tijdens deze 'De Master Spreekt...' op 12 oktober gaan Bas van Gils en Hans Somers in op het vraagstuk: hoe ga je succesvol aan de slag met digitale transformatie?

Voor veel organisaties die aan de slag gaan met digitale transformatie geldt de slogan: do or die. Het begrip transformatie zien we als het (radicaal) groeien naar een nieuwe werkelijkheid en is dus meer is dan het doorvoeren van verandering binnen bestaande kaders. Niet meebewegen op dit vlak is simpelweg geen optie.

Een klein onderzoekje suggereert dat er al flink stappen wordt gezet, maar in de praktijk lijkt het effect nog tegen te vallen. Slechts 30% van de "old companies" hebben succesvol stappen gezet met het digitaliseren van processen en kunnen nu volop aan de slag met digitale waardeproposities om de strijd aan te gaan in de digitale arena. Dat betekent dat 70% nog aan het worstelen is met de eerste wave van digitale transformatie en wellicht nog helemaal niet toe is aan de volgende stap, terwijl de klant er al wel om vraagt!
 
In deze lezing gaan Bas van Gils en Hans Somers in op het vraagstuk: hoe ga je succesvol aan de slag met digitale transformatie? Hierbij wordt achtereenvolgens ingegaan op sense of urgency, het centraal zetten van de mens in digitale transformatie trajecten en de noodzaak om op een holitische manier naar het vraagstuk te kijken. Theorie en praktijk wisselen elkaar af, en er is ruimte voor debat tijdens de sessie (en erna, bij de borrel). Je verlaat de sessie met nieuwe ideeën om je organisatie een stap verder te helpen op reis naar succes in de digitale arena.

Bezoekers van deze De Master Spreekt' ontvangen het boek “Effective Enterprise Transformation”, geschreven door Bas van Gils, Hans Somers en Nils Couwenberg.

Deze ‘De Master Spreekt’ wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Strategy Alliance, Belastingdienst, 5-voor-12 en de opleiding Master of Informatics - Hogeschool Utrecht.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 12 oktober 2018
Ontvangst: 14.30 uur met koffie en thee
Event start: “De Master Spreekt” om 15.00 uur
Borrel: Vanaf 17.00 uur
Locatie: Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstraat 9 in Utrecht
Entree: Kosteloos

Over de sprekers

Bas van Gils

dr Bas van Gils

Bas is een gedreven en ervaren consultant, trainer en onderzoeker.

De focus van zijn werk is om onze klanten te helpen bij het realiseren van hun digitale dromen. Sleutel tot zijn professionele waarden en aanpak zijn:

- In een snel veranderende, steeds meer digitale wereld hebben we een mensgerichte benadering van transformatie nodig
- Radicale waarheid en transparantie
- Weeg academische strengheid met praktische relevantie
- Reflectie en leren zijn de sleutel tot vooruitgang


Bas heeft in verschillende landen gewerkt (Nederland, Duitsland, VK, VS, Canada en vele anderen) en industrieën (overheid, financiën, telecom en retail) op veel verschillende soorten projecten (onderwijs, consulting, facilitering, onderzoek). Hij is geïnteresseerd in een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot digitale transformatie. De belangrijkste onder hen zijn: strategie, adaptieve architectuur en ontwerp, organisatorische betrokkenheid, leiderschap en gegevensbeheer. Bas spreekt regelmatig over deze onderwerpen op conferenties en seminars en heeft verschillende boeken en artikelen over deze onderwerpen gepubliceerd.

Hans Somers

Hans Somers MBI / B.ec

Hans richt zich op het implementeren van veranderingen binnen de organisatie, met een scherp oog voor de afstemming tussen business en ICT.

Gespecialiseerd in het laten communiceren van mensen tijdens organisatorische veranderingen en het creëren van synergie binnen de organisatie. Hans is een ervaren senior programmamanager bij de Belastingdienst en eigenaar van 5-voor-12.

Zijn motto is 'dingen laten gebeuren' en 'gewoon doen'. Hans is in staat om complexe oplossingen te implementeren en de resulterende organisatorische veranderingen te beheren. Hans heeft ervaring opgedaan in rollen als projectmanager, programmamanager, bedrijfsmanager en bedrijfsontwikkelaar. Een van zijn fundamentele overtuigingen is: ondernemingen en processen moeten worden beschouwd als een holistisch systeem.

Hans is een regelmatige spreker op conferenties en is co-auteur van Project de Baas en de procesbloem.

Dagvoorzitter

Klaas Brongers

Klaas Brongers

Klaas Brongers is verantwoordelijk voor het ICT Deeltijdonderwijs van Hogeschool Utrecht en betrokken bij het kennislectoraat Procesinnovatie en Informatiesystemen.

Daarnaast is Klaas als ondernemer actief in het werkveld Organisatie inrichting, Informatiemanagement en Digitale Transformatie. Als lid van de Raad van Advies van KNVI, de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals, levert hij een bijdrage aan de professionalisering en profilering van de beroepsgroep.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt? U bent van harte welkom om onze nieuwe LinkedIn pagina te volgen. Op deze pagina kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.

 

Deel dit evenement