De Master Spreekt over Responsible AI & ChatGPT

De Master Spreekt...

Tijdens het kennis- en netwerkevent 'De Master Spreekt...' op 14 april 2023 nemen Paul Verhaar (Ordina) en Marieke Peeters (Lectoraat Artificial Intelligence - Hogeschool Utrecht) je mee in de ontwikkelingen rondom Responsible Artificial Intelligence.

De afgelopen tijd hebben conversationele modellen als ChatGPT versie 4 de wereld op zijn kop gezet. Paul en Marieke geven je uitleg over de nieuwste state-of-the-art taalmodellen als ChatGPT en gaan in op de laatste trends. Modellen als ChatGPT worden besproken en hoe je deze AI modellen responsible, voor nu en in de toekomst, kunt gebruiken.

Verwacht een inspiratiesessie waarin je vanuit verschillende invalshoeken nieuwe kennis en ideeën op doet. Interactie met de zaal is zeer gewenst: je bent van harte uitgenodigd om tijdens de presentaties deel te nemen aan de discussie tijdens deze kennis- en netwerkbijeenkomst en in kleiner comité bij de borrel.

Programma

14.30-15.00 uur Binnenlopen en ontvangst met koffie en thee
15.00-15.15 uur Opening - door Guido Ongena
15.15-16.00 uur  De Master Spreekt Interactief – met Paul Verhaar
16.00-16.45 uur De Master Spreekt Interactief – met  Marieke Peeters
16.45-18.00 uur
Borrel

Praktische informatie

Datum Vrijdag 14 april 2023
Locatie Koningsbergerstraat 9, Utrecht
Kosten Gratis

Over de sprekers

paul verhaar

Paul Verhaar

Practice Lead Data Science bij Ordina en is docent bij de mastermodule Data Science for Business

Paul werkt als Practice Lead Data Science bij Ordina en is docent bij de mastermodule Data Science for Business, onderdeel van de Master of Informatics (MSc) van Hogeschool Utrecht.

 

Paul heeft een achtergrond in zowel Taalkunde (computationele linguistiek) en New media and digital culture (beiden Universiteit Utrecht) en heeft o.a. gewerkt bij Anchormen, Rijkswaterstaat en Sogeti.

 

marieke peeters

Marieke Peeters

Onderzoeker

Marieke werkt als onderzoeker binnen het lectoraat Artificial Intelligence. Marieke onderzoekt hoe kunstmatige intelligentie op een verantwoorde manier kan worden ingezet. Deelvragen binnen haar onderzoek zijn onder meer welke risico’s de toepassing van AI introduceert binnen verschillende sectoren en hoe deze kunnen worden opgemerkt, gemonitord, en ingeperkt.


Marieke studeerde Educational Psychology en Cognitive Artificial Intelligence (Maastricht University en Universiteit Utrecht) en promoveerde op Artificial Intelligence (Universiteit Utrecht). Marieke heeft onder andere werkervaring bij TNO, Xomnia, PGGM, Nederlandse AI Coalitie en NPO. 

Samenwerking

Deze ‘De Master Spreekt’ is een samenwerking met alleen de Master of Informatics – in Applied Data Science en met Ordina en het Lectoraat.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt. Volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.

Gerelateerde opleidingen

Het bedrijfsleven zit te springen om goed opgeleide ICT’ers die technologische kennis combineren met een stevige visie en strategische kennis.

Om aan deze vraag te voldoen, biedt Hogeschool Utrecht op dit gebied een brede selectie aan opleidingen, leergangen en mastermodules, zoals:

Deel dit evenement