De Master Spreekt over Mensgerichte Process Mining

Sfeerfoto De Master Spreekt

Het kennis- en netwerkevent 'De Master Spreekt...' gaat op 2 oktober 2020 over Process Mining binnen het vakgebied Business Process Management (BPM). Dennis Schunselaar, Guido Cohlst en Maren Dijkland (allen Business Consultant bij Bvolve) gaan in op de inhoud en techniek, maar ook op het belang van de menselijke kant van de implementatie. Tijdens dit mini-seminar nemen Dennis, Guido en Maren je mee in de nieuwe inzichten over ‘duurzame’ Process mining binnen het vakgebied Business Process Management (BPM). Hoe zorg je er nu voor dat de (data)analyse ook daadwerkelijk leidt tot een procesverbetering op basis van ander gedrag?

Procesmanagement is in ontwikkeling! Een procesmodel en een proceseigenaar zijn niet meer voldoende om een digitale transformatie te ondersteunen of om organisatiedoelstellingen te realiseren. De kracht van een goede impactanalyse zit tegenwoordig in de synergie van de vakgebieden Architectuur, Datamanagement en Procesmanagement. Wie slaat waar welke informatie op en hoe hangt dit samen met gekoppelde bedrijfsfuncties? Processen en Data zijn in het kader van de huidige digitalisering onlosmakelijk met elkaar verbonden (direct of indirect). Maar wanneer is de data nu goed genoeg om een analyse te doen? En met welke tools kan je een goede analyse uitvoeren? Wat betekenen deze resultaten nu eigenlijk? Allemaal terechte vragen, waar we je graag inkijk geven in de mogelijkheden op basis van  praktijk geïnspireerde casussen.

En dan heb je datakwaliteit op orde en ben je in staat een goede data-analyse volgens Process mining te doen, maar wat dan? Hoe kan je deze resultaten gebruiken om je organisatie en dienstverlening te verbeteren? En hoe neem je je medewerkers mee in deze veranderopgave? Aan de hand van het model van ‘de mens centraal’ neemt Bvolve je graag mee hoe je draagvlak en betrokkenheid creëert. Een succesvolle digitale transformatie wordt uiteindelijk toch bepaald door de veranderbereidheid van de medewerkers en het verandervermogen van de organisatie.

Verwacht een inspiratiesessie waarin je nieuwe kennis en ideeën opdoet. Er is eveneens ruimte voor discussie en interactie met de aanwezigen tijdens deze kennis- en netwerkbijeenkomst en uiteraard ook bij de borrel.

14.30 uur: Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur: Aanvang "De Master Spreekt"

17.00 uur: Borrel

Datum: donderdag 15 mei 2020
Locatie: Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstraat 9 in Utrecht
Entree: Kosteloos

Meld je aan via het aanmeldformulier.

Over de sprekers

Guido Cohlst

Business Consultant bij Bvolve

Guido is al 12 jaar adviseur op het gebied van organisatiestructuren, processen en de bijbehorende gedragsverandering. Vanuit de ‘sociale wetenschap’ is hij in staat om de processen en het menselijk handelen met elkaar in verbinding te brengen. Tijdens zijn consultancy werkzaamheden voor Bvolve weet hij makkelijk bestaande patronen te doorbreken en beweging te creëren door zijn uitdagende manier van adviseren, coachen en stimuleren.

Dennis Schunselaar

Business Consultant bij Bvolve

Dennis is gepromoveerd binnen het BPM vakgebied aan de TU/e waarna hij onderzoeker is geworden bij de VU Amsterdam op o.a. het Process mining vakgebied. Na de VU is hij begonnen bij Bvolve waar hij zijn academische kennis toepast binnen de uitdagingen van de praktijk.

Maren Dijkland

Business Consultant bij Bvolve

Maren is een adviseur bij Bvolve met een passie voor procesverbetering. Mensen helpen om tot een gewenste situatie te komen, waarbij mensen blij zijn met het werk dat ze doen en organisatiedoelstellingen worden bereikt, is wat haar energie geeft. Bij grote organisaties heeft Maren ervaren dat dit alleen bereikt wordt als er een goede combinatie is van grondige analyse en het continu meenemen van betrokkenen in de verandering.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg onze pagina op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.