De Master Spreekt over Next level Project Management

Sfeerfoto De Master Spreekt

Het kennis- en netwerkevent 'De Master Spreekt...' gaat op 30 januari 2020 over Projectmanagement Next Level. Rob Agelink (Kadaster) gaat in op het belang en de mogelijkheden. Tijdens dit miniseminar neemt Rob je mee in de nieuwe inzichten ten aanzien van Kunstmatige intelligentie binnen het vak van Project Management.

Het vak van de Projectmanager bestaat voor een belangrijk deel uit het nemen van beslissingen op basis van vaak complexe en vage informatie. Dit is precies het gebied waar de menselijke skills als ervaring en intuïtie goed van pas komen, naast de traditionele “project management controls” zoals project planning en risicobeheersing. Toch wint de complexiteit van het project het nog regelmatig van het vermogen van het projectteam en stakeholders om het project succesvol tot een einde te brengen. Volgens het Bureau ICT toetsing (BIT) slaat de rijksoverheid de plank regelmatig mis met het realiseren van automatiseringsprojecten en gooit daardoor jaarlijks mogelijk 5 miljard euro weg.

Hoe zal AI in de komende jaren het vakgebied van projectmanagement gaan veranderen? Is het combineren van kwalitatieve (empirische) analyses met kwantitatieve data analyse een oplossing? Duurzaamheid staat hoog op de politieke en maatschappelijk agenda. Vanuit project management relateert het aan meerdere perspectieven, economische, ecologisch en sociaal, maar ook aan verantwoordelijkheid en waarden in termen van ethiek, billijkheid en gelijkheid.

Verwacht een inspiratiesessie waarin je nieuwe kennis en ideeën op doet. Er is eveneens ruimte voor discussie en interactie met de aanwezigen tijdens deze kennis- en netwerkbijeenkomst en uiteraard bij de borrel.

Programma

14.30 uur: Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur: Aanvang "De Master Spreekt" met Rob Agelink

16.30 uur: Borrel

Praktische informatie

Datum: donderdag 30 januari 2020
Locatie: Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstraat 9 in Utrecht
Entree: Kosteloos

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier.

Over de spreker

Rob Agelink

Rob Agelink

Manager CIO-Office, Kadaster en docent bij de Master Project Management

Voor Rob in mei 2019 startte bij het Kadaster was hij Director Consulting Expert bij CGI. Rob was als Thought Leader verantwoordelijk voor de Project Management Practice en ook zelf werkzaam als project- en programma manager in binnen en buitenland. In 2009 heeft Rob mede bijgedragen aan het curriculum voor de Master of Project Management en is sindsdien docent voor de Module Project Agility and Control.

De Master spreekt wordt mede mogelijk gemaakt door KIVI Engineering Society.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg onze pagina op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.

Deel dit evenement

Gerelateerde opleidingen

Het bedrijfsleven zit te springen om goed opgeleide ICT’ers die technologische kennis combineren met een stevige visie en strategische kennis.

Om aan deze vraag te voldoen, biedt Hogeschool Utrecht op dit gebied een brede selectie aan opleidingen, leergangen en mastermodules, zoals: