De Master Spreekt over juridisch en ethisch verantwoord toepassen van algoritmen

Sfeerfoto De Master Spreekt
Het kennis- en netwerkevent 'De Master Spreekt...' gaat op 18 juni 2021 over juridisch en ethisch verantwoord toepassen van algoritmen. Thomas van Biemen en Wouter Verbeek gaan in op het belang en de verschillende aspecten.

Steeds meer organisaties overwegen algoritmen in te zetten voor een effectievere en efficiëntere bedrijfsvoering. Hoewel iedereen overtuigd is van de kansen, zijn er ook twijfels over de toepassing van algoritmen en het effect daarvan op de samenleving. Gerichte en goed ingerichte governance kan organisaties in staat stellen de grote kansen van algoritmen te benutten, zonder de schaduwzijden uit het oog te verliezen, zo betogen Wouter Verbeek en Thomas van Biemen. In deze lezing nemen zij je mee in hoe deze governance er uit moet zien om te zorgen voor verantwoorde toepassing van algoritmes. Tijdens de lezing zullen ook een aantal cases worden besproken en zal de techniek in gedoken worden op het vlak van Explainable AI. Tot slot komt ook de nieuwe EU-verordening met betrekking tot AI aan de orde.

Verwacht een inspiratiesessie waarin je nieuwe kennis en ideeën op doet. Er is eveneens ruimte voor discussie en interactie met de aanwezigen tijdens deze kennis- en netwerkbijeenkomstl.

15.00 - 16.30 uur  De Master Spreekt

Datum:  Vrijdag 18 juni 2021
 Locatie:  Online, via Teams. Uitnodiging volgt na aanmelding
 Deelname:  Kosteloos

Dit evenement is geweest. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Over de sprekers

Wouter Verbeek

Wouter Verbeek heeft een achtergrond in econometrie en systeem- en regeltechnicus en is sinds vijf jaar werkzaam bij Berenschot. Hij adviseert partijen met betrekking tot kwantitatieve analyses, dataverwerking en complexe modellen. Wouter was eerder o.a. actief bij het Centraal Planbureau.

Thomas van Biemen

Als afgestudeerd technisch bestuurskundige helpt Thomas publieke organisaties met digitaliseren. Dagelijks vertaalt hij beleidsvragen naar technische oplossingen en vice versa. Daarnaast leert hij masterstudenten aan de Hogeschool Utrecht de technische basis achter data science.

Dagvoorzitter

Guido Ongena

Guido Ongena is opleidingsmanager van de ICT deeltijdopleidingen bij Hogeschool Utrecht en onderzoeker bij het lectoraat Procesinnovatie & informatiesystemen. Hij studeerde Business Informatics aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan de Universiteit Twente.  De gebruikerskant van technologie is de rode draad door de inhoudelijke activiteiten van Guido.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt? U bent van harte welkom om onze nieuwe LinkedIn pagina te volgen. Op deze pagina kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.