De Master Spreekt... over datagedreven innovatieve diensten in de ICT Valley

Sfeerfoto De Master Spreekt

Tijdens het kennis- en netwerkevent 'De Master Spreekt...' op 5 maart 2021 laten Sjoerd Perfors (Flitsmeister) en Lammert Vinke (InfoSupport) zien hoe technologie toegepast kan worden om problemen op te lossen.

Technologie an sich heeft geen waarde. Het gaat om toepassing van technologie om een probleem op te kunnen lossen. Zo slaan tech-bedrijven een brug tussen een bepaald domein en digitale technologie. Tijdens deze ‘De Master Spreekt’ worden hiervan twee aansprekende voorbeelden toegelicht binnen ICT Valley (samenwerking in de ICT-sector in de regio Foodvalley).

• Flitsmeister startte destijds (2009) als dienst om snelheidsboetes te kunnen voorkomen en werd in korte tijd een bekend merk in Nederland. Dit technologiebedrijf zet data om naar mobiliteitsoplossingen. Inmiddels is Flitsmeister uitgegroeid tot de verkeersapplicatie van de BeNeLux waar automobilisten geholpen worden om veiliger, makkelijker en efficiënter te reizen.
  • Info Support (met meer dan 500 werknemers) onderscheidt zich als ICT dienstverlener door kennis van een aantal specifieke branches. Technologie wordt voor hun klanten ingezet waardoor innovatie mogelijk wordt.

Na deze presentaties gaan onze sprekers in gesprek met lector Marlies van Steenbergen over value-sensitive design van datagedreven innovatieve diensten en digitale ethische bekwaamheid.

Verwacht een inspiratiesessie waarin je nieuwe kennis en ideeën opdoet over digitale transformatie en datagedreven IT-organisaties. Er is ruimte voor discussie en interactie met de aanwezigen tijdens deze kennis- en netwerkbijeenkomst.

13.00 - 14.15 uur  De Master Spreekt...
 onder leiding van dagvoorzitter Ton Eusterbrock, sprekers Sjoerd Perfors
 en Lammert Vinke
 14.15-  15.15 uur  Rondetafelgesprek en discussie
 met Marlies van Steenbergen, Sjoerd Perfors en Lammert Vinke

Datum:  vrijdag 5 maart 2021
Locatie:  Online, via Teams. Uitnodiging volgt na aanmelding
Deelname:  Kosteloos

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Over de sprekers

Sjoerd Perfors

Medeoprichter Flitsmeister

Sjoerd is een van de oprichters van het bedrijf Flitsmeister (2009). Hij heeft een technische achtergrond en schreef destijds de eerste code voor de flitsapp. Voor Sjoerd Flitsmeister oprichtte werkte hij bij verschillende organisaties als PGGM, Getronics PinkRoccade en Capgemini.

Lammert Vinke

Unit Manager Agriculture Food and Retail, Info Support

Lammert heeft zowel een technische opleiding in Software Engineering als een MBA in Business en IT gevolgd. Na zo’n 6 jaren op de arbeidsmarkt is Lammert begonnen bij Info Support, als IT Consultant. Later werd hij Unit Manager, eerst in de branche Mobility and Public, daarna (sinds 2018) in zijn huidige rol.

Marlies van Steenbergen

Lector, Lectoraat Betekenisvol Digitaal Innoveren Hogeschool Utrecht

Marlies studeerde o.a. Technische Informatica, promoveerde in 2011 en is als lector (bij het Lectoraat Betekenisvol Digitaal Innoveren) verbonden aan de Master of Informatics (MSc), waar ze medeverantwoordelijk is voor het borgen van de onderzoekskwaliteit in het curriculum. Ook is Marlies consultant enterprise architectuur bij Sogeti Nederland.

Marlies richt zich op value-sensitive design van datagedreven innovatieve diensten en zoekt naar manieren om de digitale ethische bekwaamheid van professionals te vergroten.

Dagvoorzitter

Ton Eusterbrock

Principal Consultant Enterprise Architectuur, Sogeti

Ton Eusterbrock is Principal Consultant Enterprise Architectuur bij Sogeti. Vanuit zijn DYA achtergrond (Dynamische Architectuur) adviseert hij organisaties over de Architectuur governance (door herpositioneren van de architectuurprocessen en -deliverables wordt architectuur effectiever en sluit het beter aan bij de (Agile) veranderprocessen in organisaties). Ton leidt de ontwikkeling en positionering van DYA en het architectuurportfolio en traint aankomende architecten binnen Sogeti.

Ton is ook docent binnen de Master of Informatics (MSc) bij de mastermodule Enterprise Architectuur.

Samenwerking

Deze online ‘De Master Spreekt’ is een samenwerking van ICT Valley (met dank aan Manish Dixit) en de opleidingen Master of Informatics - Applied data Science (MSc) en Master of Informatics - Business & IT (MSc).

Logo Flitsmeister
Logo ICTCampus Regio Foodvalley
Logo Info Support
Logo Sogeti

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt. Volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.