De Master Spreekt over Data Science

(Dit evenement is geweest)
Tijdens deze 'De Master Spreekt...' op 10 mei gaan Wouter van der Brugghen (Oracle), Arno Nienhuis (TrendActors) en Tarry Singh (Deepkapha) in op het belang en mogelijkheden van Data Science en Artificial Intelligence (AI) voor het maatschappelijk belang.

Artificial Intelligence (AI) toepassingen ontstaan vooral binnen de commerciële context. Denk aan profiling voor marketing doeleinden en recommendation engines voor optimale aanbevelingen voor gebruikers. Maar kan AI ook natuurrampen voorspellen? Of misdaad voorspellen? Kortom, hoe kunnen AI, Data Science en Machine Learning toegepast worden om maatschappelijke uitdagingen op te lossen? Dat is wat centraal staat bij deze master spreekt.

Tijdens dit miniseminar gaat Arno Nienhuis (TrendActors) in op de ontwikkelingen op het gebied van AI. Op een inspirerende, heldere en energieke wijze zet Arno Artificial Intelligence uiteen en legt hij uit op welke wijze AI impact maakt op industrieën, klanten, organisaties en werknemers. Arno Nienhuis presenteert op een begrijpelijke, inspirerende wijze de impact van Artificial Intelligence.

Wouter van der Brugghen (Oracle) zal enkele voorbeelden van Data Science-toepassingen laten zien die op dit moment ontwikkeld worden. Bijvoorbeeld, hoe Data Science bijensterfte kan tegengaan.

Tarry Singh (Deepkapha) neemt ons mee hoe AI bij de preventie van misdaad gebruikt wordt.

Verwacht een inspiratiesessie waarin je nieuwe kennis en ideeën op doet. Daarnaast is er ruimte voor discussie en interactie met de aanwezigen tijdens de sessie en natuurlijk bij de borrel.

14.30 uur: Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur: Aanvang “De Master Spreekt”
15.00 uur: Arno Nienhuis (TrendActors) – AI generiek
15.40 uur: Wouter van der Brugghen (Oracle) – AI voor bijenbehoud
16.00 uur: Tarry Singh (deepkapha) – AI voor het preventief bestrijden van misdaad
17.00 uur: borrel

Datum: vrijdag 10 mei 2019
Locatie: Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstraat 9 in Utrecht
Entree: Kosteloos

Over de sprekers

Arno Nienhuis

Senior Director SystemsBenelux bij Oracle

Arno is verantwoordelijk voor Oracle Alliances & Channels in de Benelux.

In zijn loopbaan hebben Data, Big Data, Analytics en Artificial Intelligence altijd centraal gestaan. Arno is begonnen als ondernemer met een eigen bedrijf in
fysieke en digitale archivering. Nadat hij zijn bedrijf had verkocht heeft hij in tal van sales – sales management en country en regio management rollen vervult bij Getronics, EMC en Oracle.

Arno Nienhuis is trendactor op het terrein van Artificial Intelligence. Het betreft een platform waar professionals hun kennis delen met professionals die willen leren. TrendActors vertaalt trends naar alledaagse applicaties.

Tarry Singh

CEO, oprichter en AI Neuroscience-onderzoeker van een AI-startup Deepkapha.ai.

Tarry heeft ruim 17 jaar ervaring met het werken met data. Hij spreekt regelmatig op mondiale AI-leiderschapstoppen over de hele wereld en organiseert regelmatig workshops met zijn medewerkers die momenteel doctor in verschillende bovengenoemde disciplines zijn.

Tarry heeft een achtergrond in Physics en Nautical Sciences. Tarry is Ph.D kandidaat.

Wouter van der Brugghen

Sales Consulting Director Big Data & Analytics

Wouter werkt sinds 1998 bij Oracle. Hij startte destijds in Senior Pre-Sale Business Intelligence, bekleedde verschillende functies en is nu Sales Consulting Director Big Data & Analytics.

Wouter volgde de studie Geography & Business Administration aan de Universiteit van Groningen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg onze pagina op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.