De Master Spreekt...over Data: Just Do It

Sfeerfoto De Master Spreekt
Tijdens het kennis- en netwerkevent 'De Master Spreekt...' op 25 maart 2022 nemen Bas van Gils (Strategy Alliance), Raymond Slot (Strategy Alliance) en Pascal Ravesteijn (lector Procesinnovatie en Informatiesystemen) en Lotte Meindertsma (gemeente Den Haag) je mee in de ontwikkeling van Data Science en de integratie ervan in organisaties aan de hand van praktijkvoorbeelden. Welke calls to action zijn nu nodig?

Het kennis- en netwerkevent 'De Master Spreekt...' van 25 maart 2022 gaat over ‘Data: Just Do It’. We kijken terug op 15 jaar Master of Informatics (MSc) en we kijken vooruit.

Bas van Gils legt uit hoe we voorheen tegen ‘data’ aankeken, wat data science is, wat vereist is om data als input te kunnen gebruiken voor data science en wat het behelst voor organisaties om ‘mooie dingen te kunnen doen met data’.

Verwacht een inspiratiesessie waarin je vanuit verschillende invalshoeken nieuwe kennis en ideeën op doet. Er is uiteraard ruimte voor discussie en interactie met de aanwezigen tijdens deze kennis- en netwerkbijeenkomst en in kleiner comité bij de borrel.

14.30 - 15.00 uur  Binnenlopen en ontvangst met koffie en thee
15.00 - 15.15 uur  Opening - door Pascal Ravesteijn
15.15 - 16.00 uur   De Master Spreekt Interactief - door Bas van Gils
16.00 - 17.00 uur   Rondetafelgesprek - met Bas van Gils, Lotte Meindertsma en Raymond Slot
17.00 - 18.00 uur   Borrel

Praktische informatie & aanmelden

Datum: 25 maart 2022
Locatie:  Koningsbergerstraat 9, Utrecht
Deelname:  Kosteloos

Dit event is geweest. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Over de sprekers

Bas van Gils

Partner Strategy Alliance

Bas is een gepassioneerde professional die zijn klanten helpt digitale dromen waar te maken in een steeds digitaler wordende wereld.

Na zijn opleiding Bestuurlijke Informatiekunde (MSc, 2002) en promotie in Computer Science (Ph.D, 2006) bekleed(de) Bas verschillende functies bij o.a. Bizzdesign en het NAF (Nederlands Architectuur Forum). Zijn huidige functie is die van Partner bij Strategy Alliance.

Bas begeleidt afstudeerders van de deeltijdopleiding Master of Informatics (MSc) en is ruim 10 jaar docent geweest bij de mastermodule Enterprise Architecture.

Raymond Slot

Managing Partner Strategy Alliance

Raymond is consultant en enterprise architect met uitgebreide kennis en ervaring met het ontwikkelen van architecturen, inbedden van architectuurprocessen in organisaties, data management en informatiebeveiliging. Hij werkte bij grote internationale organisaties (zoals ABN Amro, Nationale Nederlanden, Achmea, de Marine, Tata Steel en Vodafone).

Van 2010-2018 was Raymond lector aan Hogeschool Utrecht op het gebied van Enterprise Architectuur en op dit moment werkt Raymond als managing Partner bij Strategy Alliance.

Zijn achtergrond heeft Raymond in Computer Science (MSc, 1983) en Financial impact of Digital Transformation ((Ph.D, 2010).

Lotte Meindertsma

Consultant Verdonck, Klooster en associates

Lotte heeft een achtergrond in organisatie, verandering en management en pluist graag complexe situaties uit, waarbij haar analytische vaardigheden en gestructureerde werkwijze haar helpen om de problematiek te ontrafelen. Als het probleem duidelijk weergegeven is, zet Lotte haar creativiteit in om samen met anderen te komen tot resultaat. "Slimmer werken met data."

Naast haar functie van Senior Consultant Data & AI bij Verdonck, Klooster & Associates (VKA) is Lotte docente bij de mastermodule Information Management bij de Master of Informatics (MSc) van Hogeschool Utrecht.

Pascal Ravesteijn

Lector Procesinnovatie en Informatiesystemen Hogeschool Utrecht

Pascal Ravesteijn is lector Procesinnovatie en Informatiesystemen aan Hogeschool Utrecht. Hij heeft een passie voor de mogelijkheden die IT biedt als driver van innovatie in de besturing en optimalisering van bedrijfsprocessen.

Naast zijn werkzaamheden voor Hogeschool Utrecht is Pascal bestuurslid van ‘The International Information Management Association’ (IIMA) en editor van het wetenschappelijke ‘Journal International Technology and Information Management’ (JITIM).

Pascal Ravesteijn is na de studies Industrial Management (B.eng, 1999) en General Management (MSc, 2003) in 2011 gepromoveerd (PhD, 2011) op een onderzoek naar de implementatie van Business Proces Management systemen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt. Volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.