De Master Spreekt...over Data: Just Do It (uitgesteld)

Sfeerfoto De Master Spreekt
Tijdens het kennis- en netwerkevent 'De Master Spreekt...' op 19 november nemen Bas van Gils (Strategy Alliance), Raymond Slot (Strategy Alliance), Chantal van der Jagt (student Master of Informatics) en Pascal Ravesteijn (lector Procesinnovatie en Informatiesystemen) je mee in de ontwikkeling van Data Science en de integratie ervan in organisaties aan de hand van praktijkvoorbeelden. Welke calls to action zijn nu nodig?

Uitgesteld

Naar aanleiding van de nieuwe nationale maatregelen om verdere verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan verplaatsen we dit event naar 2022. Heel graag tot ziens!

 

Het kennis- en netwerkevent 'De Master Spreekt...' van 19 november 2021 gaat over ‘Data: Just Do It’. We kijken terug op 15 jaar Master of Informatics (MSc) en we kijken vooruit.

Bas van Gils legt uit hoe we voorheen tegen ‘data’ aankeken, wat data science is, wat vereist is om data als input te kunnen gebruiken voor data science en wat het behelst voor organisaties om ‘mooie dingen te kunnen doen met data’.

Na de lezing gaan Bas, oud-lector Raymond Slot en masterstudente Chantal van der Jagt hierover met elkaar in gesprek onder leiding van dagvoorzitter en lector Pascal Ravesteijn.

Verwacht een inspiratiesessie waarin je vanuit verschillende invalshoeken nieuwe kennis en ideeën op doet. Er is uiteraard ruimte voor discussie en interactie met de aanwezigen tijdens deze kennis- en netwerkbijeenkomst en in kleiner comité bij de borrel.

Programma

14.30 - 15.00 uur  Binnenlopen en ontvangst met koffie en thee
15.00 - 15.15 uur  Opening - door Pascal Ravesteijn
15.15 - 16.00 uur   De Master Spreekt Interactief - door Bas van Gils 
16.00 - 17.00 uur   Rondetafelgesprek - met Bas van Gils,
 Raymond Slot en Chantal van der Jagt
17.00 - 18.00 uur   Borrel

Praktische informatie

Datum:  2022, datum nader te bepalen
Locatie:  Koningsbergerstraat 9, Utrecht
Deelname:  Kosteloos

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk zodra de nieuwe datum bekend is.

Over de sprekers

Bas van Gils

Partner Strategy Alliance

Bas is een gepassioneerde professional die zijn klanten helpt digitale dromen waar te maken in een steeds digitaler wordende wereld.

Na zijn opleiding Bestuurlijke Informatiekunde (MSc, 2002) en promotie in Computer Science (Ph.D, 2006) bekleed(de) Bas verschillende functies bij o.a. Bizzdesign en het NAF (Nederlands Architectuur Forum). Zijn huidige functie is die van Partner bij Strategy Alliance.

Bas begeleidt afstudeerders van de deeltijdopleiding Master of Informatics (MSc) en is ruim 10 jaar docent geweest bij de mastermodule Enterprise Architecture.

Raymond Slot

Managing Partner Strategy Alliance

Raymond is consultant en enterprise architect met uitgebreide kennis en ervaring met het ontwikkelen van architecturen, inbedden van architectuurprocessen in organisaties, data management en informatiebeveiliging. Hij werkte bij grote internationale organisaties (zoals ABN Amro, Nationale Nederlanden, Achmea, de Marine, Tata Steel en Vodafone). 

Van 2010-2018 was Raymond lector aan Hogeschool Utrecht op het gebied van Enterprise Architectuur en op dit moment werkt Raymond als managing Partner bij Strategy Alliance.

Zijn achtergrond heeft Raymond in Computer Science (MSc, 1983) en Financial impact of Digital Transformation ((Ph.D, 2010).

Chantal van der Jagt

Chantal van der Jagt

Student Master of Informatics Hogeschool Utrecht

Chantal werkt als data Analytics Consultant bij Digital Power, waar zij onderdeel uitmaakt van een team van specialisten met passie voor data. Zij helpt organisaties effectief te werken met data en is gespecialiseerd in Data Analytics.

Na haar hbo-opleiding (2006) en ruime werkervaring bij onder andere Philips, ANWB, Vitens, American Express en ING volgt Chantal op dit moment de deeltijdstudie Master of Informatics (MSc) waar zij baan en opleiding met elkaar integreert. Chantal rondt haar studie dit jaar af.

Pascal Ravesteijn

Lector Procesinnovatie en Informatiesystemen Hogeschool Utrecht

Pascal Ravesteijn is lector Procesinnovatie en Informatiesystemen aan Hogeschool Utrecht. Hij heeft een passie voor de mogelijkheden die IT biedt als driver van innovatie in de besturing en optimalisering van bedrijfsprocessen.

Naast zijn werkzaamheden voor Hogeschool Utrecht is Pascal bestuurslid van ‘The International Information Management Association’ (IIMA) en editor van het wetenschappelijke ‘Journal International Technology and Information Management’ (JITIM).

Pascal Ravesteijn is na de studies Industrial Management (B.eng, 1999) en General Management (MSc, 2003) in 2011 gepromoveerd (PhD, 2011) op een onderzoek naar de implementatie van Business Proces Management systemen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt. Volg ons op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.

Gerelateerde opleidingen

Het bedrijfsleven zit te springen om goed opgeleide ICT’ers die technologische kennis combineren met een stevige visie en strategische kennis.

Om aan deze vraag te voldoen, biedt Hogeschool Utrecht op dit gebied een brede selectie aan opleidingen, leergangen en mastermodules, zoals:

Deel dit evenement