De Master Spreekt over Cyber Security

Het kennis- en netwerkevent 'De Master Spreekt...' gaat op 11 oktober over Cyber Security. Yasin Bozkurt (Apple) en Peter Straver (Motiv ICT Security) gaan in op het belang en de mogelijkheden. Tijdens dit miniseminar lichten Yasin en Peter toe dat Privacy en Security onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.Yasin spreekt vanuit zijn voorgaande rol als Chief Information Security Officer (CISO) bij het Ministerie van Financiën.

Er vindt een paradigma verschuiving plaats op het gebied van informatiebeveiliging. Dit door de combinatie van verregaande digitalisering en/of digitale transformatie van de bedrijfsvoering  en de roep om wendbare informatiesystemen en mobiliteit van de werkomgeving.

Het is een zoektocht naar de continue balans tussen functionaliteit, gebruikservaring en beveiligingsrisico’s. Met als doel: een wendbare IT enerzijds en een stabiele, betrouwbare omgeving anderzijds. Met een juiste aanpak kan optimaal geprofiteerd worden van een hoog beschikbare informatievoorziening zonder daarbij onaanvaardbare of onzichtbare risico’s te lopen.

Je wordt meegenomen in de wereld van social hacking  waarbij Yasin de social engineering en Peter de architectuur bespreekt.

Verwacht een inspiratiesessie waarin je nieuwe kennis en ideeën op doet. Er is eveneens ruimte voor discussie en interactie met de aanwezigen tijdens deze kennis- en netwerkbijeenkomst en uiteraard bij de borrel.

14.30 uur: Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur: Aanvang “De Master Spreekt”
15.00 uur: Yasin Bozkurt (Apple)
16.00 uur: Peter Straver (Motiv ICT Security)

17.00 uur: borrel

Datum: vrijdag 11 oktober 2019
Locatie: Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstraat 9 in Utrecht
Entree: Kosteloos

Over de sprekers

Yasin Bozkurt

Account Executive Government bij Apple

Yasin volgde de Master of Informatics terwijl hij werkte bij het Ministerie van Defensie, zijn voormalige werkgever. Tijdens het volgen deze opleiding is hij vanuit zijn netwerk gevraagd voor de functie van CISO (Chief Information Security Officer) bij het Ministerie van Financiën, waar Yasin verantwoordelijk was voor het beleid, de kaders, toezicht en de visie op informatiebeveiliging van het Ministerie van Financiën.

Begin 2000 startte Yasin zijn eerste ICT opleiding bij Hogeschool Utrecht. In 2017 rondde hij succesvol De Master of Informatics (MSc) af.

Peter Straver

Lead Architect bij Motiv ICT Security

Peter is ruim 13 jaar werkzaam bij Motiv ICT Security in verschillende functies als Team Leader Technical Consultancy en Security Architect. De eerste jaren van zijn carrière werkte Peter bij GetronicsPinkRoccade.

Meld je aan via het aanmeldformulier.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte over het ICT Deeltijd Onderwijs van Hogeschool Utrecht en wat daarmee samenhangt en volg onze pagina op LinkedIn. Hier kondigen wij ook onze “De Master Spreekt Events” aan.