Dag van de Duurzaamheid 2021

Kom naar de online Dag van de Duurzaamheid en denk mee over onderwerpen als: slimme mobiliteit, duurzame energie, circulaire economie en de duurzame stad.

Het onlangs gepresenteerde Klimaatrapport en de Green Deal van de Europese Commissie staan scherp op ons netvlies. Om de wereld leefbaar te houden, moeten we nú verduurzamen. Dit is een uitdaging – maar ook een kans. Duurzame oplossingen kunnen bijdragen aan een meer inclusieve, rechtvaardige en veilige samenleving. Samen kunnen we de wereld leefbaarder maken. Daarvoor is het belangrijk dat we niet alleen naar technische mogelijkheden kijken, maar ook naar sociale en economische aspecten: hoe zorgen we dat duurzame oplossingen betaalbaar en voor iedereen bereikbaar blijven? Als we zorgen dat iedereen bij de duurzaamheidstransitie betrokken is, kunnen we echt impact maken. Met ons expertisegebied Samen Duurzaam richten wij ons primair op duurzaamheid in fysieke zin: Het gaat ons om de ecologische voetafdruk, die we op nul willen zien te krijgen.

Kom naar de online Dag van de Duurzaamheid en denk mee over onderwerpen als: slimme mobiliteit, duurzame energie, circulaire economie en de duurzame stad. Bezoek ook de workshops en plenaire gesprekken met o.a. Bas Eickhout en Derk Loorbach.

De Dag van de Duurzaamheid 2021 vindt online plaats. Hoewel het onderwijs op locatie weer opstart, blijft het vooralsnog veiliger om grote bijeenkomsten op afstand te organiseren. Natuurlijk zouden we je veel liever ‘live’ ontmoeten maar er is een voordeel: op afstand samenkomen is duurzamer!

Dag van de Duurzaamheid 2021 (onderdeel van de Utrecht Science Week), donderdag 14 oktober 2020, van 9.00 tot 14.45 uur. Kijk voor het volledige programma op DvdD.hu.nl en meld je aan!

Deel dit evenement