Conferentie Gamedidactiek 2021 in online spelwereld

De lustrumeditie van de Conferentie gamedidactiek wordt online gehouden en richt zich op activerend en motiverend online lesgeven. Ter inspiratie organiseren we de conferentie in een virtuele game-gamewereld, waar je met je eigen avatar kiest wat bij jou past.

Vanwege de COVID-19 maatregelen is de digitale revolutie versneld in onderwijsland. Inmiddels zijn de technische vaardigheden aardig op orde. Maar hoe hou je je leerlingen en studenten online gemotiveerd? Daarover gaat de Conferentie Gamedidactiek 2021.

Jane McGonigal

De keynote wordt dit jaar verzorgd door een grote naam in serieus gaming: Jane McGonigal. Deze Amerikaanse game-designer heeft les gegeven aan diverse universiteiten. Tevens is ze auteur van de boeken Reality Is Broken (2011) en Superbetter (2015). Zij zal demonstreren hoe je als docent met een grote groep online een ‘toekomst-game’ kunt spelen.

Actuele inzichten

De conferentie is er voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met educatieve, online games en platforms, en met motiverende aanpakken in digitale communicatie en lesgeven. Onderzoekers en ervaringsdeskundigen delen er de meest actuele inzichten op het gebied van online activerend leren. Leveranciers en docenten uit het hele land tonen hoe ze hun lessen online activerend en interactief maken door games en spelelementen toe te passen. In activerende workshops maak je kennis met  games en motiverende oplossingen.

Online rondlopen

De conferentie Gamedidactiek ontvangt zijn gasten dit jaar in een interactieve, online wereld, passend bij de insteek van spelend leren. In deze wereld, ontwikkeld door Eventrum, krijg je toegang tot de verschillende workshops en lezingen. Je kunt samen of alleen rondlopen en de gamedidactiek-wereld verkennen, met elkaar chatten - en natuurlijk is er ook een spelelement.

Meer informatie

De Conferentie Gamedidactiek wordt jaarlijks georganiseerd door Hogeschool Utrecht in samenwerking met SAGANET, de Nederlandse vereniging voor spelsimulatieprofessionals. De editie van 2021 wordt gehouden op dinsdag 19 januari, van 12 tot 18 uur. Toegang is gratis, je hoeft je enkel even aan te melden. Kijk hier voor meer informatie.