Beschermingsbewind in een snel veranderende samenleving

Het vakgebied van de beschermingsbewindvoerder is continu in beweging. Op het moment zijn er verschillende ontwikkelingen gaande die van grote invloed zullen zijn op ons werk. Denk aan de opkomst van het verwachte adviesrecht en de ontwikkelingen rondom kostenreducties op de bijzondere bijstand vanuit gemeenten.
Laptop, kladblok en koffie: wat je nodig hebt voor de webinar

Tijd om stil te staan bij wat dit alles betekent voor de beschermingsbewindvoerder.

Webinar

De huidige situatie zorgt ervoor dat wij elkaar, op korte termijn natuurlijk niet ‘live’ kunnen ontmoeten. Daarom houden we een online webinar op dinsdag 30 juni 2020 van 11.00 - 12.00 uur.

Tijdens dit webinar worden de laatste ontwikkelingen rondom samenwerking tussen gemeenten en bewindvoerders en mogelijkheden tot kostenreducties vanuit de gemeenten besproken. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor jou als beschermingsbewindvoerder?

Vivian den Hartogh

Vivian den Hartogh is werkzaam als senior onderzoeker bij het lectoraat Schulden en Incasso van de Hogeschool Utrecht. Als projectleider verricht zij praktijkgericht onderzoek met als hoofdonderwerpen ‘beschermingsbewind’ en ‘schuldhulpverlening’.

Vivian wordt regelmatig ingeschakeld door gemeenten en ministeries om oplossingen te bedenken en adviezen te geven. Zo publiceerde zij in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een onderzoek naar aantallen, kosten en kenmerken van de doelgroep die onder bewind staat. Momenteel is zij is bezig met een promotie-onderzoek naar de ontwikkeling van schulden binnen de zogenaamde ‘schuldenbewinden’ en het toezicht daarop vanuit de Rechtspraak.

Datum Dinsdag 30 juni 2020
Tijd 11.00 - 12.00 uur
Locatie Online vanaf je eigen werkplek
Kosten € 59 incl. BTW (per persoon)
 Doelgroep Professionele bewindvoerders
PE-punten
Na afloop ontvang je een bewijs van deelname
1 PE-punt/SLU voor NBBI, BPBI, VeWeVe, NBPB
Laptop, kladblok en koffie: wat je nodig hebt voor de webinar

Aanmelden

Na aanmelding en betaling ontvang je een link waarmee je het webinar kunt volgen.