Tour de France

In de week van 4 en 5 juli kleurt Utrecht geel, de Tour de France start dan namelijk in onze stad! Op 4 juli racen de wielrenners tijdens de eerste etappe langs Hogeschool Utrecht op het Utrecht Science Park/ De Uithof. Studenten van de HU lopen stage bij de organisatie van de Grand D├ępart, er worden verschillende evenementen georganiseerd en de HU doet onderzoek naar de Tour de France.

groepsfoto vrijwilligers

Hoe werkt de HU mee aan de Grand Départ?

  • Studenten en docenten zetten zich in als vrijwilligers;
  • Het lectoraat Participatie en Maatschappelijke Ontwikkeling doet onderzoek naar de effecten van de Tour de France op Utrecht als samenleving;
  • Er zijn stageplaatsen voor studenten;
  • De organisatie van de Tour de France wisselt kennis over het evenement uit met de HU, ten behoeve van ons onderwijs en onderzoek. Zo geeft de organisatie een gastcollege bij de minor Sportmanagement.

Verbinding met onderwijs, onderzoek en beroepenveld

Hogeschool Utrecht wil een omgevingsgerichte, ondernemende en innovatieve onderwijsinstelling zijn die in haar onderwijs- en onderzoeksvraagstellingen maatschappelijke vraagstukken centraal stelt. De Gemeente Utrecht en Hogeschool Utrecht geloven in de kracht van sport en onderwijs als maatschappelijk bindende elementen, waarmee jongeren zich op een gezonde wijze beroepsmatig, sociaal en sportief kunnen ontwikkelen. Hogeschool Utrecht en de organisatie van de Grand Départ Utrecht 2015 willen elkaar versterken door de uitwisseling van diensten en expertise.

Stagiairs bij de Tour

Hazim Bajric (24) student Integrale Veiligheidskunde

Hazim Bajric

"Mijn verantwoordelijkheid ligt bij de evenementen rondom de Tourstart. Het is uniek om bij zo’n groot en internationaal evenement stage te lopen. Alles gaat heel snel en is op hoog niveau."

Lees hun ervaringen