Dr. Ir. A.A.J.M. (Anton) Franken MBA

Anton Franken is sinds 1 september 2013 lid van het College van Bestuur van Hogeschool Utrecht.

Anton FrankenVoordat Anton Franken de overstap naar Hogeschool Utrecht maakte was hij vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Radboud Universiteit Nijmegen. Daar beheerde hij o.a. de portefeuilles valorisatie, personeel, ICT, vastgoed en faciliteiten. Met zijn kennis en ervaring op het gebied van onderzoek, valorisatie en bedrijfsvoering hoopt Anton Franken Hogeschool Utrecht verder te ontwikkelen als een ondernemende organisatie die uitstekende studenten opleidt die succesvol zijn op de arbeidsmarkt.

Anton Franken studeerde plantenziektekunde in Wageningen en was van 1984 tot 1992 onderzoeker in bacteriologie en virologie. In 1992 promoveerde hij in de landbouw- en milieuwetenschappen. Van 1994 tot 2001 vervulde hij diverse directiefuncties binnen wat nu Wageningen UR heet. Hierna was hij tot 2004 werkzaam als business development manager binnen Wageningen UR. Van 2004 tot en met 2007 was hij directeur van de technologiestichting STW.

Portefeuilles

Anton Franken heeft binnen het College van Bestuur de volgende portefeuilles onder zich:

  • Onderzoekbeleid en -kwaliteit
  • Valorisatie en business development
  • Strategische marketing, communicatie en alumnibeleid

Nevenfuncties

Bedrijf/instelling  Functie 
Bestuur van het Centrum voor Wiskunde en Informatica  lid 
Adviescommissie VSBfonds  lid 

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is een nationaal onderzoeksinstituut op terrein van wiskunde en informatica en onderdeel van NWO (De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek).


Bewaren

Contact

Wilt u in contact komen met het College van Bestuur? Neem dan contact op met het secretariaat. Het secretariaat beheert de agenda en voert de regie op de voorbereiding van afspraken voor de collegeleden.
 
E-mail: cvb@hu.nl
Tel: 088 - 481 85 53
 
Wilt u in contact komen met de Raad van Toezicht? Neem dan contact op met Sandra Vermeulen (secretaris Raad van Toezicht):


E-mail: sandra.vermeulen@hu.nl