RSS feed

• Boek ‘Geweld door vrouwen’ verschenen

22-06-2017 Geweld door vrouwen boekcover

Een vrouw die haar baby om het leven brengt of haar kind seksueel laat misbruiken, wordt publiekelijk harder aangepakt dan een mannelijke dader. Waarom is dat? Wat weten we eigenlijk over vrouwelijk gewelddadig gedrag en over de behandeling daarvan? In het boek Geweld door vrouwen geeft forensisch psychologe en bijzonder lector bij Hogeschool Utrecht Vivienne de Vogel meer inzicht in vrouwen die in de forensische zorg zijn beland.

• HU ontvangt Toffe Peer Award voor bereikbare medezeggenschap

22-06-2017 Toffe Peer

Studenten zijn sneller geneigd om te stemmen in de raadsverkiezingen als ze zich betrokken voelen bij de medezeggenschap – maar dan moeten ze de raad natuurlijk wel kunnen bereiken. Bij de HU zit het met die bereikbaarheid wel goed. De hogeschool ontving daarvoor een Toffe Peer Award.

• Gemengd wonen bevalt LVB-bewoners en studenten goed

21-06-2017

In de woonvoorziening De Biltse Grift in Utrecht wonen jonge bewoners met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) samen met twee studenten, onder wie één van Hogeschool Utrecht. Dit gemengde wonen bevalt zowel de bewoners als de studenten erg goed. Patty, LVB-bewoner, raadt het andere leefgroepen met LVB-bewoners van harte aan om samen te wonen met studenten. “Je leert zoveel van elkaar; alleen daarom al is dit initiatief erg goed.”

• HU-studenten halen 17.000 euro op voor Prinses Maxima Centrum

19-06-2017 Studenten halen 17.000 euro op voor Prinses Maxima Centrum

Zo’n 80 eerstejaarsstudenten van de opleiding Communicatie aan Hogeschool Utrecht (HU) hebben ruim €17.000 geworven voor het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Ze organiseerden evenementen als een Carwash en een benefiet-film in Cinemec Ede.

• Ramses de Groot domeinmanager Human Capital Agenda bij EBU

09-06-2017 Ramses de Groot

Ramses de Groot wordt vanaf 1 juli 2017 vanuit Hogeschool Utrecht (HU) gedetacheerd als domeinmanager Human Capital Agenda (HCA) bij de Economic Board Utrecht (EBU). Hij neemt het stokje over van Inge Schwartz, die tot dat moment namens ROC Midden Nederland ruim twee jaar gedetacheerd is geweest bij de EBU.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.