RSS feed

• De HU feliciteert Universiteit Utrecht met benoeming Anton Pijpers

30-08-2017 Pijpers

Anton Pijpers is vandaag benoemd tot collegevoorzitter van Universiteit Utrecht. Wij hebben Anton leren kennen als een professionele, krachtige bestuurder met een grote verbondenheid met de regio. We feliciteren de universiteit dan ook van harte met deze nieuwe voorzitter.

• HU opent collegejaar 2017-2018 met pleidooi voor samenwerking

24-08-2017 jaaropening 2017

Docenten, medewerkers en studenten van Hogeschool Utrecht hebben op donderdag 24 augustus samen met partners uit kennisinstellingen en de beroepspraktijk het collegejaar 2017/2018 feestelijk geopend. De jaaropening had als thema ‘De HU van Morgen’. Collegevoorzitter Jan Bogerd: “Samenwerking is nodig. Samenwerking zit in ons DNA.”

• HUgenotenprijzen voor HU-pioniers

24-08-2017

Tijdens de jaaropening 2017 heeft Hogeschool Utrecht de HUgenotenprijs uitgereikt aan docent John Driedonks, alumna Leonie van der Schans en de studenten van het project Selficient. Harm Drost ontving het ereteken voor bijzondere verdienste. De HUgenotenprijs is voor mensen die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de hogeschool.

• HU schoolt hoogopgeleiden om tot ICT'ers

24-08-2017 ICT omscholing

In september start de HU met een nieuw opleidingstraject, ICT Omscholing Business Analist. Hiermee kunnen hoogopgeleiden (hbo en wo) zonder specifieke IT-achtergrond zich laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start gaan.

• Nieuw initiatief voor gemengd onderwijs op Hogeschool Utrecht

22-08-2017 Cursus Inclusief leren en innoveren

Studenten Social Work en studenten met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) gaan samen bij Hogeschool Utrecht een cursus volgen van tien weken. Dit keuzeprogramma ‘Inclusief leren en innoveren’ start in februari 2018. “In andere landen zijn al soortgelijke ervaringen opgedaan met gemengd onderwijs, alleen nog niet met LVB-mensen. De HU loopt daarin dus voorop!”, zegt Sascha van Gijzel, die vanuit het HU-lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning is betrokken bij dit initiatief.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.