RSS feed

• Opleiding Master forensisch sociale professional voor wettelijk collegegeld

10-04-2018

De deeltijdopleiding master forensisch sociale professional (FSP) van Hogeschool Utrecht (HU) wordt per 1 september 2018 een door de overheid bekostigde opleiding. Daardoor gaat het collegegeld fors omlaag en wordt de opleiding voor meer professionals betaalbaar. De master biedt een gedegen theoretische basis over het werken met cliënten in het gedwongen kader.

• Hogeschool Utrecht opent 23 techlabs en werkplaatsen

06-04-2018

Hogeschool Utrecht opende op 6 april 23 lab-omgevingen waar studenten, onderzoekers, bedrijven en instellingen samen innovatieve oplossingen bedenken voor de stad van de toekomst.

• Hogeschool Utrecht steunt Varsity

04-04-2018 Varsity

Vanaf dit jaar is Hogeschool Utrecht de eerste niet-universitaire instelling die de Varsity, de belangrijke roeiwedstrijd voor studenten, financieel ondersteunt.

• Patiënten met artrose die e-Exercise volgen veel minder vaak bij fysiotherapeut

04-04-2018 Corelien Kloek

Patiënten met artrose aan de heup, knie of beiden die e-Exercise volgen, gaan ongeveer evenveel vooruit als patiënten die reguliere fysiotherapie volgen, terwijl ze veel minder vaak bij de fysiotherapeut komen. Dit blijkt uit onderzoek van Nivel en onderzoeker Corelien Kloek van Hogeschool Utrecht, die hierop 4 april promoveerde aan Tilburg University. Kloek is verbonden aan het HU-lectoraat Innovatie van Beweegzorg.

• Combineren analysetechnieken moet klantcontact verbeteren

03-04-2018 Project VERBIND

Waarom zijn vragenlijsten en enquêtes na klantcontact anno 2018 nog nodig? Het korte antwoord daarop: diverse analysetechnieken voor klantcontact kunnen nog niet 1-2-3 aan elkaar worden gekoppeld. Een onderzoeksconsortium, waaraan drie HU-lectoraten en diverse partners meewerken, gaat dit jaar met de koppeling van analysetechnieken aan de slag. Daarvoor ontvangen ze een KIEM-subsidie.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.