RSS feed

• HU-studenten schrijven ‘topartikelen’ over ontwikkelingen in sociaal werk

06-12-2017 Hulpverlening

Het sociaal werk is sterk in beweging, de transformaties en transities buitelen over elkaar heen. De maatschappelijke opdracht van sociale professionals verandert voortdurend in de snel veranderende samenleving. HU-studenten van de sociale opleidingen schreven over deze turbulente tijden in het kader van een artikelwedstrijd. De oogst aan onderwerpen is rijk: van vechtscheidingen tot het stemrecht voor verstandelijk gehandicapten en ‘wearables’.

• 'Breed inzetbare professional' tegen versnippering

06-12-2017 Breed inzetbare professional tegen versnippering verzuimbegeleiding

Fatima Yazami, raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming, onderzocht in haar master FSP versnippering bij de aanpak van schoolverzuim. Haar voorstel: vervang de parade aan professionals door één verantwoordelijke per kind, de breed inzetbare professional. In januari start de pilot; de HU doet parallel onderzoek.

• Utrechtse Onderwijssector gaat groeiend lerarentekort te lijf

04-12-2017 School

In de regio Utrecht investeren schoolbesturen ruim 200.000 euro in een Onderwijspact om zelf een antwoord te bieden op het lerarentekort. Naast een meer traditionele arbeidsmarktaanpak kiest het Onderwijspact ervoor om te onderzoeken hoe technologie en digitalisering als een hefboom kunnen fungeren in de aanpak tegen het lerarentekort.

• StudentsInc en ProtoSpace stimuleren design thinking van studenten

04-12-2017 ProtoSpace

StudentsInc begeleidt ondernemende studenten, ProtoSpace… eigenlijk ook, maar vanuit een andere invalshoek. Onlangs bezochten studenten in de Pressure Cooker van StudentsInc ProtoSpace. Jedidjah Faber: “Wij zijn aan het onderzoeken hoe we onze activiteiten meer met elkaar kunnen verbinden en kunnen samenwerken. Dit bezoek is daar een mooie uitkomst van.”

• Opening Fieldlab: 3D print- en beeldtechniek voor gepersonaliseerde zorg

30-11-2017 fieldlab 3d medical

Op donderdag 30 november werd het Fieldlab 3DMedical officieel geopend, het eerste Fieldlab voor 3D-printen voor de medische sector in Nederland. De publiek-private-samenwerking bewerkstelligt een drastische verbetering in de patiëntenzorg op maat. Hogeschool Utrecht is partner in het Fieldlab.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.