RSS feed

• Hogeschool Utrecht wint award voor onderwijsinnovatie

08-11-2017 SURF winnaars

Pieter Cornelissen, programmadirecteur onderwijsinnovatie van Hogeschool Utrecht (HU), heeft de SURF onderwijsaward voor onderwijsinnovatie ontvangen. De award is door ICT- samenwerkingsorganisatie SURF uitgereikt aan onderwijsmedewerkers die het verschil maken in onderwijsinnovaties.

• Pijnbestrijding met Virtual Reality: HU-student wint scriptieprijs

07-11-2017

Met een virtual reality-bril worden verbandwisselingen bij kinderen met brandwonden een stuk draaglijker voor het kind. Student Verpleegkunde Jeffrey Vos schreef er zijn afstudeerscriptie over. Op 6 november won hij de eHealth-scriptieprijs van beroepsvereniging V&VN.

• HU-studenten organiseren festival met vluchtelingen

03-11-2017

Over vluchtelingen horen we van alles, maar de meeste Nederlanders komen nauwelijks met deze mensen in contact. Het festival US Meets US wil daar verandering in brengen. Student Muziektherapie Tom Blankers programmeerde verschillende samenwerkingen tussen gevluchte en Nederlandse muzikanten. “Wij zijn erg trots op wat wij hebben neergezet en hopen op een grote opkomst.”

• Hogeschool Utrecht start lectoraat Didactiek van Wiskunde en Rekenen

26-10-2017 Paul Drijvers

Hogeschool Utrecht (HU) start het lectoraat Didactiek van Wiskunde en Rekenen. Het lectoraat richt zich de komende vier jaar op versterking van de kwaliteit van lerarenopleidingen voor wiskunde en rekenen met digitale middelen in het primair, voortgezet en hoger onderwijs. Voor dit nieuwe lectoraat is Paul Drijvers benoemd tot lector. Het lectoraat is ondergebracht bij het Kenniscentrum Leren en Innoveren van de HU.

• Nieuw protocol vermindert problemen met medicatie na ziekenhuisontslag

23-10-2017

Onvolledige informatieoverdracht tussen eerste- en tweedelijns zorgverleners en onvoldoende voorlichting aan de patiënt leiden regelmatig tot geneesmiddelgerelateerde problemen. Promovendus Rik Ensing, werkzaam bij Hogeschool Utrecht, deed onderzoek naar de rol van apothekers na ontslag uit het ziekenhuis. Hij promoveert op 25 oktober op zijn onderzoek.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.