Nieuws

RSS feed

 

 • Daling HU in Keuzegids HBO 2018

  25-09-2017 keuzegids 2018

  Hogeschool Utrecht heeft er een topopleiding bijgekregen in de Keuzegids HBO: naast de opleidingen Technische Bedrijfskunde en Fysiotherapie heeft nu ook de bachelor Medische Hulpverlening het predicaat Topopleiding. Technische Bedrijfskunde verhoogde bovendien zijn score van 76 naar 80 punten en is daarmee de best presterende opleiding van de HU in de Keuzegids HBO 2018. De algehele score van de HU daalde echter.

 • Project HU-lectoraat moet financiële problemen bij studenten voorkomen

  20-09-2017 Biljetten euro's

  Het HU-lectoraat Schulden en Incasso wil dat iedereen kan studeren zonder zich zorgen te hoeven maken over financiële problemen. Daarom is het in juni een tweejarig project gestart om dit doel te bereiken: Studeren zonder financiële zorgen. Dit project is mede mogelijk door een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 • Studenten team Selficient naar Amerika vertrokken

  18-09-2017 Selficient publieksprijs thumb

  Ruim 35 HU-studenten en enkele docenten zijn op zondag 17 september naar Amerika vertrokken. Team Selficient doet met een zelf ontworpen duurzaam huis mee aan de finale van de Solar Decathlon, een wedstrijd voor universiteiten georganiseerd door het Amerikaanse ministerie van Energie. Donderdagmiddag werden zij op Padualaan 99 uitgezwaaid.

 • Voltijd flexstudeerders van start aan Hogeschool Utrecht

  05-09-2017 Flexstuderen

  De eerste 40 voltijd flexstudeerders van Hogeschool Utrecht zijn gestart met hun studieprogramma. Zij volgen dit studiejaar een door henzelf gekozen, beperkt aantal vakken en betalen alleen voor die vakken collegegeld. Zo geeft de HU haar studenten meer regie over hun studieplanning.

 • De HU feliciteert Universiteit Utrecht met benoeming Anton Pijpers

  30-08-2017 Pijpers

  Anton Pijpers is vandaag benoemd tot collegevoorzitter van Universiteit Utrecht. Wij hebben Anton leren kennen als een professionele, krachtige bestuurder met een grote verbondenheid met de regio. We feliciteren de universiteit dan ook van harte met deze nieuwe voorzitter.

Trajectum

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten