RSS feed

• HU-studenten winnen award voor hulp aan startende docenten

05-10-2017 HU-studenten winnen Zestor Award

HU-studenten van de opleiding Communicatie hebben op het Zestor Congres ‘Anders organiseren in het HBO’ de Vliegende Start Award gewonnen. De award beloont bijdrages aan de structurele verbetering van de werving, selectie en/of begeleiding van de startende docent.

• "Gesprekken onderzoeken helpt organisaties aansluiten bij hun publiek"

29-09-2017 Annette Klarenbeek

Op 28 september is Annette Klarenbeek officieel benoemd als lector van de programmalijn ‘gesprek’ van het HU-lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein (PubLab). In haar openbare les vertelde ze wat gespreksanalyse kan betekenen voor een succesvolle communicatiestrategie.

• Gemeente gaat samenwerken met HU en Universiteit Utrecht op ICT-gebied

28-09-2017 Samenwerking ict UU HU en gemeente

De gemeente Utrecht is deze week de samenwerking aangegaan met Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht om studenten te betrekken bij ICT-programma’s en data gedreven sturing. Ook krijgen medewerkers van de gemeente de ruimte om twee dagen per week promotieonderzoek te verrichten, onder begeleiding van het departement Informatica van de universiteit.

• Hogeschool Utrecht daalt in Elsevier ranking 2017

28-09-2017 Elsevier 2017

In het onderzoek van tijdschrift Elsevier naar de beste studies van 2017 neemt Hogeschool Utrecht de zestiende en laatste plaats in op de ranglijst van brede hogescholen. In 2016 nam de HU nog de twaalfde plek in. Het onderzoek van Elsevier is gebaseerd op de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) en dus op studenttevredenheid.

• Ruime numerus fixus laat Verpleegkunde verantwoord groeien

27-09-2017 Verpleegkunde thumb 2

Hogeschool Utrecht (HU) heeft de fixus voor de voltijdopleiding Verpleegkunde in het studiejaar 2018-2019 gesteld op 400 studenten. Hiertoe heeft de HU besloten in overleg met de Utrechtse zorginstellingen. De fixus is ruimer gesteld dan in voorgaande jaren is gehanteerd. Zo kunnen meer toekomstige verpleegkundigen worden opgeleid, terwijl de kwaliteit van de opleiding blijft gewaarborgd.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.