RSS feed

• Opening Fieldlab: 3D print- en beeldtechniek voor gepersonaliseerde zorg

30-11-2017 fieldlab 3d medical

Op donderdag 30 november werd het Fieldlab 3DMedical officieel geopend, het eerste Fieldlab voor 3D-printen voor de medische sector in Nederland. De publiek-private-samenwerking bewerkstelligt een drastische verbetering in de patiëntenzorg op maat. Hogeschool Utrecht is partner in het Fieldlab.

• HU steunt pilot schuldhulpverlening Alphen aan den Rijn

30-11-2017

De gemeente Alphen aan den Rijn start 1 december met een pilot Mobility Mentoring, een methode die mensen met schulden steunt in hun ontwikkeling naar een economisch zelfredzaam leven. Een onderzoeksteam vanuit Hogeschool Utrecht en Platform31 bekijkt wat deze dienstverlening oplevert voor inwoners van Alphen aan den Rijn – en voor de gemeente.

• Project internationale samenwerking wint VN-prijs

28-11-2017

Een jaar of vijftien terug stond HU-docent Paul Jaspers mede aan de wieg van de Global Enterprise Experience (GEE), waarin studenten uit verschillende landen samen een bedrijf starten. Sinds afgelopen jaar doen HU-studenten weer mee. Op 29 november neemt de GEE-projectleider een prestigieuze prijs in ontvangst bij de Verenigde Naties in New York.

• De Week van het Nachtkastje - "Ik wil iets betekenen voor mijn eiland"

27-11-2017

Tijdens de Week van het Nachtkastje ontwikkelden studenten van de minor Co-design van Hogeschool Utrecht ideeën die maar op hun nachtkastjes bleven liggen. Zo maakte Zulayma Susebeek een prototype van een skateboard van afvalmateriaal: karton en plastic flessen.

• Studenten onderzoeken middelen tegen 'smartphone zombies' op de Uithof

23-11-2017

Sinds half november zijn drie groepen studenten bezig om te onderzoeken hoe de oversteekplaatsen bij de toekomstige trambaan op de Uithof veiliger kunnen worden. Er gaat straks zestien keer per uur een tram rijden en de toekomstige situatie vraagt om nieuwe veiligheidsmaatregelen.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.