RSS feed

• HUgenotenprijzen voor HU-pioniers

24-08-2017

Tijdens de jaaropening 2017 heeft Hogeschool Utrecht de HUgenotenprijs uitgereikt aan docent John Driedonks, alumna Leonie van der Schans en de studenten van het project Selficient. Harm Drost ontving het ereteken voor bijzondere verdienste. De HUgenotenprijs is voor mensen die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de hogeschool.

• HU schoolt hoogopgeleiden om tot ICT'ers

24-08-2017 ICT omscholing

In september start de HU met een nieuw opleidingstraject, ICT Omscholing Business Analist. Hiermee kunnen hoogopgeleiden (hbo en wo) zonder specifieke IT-achtergrond zich laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start gaan.

• Nieuw initiatief voor gemengd onderwijs op Hogeschool Utrecht

22-08-2017 Cursus Inclusief leren en innoveren

Studenten Social Work en studenten met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) gaan samen bij Hogeschool Utrecht een cursus volgen van tien weken. Dit keuzeprogramma ‘Inclusief leren en innoveren’ start in februari 2018. “In andere landen zijn al soortgelijke ervaringen opgedaan met gemengd onderwijs, alleen nog niet met LVB-mensen. De HU loopt daarin dus voorop!”, zegt Sascha van Gijzel, die vanuit het HU-lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning is betrokken bij dit initiatief.

• Fabienne Hendricks en Edith Hooge benoemd tot lid Raad van Toezicht HU

22-08-2017 RvT leden

De Raad van Toezicht van Hogeschool Utrecht heeft drs. Fabienne Hendricks en prof. dr. Edith Hooge benoemd tot lid voor een termijn van vier jaar. Per 25 oktober 2017 treden zij toe tot de Raad van Toezicht en volgen hiermee mr. drs. Kete Kervezee en prof. dr. Jan Anthonie Bruijn op, wier benoemingstermijn afloopt.

• Student: bestaande flats kunnen energieneutraal gemaakt worden

17-08-2017

‘Oude’ flats met meer dan vijf woonlagen lenen zich om volledig energieneutraal gemaakt te worden. Dat concludeert Thijs Barkmeijer uit zijn afstudeeronderzoek. Barkmeijer is onlangs afgestudeerd aan de opleiding Bouwkunde aan Hogeschool Utrecht.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.