RSS feed

• Pijnbestrijding met Virtual Reality: HU-student wint scriptieprijs

07-11-2017

Met een virtual reality-bril worden verbandwisselingen bij kinderen met brandwonden een stuk draaglijker voor het kind. Student Verpleegkunde Jeffrey Vos schreef er zijn afstudeerscriptie over. Op 6 november won hij de eHealth-scriptieprijs van beroepsvereniging V&VN.

• HU-studenten organiseren festival met vluchtelingen

03-11-2017

Over vluchtelingen horen we van alles, maar de meeste Nederlanders komen nauwelijks met deze mensen in contact. Het festival US Meets US wil daar verandering in brengen. Student Muziektherapie Tom Blankers programmeerde verschillende samenwerkingen tussen gevluchte en Nederlandse muzikanten. “Wij zijn erg trots op wat wij hebben neergezet en hopen op een grote opkomst.”

• Hogeschool Utrecht start lectoraat Didactiek van Wiskunde en Rekenen

26-10-2017 Paul Drijvers

Hogeschool Utrecht (HU) start het lectoraat Didactiek van Wiskunde en Rekenen. Het lectoraat richt zich de komende vier jaar op versterking van de kwaliteit van lerarenopleidingen voor wiskunde en rekenen met digitale middelen in het primair, voortgezet en hoger onderwijs. Voor dit nieuwe lectoraat is Paul Drijvers benoemd tot lector. Het lectoraat is ondergebracht bij het Kenniscentrum Leren en Innoveren van de HU.

• Nieuw protocol vermindert problemen met medicatie na ziekenhuisontslag

23-10-2017

Onvolledige informatieoverdracht tussen eerste- en tweedelijns zorgverleners en onvoldoende voorlichting aan de patiënt leiden regelmatig tot geneesmiddelgerelateerde problemen. Promovendus Rik Ensing, werkzaam bij Hogeschool Utrecht, deed onderzoek naar de rol van apothekers na ontslag uit het ziekenhuis. Hij promoveert op 25 oktober op zijn onderzoek.

• HU trots op prestaties studententeam Selficient bij Solar Decathlon

16-10-2017 Selficient publieksprijs thumb

Hogeschool Utrecht is trots op haar studententeam Selficient, dat met hun zelfontworpen energieneutrale huis de zevende plaats heeft behaald in de finale van de internationale duurzaamheidswedstrijd Solar Decathlon 2017 in de VS. Het team sleepte verder een tweede prijs voor ‘Marktpotentieel’ en een derde prijs voor ‘Water efficiëntie’ in de wacht, én het won de publieksprijs.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.