Nieuws

RSS feed

 

 • "Sociaal werk moet gericht zijn op inclusie en welzijn"

  09-02-2018

  Nederland gaat het economisch weer voor de wind, maar hoe staat het er in sociaal opzicht voor? Prof. dr. Jean Pierre Wilken ging in op deze vraag in een bijzondere openbare les op 8 februari, ter gelegenheid van het vijftienjarig jubileum van het lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning van Hogeschool Utrecht.

 • Leren presenteren met een VR-bril werkt

  08-02-2018

  Leren presenteren voor een virtueel publiek – met een VR-bril op – lijkt net zo effectief te zijn als ‘in real life’, voor een echt publiek. Dat blijkt uit het onderzoek dat Stan van Ginkel, onderzoeker bij Hogeschool Utrecht, uitvoerde onder studenten.

 • Prijs voor peutermondzorgproject

  01-02-2018 Prijs voor peutermondzorgproject

  Het onderzoek Gezonde Peutermonden van het lectoraat Innovaties in de Preventieve Zorg is uitgeroepen tot Preventieproject van het Jaar 2018 door SCEM, kennismakelaar in de zorg. Ook het werkveld is enthousiast over het project.

 • "Efficiëntere beweegzorg hard nodig"

  01-02-2018

  Nederland krijgt steeds meer ouderen en chronisch zieken. Tegelijkertijd worden mensen mondiger en willen ze vaker zelf regie hebben over hun zorg. Vernieuwing van de beweegzorg is daarom hard nodig.Aldus prof. dr. Cindy Veenhof, lector Innovatie van Beweegzorg aan Hogeschool Utrecht.

 • Project COUNT brengt technologie naar verpleegafdelingen

  31-01-2018 Project COUNT brengt technologie naar verpleegafdelingen

  HU-onderzoekers kijken naar manieren waarop nieuwe arbeidsbesparende technologie effectief kan worden ingezet op verpleegafdelingen, zodat verpleegkundigen meer tijd kunnen besteden aan zorg.

Trajectum

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten