RSS feed

• Positieve invloed ambassadeur-wijkverpleegkundigen op beroep

10-08-2018 Verpleegkunde

Op dinsdag 14 augustus 2018 ontvangt minister De Jonge van VWS 42 ambassadeurs wijkverpleegkundigen die het evaluatierapport ‘Opbrengsten vijf jaar ambassadeurs voor de wijkverpleegkundigen’ aanbieden. Deze wijkverpleegkundigen hebben net als 74 anderen deelgenomen aan een leertraject van negen maanden, gefinancierd door ZonMw en opgezet door de beroepsvereniging V&VN en bureau Lambregts.

• HU-lectoren adviseren Kamer over schuldhulp

20-07-2018

Wet- en regelgeving over schuldhulp sluit onderling niet altijd aan. HU-lectoraat Schulden en Incasso stelde samen de HvA en de Sociaal Raadslieden een lijst op met aanbevelingen voor de Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

• Studenten HU werken mee aan hergebruik windmolens

16-07-2018 Windmolens

Windenergie heeft de toekomst. Hoe meer windmolens, hoe beter, zou je zeggen. Alleen hebben windmolens een beperkte levenstijd. Wat doe je met afgeschreven exemplaren? “Tot 2028 gaat de helft van de windmolens in de Flevopolder tegen de vlakte. Niemand weet wat er met het afval moet gebeuren.” Studenten technische bedrijfskunde hielpen een externe opdrachtgever om tot een duurzame oplossing te komen.

• Onderzoek HU: hoe school je leraren in lesgeven aan nieuwkomers?

12-07-2018 lesgeven nieuwkomers

In Nederland zijn scholen en leraren niet goed voorbereid op het geven van onderwijs aan nieuwkomers, zo blijkt uit onder andere een advies van de Onderwijsraad. Daarom is in een studie van Hogeschool Utrecht (HU) gekeken hoe Vlaanderen en Zweden het onderwijs aan deze kinderen organiseren. Vooral is onderzocht hoe zij de professionalisering van leraren hebben gerealiseerd. En of we daar in Nederland inspiratie uit kunnen halen.

• Studenten HU bouwen Selficient huis op Utrecht Science Park

05-07-2018 Selficient huis thumb

Met een feestelijk event is de bouwplaats van het Selficient huis op het Utrecht Science Park in gebruik genomen. Het Selficient studententeam van Hogeschool Utrecht, dat vorig jaar deelnam aan de internationale Solar Decathlon Challenge, heeft een bouwvergunning verkregen om hun zelf ontwikkelde, duurzame huis hier daadwerkelijk te bouwen.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.