RSS feed

• Resultaten HBO Monitor 2016 bekend

20-04-2017 HBO Monitor

Het bruto uurloon van afgestudeerden van Hogeschool Utrecht (HU) is in 2016 gestegen naar 15,29 euro. In 2015 was dat nog 15,00 euro. Alumni van de HU verdienen hiermee significant meer dan het landelijk hbo-gemiddelde van 13,96 euro. Dit blijkt uit cijfers van de HBO Monitor 2016, waarmee hogescholen ieder jaar de arbeidsmarktpositie van hun afgestudeerden kunnen vaststellen.

• HBO-ICT bestendigt samenwerking met Quintor

20-04-2017 Quintor en HBO-ICT werken samen

Softwareontwikkelaar Quintor en de opleiding HBO-ICT van Hogeschool Utrecht hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het bijzondere aan deze samenwerking is dat Quintor, naast het verzorgen van gastcolleges en het begeleiden van stagiairs en afstudeerders, ook investeert in het bijspijkeren van docenten.

• ‘Tijdelijk besluit zelfstandige bevoegdheid Bachelor Medisch Hulpverlener’

18-04-2017

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft in april 2017 het besluit genomen dat met ingang van 1 mei 2017 voor de Bachelor Medisch Hulpverlener een experimenteerperiode start. Met het ‘Tijdelijk besluit zelfstandige bevoegdheid bachelor medisch hulpverlener’ wordt uitvoering gegeven aan Artikel 36a van de Wet BIG. Dit houdt in dat aan de medisch hulpverlener gedurende een periode van maximaal vijf jaar een zelfstandige bevoegdheid, die in omvang is beperkt, wordt toegekend van een aantal aangewezen voorbehouden handelingen.

• Hogeschool Utrecht biedt vernieuwende oplossingen voor stedelijke problemen

12-04-2017 Directeuren kenniscentra

Hogeschool Utrecht (HU) maakt het verschil met thematische kenniscentra. De HU inventariseert met maatschappelijke partners stedelijke problemen om daar met de thematische kenniscentra samen vernieuwende oplossingen voor te ontwikkelen. De hogeschool heeft hiervoor haar bestaande kenniscentra omgevormd, passend bij het nieuwe profiel van de HU: Kwaliteit van leven in een stedelijke omgeving. De vier nieuwe kenniscentra zijn erop gericht om – via onderlinge professionele samenwerking binnen en buiten de HU – met praktijkgericht onderzoek het onderwijs en de beroepenvelden te innoveren en onderscheidende oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken. De HU heeft al haar 35 lectoraten ondergebracht in de nieuw gevormde kenniscentra.

• HU onderzoekt effect kindermondzorg bij consultatiebureaus

11-04-2017 kind borstelt tanden

Kinderen bezoeken meestal pas na hun vierde jaar voor het eerst een tandarts. Vaak hebben ze dan al gaatjes. Omdat de meeste kinderen tot hun vierde jaar wel met grote regelmaat het consultatiebureau bezoeken, start er een pilot met mondzorgcoaches op een beperkt aantal consultatiebureaus. Onder de noemer Gezonde Peutermonden gaat Hogeschool Utrecht de effectiviteit van deze coaches onderzoeken.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.