RSS feed

• Ook auto’s op zonne-energie bij Utrechtse Jaarbeurs

08-12-2017

Op 6 december nam Jaarbeurs energieopwekkende parkeeroverkappingen in gebruik die samen ruimte bieden voor 20 elektrische auto’s en laadpalen. Het is een uitbreiding van Smart Solar Charging, een lokaal initiatief waarvan de HU partner is. Eerder kreeg de HU al bedrijfsauto’s die werken met Smart Solar Charging.

• Publab krijgt subsidie voor ontwikkeling strategietool gedragsverandering

07-12-2017 SIA Kiem subsidie voor Publab

In de psychologie zijn rond de honderd strategieën bekend voor gedragsverandering. Om creatieve bedrijven te helpen de juiste strategie te kiezen, ontwikkelt Publab een tool voor strategiekeuze. Begin december kreeg het project een SIA KIEM-subsidie toegekend.

• "Brede en hoopvolle benadering van jeugdzorg nodig"

07-12-2017

Hoe kan de jeugdzorg effectiever worden? Lector dr. Saskia A.M. Wijsbroek en bijzonder lector prof. dr. Micha de Winter van het nieuwe lectoraat Jeugd houden zich met het antwoord op deze vraag bezig, in samenwerking met werkveld en onderwijs. Op 7 december hielden beide lectoren hun openbare les.

• HU-studenten schrijven ‘topartikelen’ over ontwikkelingen in sociaal werk

06-12-2017 Hulpverlening

Het sociaal werk is sterk in beweging, de transformaties en transities buitelen over elkaar heen. De maatschappelijke opdracht van sociale professionals verandert voortdurend in de snel veranderende samenleving. HU-studenten van de sociale opleidingen schreven over deze turbulente tijden in het kader van een artikelwedstrijd. De oogst aan onderwerpen is rijk: van vechtscheidingen tot het stemrecht voor verstandelijk gehandicapten en ‘wearables’.

• 'Breed inzetbare professional' tegen versnippering

06-12-2017 Breed inzetbare professional tegen versnippering verzuimbegeleiding

Fatima Yazami, raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming, onderzocht in haar master FSP versnippering bij de aanpak van schoolverzuim. Haar voorstel: vervang de parade aan professionals door één verantwoordelijke per kind, de breed inzetbare professional. In januari start de pilot; de HU doet parallel onderzoek.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.