RSS feed

• Wat gebeurt er zoal in de HU Techlabs?

25-04-2018 Opening techlabs

Begin april was de officiële opening van maar liefst 23 Techlabs van Hogeschool Utrecht, op Padualaan 99. Studenten, onderzoekers en organisaties werken er samen aan bijzondere oplossingen, variërend van het 3D-printen van botten tot aan robots die zelfstandig zonnepanelen schoonmaken. We vroegen docenten en een student wat ze nu zoal doen in die techlabs.

• Drie HU-docenten ontvangen NWO promotiebeurs

24-04-2018 Drie HU-docenten ontvangen NWO promotiebeurs

Corina Breukink-Prosper, Emmy van de Burgt en Astrid Wijnands hebben elk een prestigieuze promotiebeurs voor leraren van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gekregen. Met deze beurs kunnen zij de komende vijf jaar, naast hun docentschap en onderzoek aan de HU, werken aan hun promotie.

• "Docenten moeten mbo-studenten uitnodigen samen hardop te redeneren"

24-04-2018 Wenja Heusdens

Mbo-studenten leren hun beroepskennis zowel in theorie als in de praktijk. Hoe sluit deze kennis op elkaar aan en hoe passen de studenten het toe? Hoe kan beroepskennis effectiever worden overgebracht? Volgens HU-onderzoeker Wenja Heusdens helpt het als docenten studenten open vragen stellen en hen uitnodigen samen hardop te redeneren. Dit stelt zij in haar proefschrift, dat zij woensdag 25 april verdedigt bij de Universiteit Utrecht.

• Resultaten HBO-Monitor 2017 bekend

19-04-2018

De positie van alumni van Hogeschool Utrecht (HU) is verbeterd in 2017. De tevredenheid van HU-afgestudeerden over hun baan is gestegen, de werkloosheid in deze groep daalde licht. Ook verdienen HU-alumni nog altijd iets meer dan het landelijke gemiddelde. Dit blijkt uit cijfers van de HBO-Monitor 2017, waarmee hogescholen ieder jaar de arbeidsmarktpositie van hun afgestudeerden kunnen vaststellen.

• "Verschil tussen flexibele en vaste arbeidsrelatie moet kleiner worden"

12-04-2018 Rob Grundemann

De Nederlandse arbeidsmarkt is de afgelopen vijftien jaar ingrijpend veranderd. Rob Gründemann ging in zijn afscheidscollege als lector bij Hogeschool Utrecht op 12 april in op een aantal belangrijke ontwikkelingen, waaronder de flexibilisering en wat deze voor werkenden betekent.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.