RSS feed

• Hogeschool Utrecht is trots op prestaties studententeam Selficient bij Solar Decathlon

16-10-2017 Selficient publieksprijs thumb

Hogeschool Utrecht is trots op haar studententeam Selficient, dat met hun zelfontworpen energieneutrale huis de zevende plaats heeft behaald in de finale van de internationale duurzaamheidswedstrijd Solar Decathlon 2017 in de VS. Het team sleepte verder een tweede prijs voor ‘Marktpotentieel’ en een derde prijs voor ‘Water efficiëntie’ in de wacht, én het won de publieksprijs.

• HU betrokken bij circulair bouwen in Werkspoorkwartier

10-10-2017 werkspoorkwartier

Een halve eeuw nadat de laatste locomotief uit de fabrieken rolde, wordt het Werkspoorkwartier een vestigingsgebied voor nieuwe, duurzame bedrijvigheid. Daarvoor heeft het Utrechtse College van Burgemeester en Wethouders vandaag - 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid - groen licht gegeven. Studenten van Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Universiteit Utrecht voeren er nu al projecten uit.

• Student HU ontwikkelt betere screening op hart- en vaatziekten bij vrouwen

09-10-2017

Lonneke Kamer ontwikkelt een screenings- en begeleidingsplan voor vrouwen in de hoogste risicogroep voor hart- en vaatziekten: zij die last hebben gehad van ernstige hoge bloeddruk tijdens een zwangerschap. Kamer deelde haar onderzoek en plannen tijdens haar afstudeerpresentatie van de masteropleiding Advanced Nursing Practice.

• Een jaar dakloos: Wim vertelt zijn verhaal

06-10-2017

Utrechter Wim Eickholt hield een dagboek bij van zijn leven in 2015. Dat jaar zwierf hij dakloos door de stad. Overdag zat hij in de Gemeentebibliotheek of bij ’t Hoogt, rond etenstijd meldde hij zich bij het Smulhuis om daarna een plaatsje in het Slaaphuis te bemachtigen. Lector Lia van Doorn maakte de publicatie mogelijk, omdat studenten hier veel van kunnen leren.

• Schuldpreventie: niet omdat het kan, maar omdat het moet

06-10-2017

Bijna een op de vijf Nederlandse huishoudens kampt met problematische schulden of loopt het risico daarop. Dat roept de vraag op hoe problematische schulden kunnen worden herkend en voorkomen. Bijzonder lector Schulden en Incasso Tamara Madern houdt zich de komende vier jaar met schuldpreventie bezig. Op 5 oktober zette zij haar onderzoeksprogramma uiteen in een openbare les.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.