Openbare les Marlies van Steenbergen (dit evenement)

09-11-2017

Hogeschool Utrecht nodigt u uit om op donderdag 9 november 2017 aanwezig te zijn bij de openbare les van dr. ir. Marlies van Steenbergen. Sinds februari 2017 is zij benoemd tot lector bij het lectoraat Digital Smart Services. Ze richt zich op de twee onderzoeksgebieden architectuur voor digital smart services en data-analytics in life sciences.

Betekenis geven aan digitale diensten

Marlies van Steenbergen

Het ontwikkelen van een aansprekende app waar consumenten leuke dingen mee kunnen doen, is niet zo moeilijk. Een stuk lastiger is het om een app of andere digitale dienst te ontwikkelen die mensen willen blijven gebruiken. Een app of dienst die een band tussen organisatie en consument creëert. Waar mensen daadwerkelijk iets aan hebben, die impact heeft, op individu, organisatie of maatschappij.

Dit roept de vraag op wat er nodig is om betekenisvolle digitale diensten te leveren. Betekenisvol in de zin van daadwerkelijk waarde leveren voor zowel afnemer als aanbieder. En betekenisvol in ethische zin, het bezitten van kwaliteiten die het leven/de wereld beter maken, niet slechter. Enterprise architectuur kan een bijdrage leveren aan het betekenis geven aan digitale diensten, maar dan moet de architectuurdiscipline zich wel vernieuwen. Om digitale innovaties betekenisvol te maken, doet het lectoraat onderzoek naar methoden en mechanismen om digitale smart services op een toekomstbestendige manier te vinden, ontwikkelen en borgen. 

Programma

14.30 uur   Ontvangst
15.00 uur  Opening door dr. ir. Anton Franken MBA, lid College van Bestuur/ Uitreiking Lectorenpenning
door dr. ir. Remko van der Lugt, vicedirecteur Kenniscentrum Leren en Innoveren
15.20 uur  Openbare Les door dr. ir. Marlies van Steenbergen
15.50 uur  Co-referaat door Harm Pul, Head of Technology Transformation, Sogeti Nederland
16.05 uur  Afsluiting
16.10 uur  Receptie

Praktische informatie

Datum: donderdag 9 november 2017
Locatie: Hogeschool Utrecht, Padualaan 97, Utrecht (De Uithof)
Tijd: 15.00 - 17.30 uur

Vul het aanmeldformulier in om u aan te melden.

 
Contact

Heeft u nog vragen? Stuur dan een mail naar openbareles@hu.nl.

Padualaan 97

Padualaan 97
3584 CH Utrecht


Exterieur Padualaan 97

Locatie-informatie