Openbaar college Bouwhistorie en Restauratie [VOL]

21-03-2017

Jeroen van der Werf (Stichting Monumenten Bezit) geeft een college ‘Fort! Vestingbouw van 1540 tot 1940’. Tijdens dit college passeert 400 jaar vestingbouw in Nederland de revue: de typen forten die werden gebouwd, hoe ze werden belegerd, de ontwikkeling van vuurwapens, explosieven en infrastructuur en de veranderingen in het denken over onze landsverdediging.

Fort

Het college maakt onderdeel uit van de post-bacheloropleiding Bouwhistorie & Restauratie. Deze opleiding geeft u een onmisbaar fundament voor de monumentenzorg. Inzicht in de bouwgeschiedenis, constructies en materialen van het gebouw is immers de basis voor planvorming bij restauratie, onderhoud en herbestemming. Na het eerste gemeenschappelijke jaar volgt specialisatie in Bouwhistorie of Restauratie. Beide richtingen zijn, evenals in de praktijk van de monumentenzorg, nauw met elkaar verbonden. De leslijn Bouwhistorie is bedoeld voor enthousiaste personen met belangstelling voor alle facetten van de historische bouwkunst. De leslijn Restauratie baseert zich niet alleen op oude bouwtechniek, maar onderwijst ook eigentijdse kennis waarmee we oude gebouwen een toekomst kunnen geven.

Aan het college (18.30 – 21.30 uur) gaat een presentatie over de post- bachelorcursus Bouwhistorie & Restauratie vooraf (18.00 – 18.30 uur).

Trompenburgh

Het college vindt plaats op Buitenplaats Trompenburgh dat is vernoemd naar de roemruchte zeevaarder Cornelis Tromp. Het bijzondere van Trompenburgh is de samenhang tussen de tuinaanleg en het huis. In het huis, gebouwd in 1673, zijn prachtige wandbespanningen en schilderingen op wanden en plafonds. Het interieur is een terugkerend onderwerp in de opleiding Bouwhistorie & Restauratie. Meer informatie over dit pand.

Meer info

Locatie: Trompenburgh (Zuidereinde 43, 1243KK te 's-Graveland)
Tijd: 18.00 – 21.30 uur (vanaf 17.30 uur is Trompenburgh toegankelijk)
[Aanmelden voor deze dag is niet meer mogelijk, het maximale aantal deelnemers is reeds  bereikt.]

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten