Lustrumevent 'Managing the Future - TBK25'

29-03-2017

Op woensdag 29 maart vierde de opleiding Technische Bedrijfskunde van Hogeschool Utrecht haar 25-jarig bestaan. Dat deed zij samen met 250 alumni, (oud-)docenten en relaties tijdens het lustrumevent ‘Managing the Future – TBK25’ op Padualaan 99 in Utrecht. Dagvoorzitter was opleidingsmanager Monique van Deelen. Gezien de vele positieve reacties kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Lustrumevent TBK25

Trendwatcher-futurist Richard van Hooijdonk trapte de middag af met een verrassend inkijkje in de trends van de toekomst. Hij schetste de ongekende mogelijkheden van het Internet of Things en voorspelde dat bestaande businessmodellen en organisaties op de schop gaan.

De volgende spreker, serial entrepreneur-auteur Arko van Brakel, ging hierop door en beschreef het fenomeen ‘exponentiële groei’. Ook schetste hij de kernwaarden van het bedrijf van de toekomst: vertrouwen, transparantie, respect, samenwerking en openheid. Als voorbeeld van zo’n bedrijf noemde hij Cool Blue.

In de acht workshops die volgenden, werd dieper ingegaan op de beschreven trends: het Internet of Things & (Big) Data Analytics, de stad van de toekomst, slimme technologie in de gezondheidszorg, het belang van systems engineering, innovatieve manieren van product development, de impact van cognitief ondernemen en het profiel van de manager van morgen.

Kunstenaar-morfoloog Michel Huisman sloot de middag af met een artistieke visie op de wereld van morgen. Het vijfde lustrumjaar werd vervolgens op feestelijke wijze geopend door opleidingsmanager Monique van Deelen, samen met docent Joris Rietman, studente Lisa Janssen en Bram van den Boom van Schneider Electric namens het beroepenveld van Technische Bedrijfskunde.

Tijdens de aansluitende borrel en het walking dinner gingen de aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar in gesprek. Er werden samen herinneringen opgehaald bij de Memory Lane en de ‘Gouwe Ouwen’ Galerij. Tijdens de Kennismarkt kon men zelf de impact ervaren van technologische innovaties, zoals les- en zorgrobot Zora en de Virtual en Augmented Reality HoloLens van Microsoft. En bij vertrek ging menigeen nog even op de foto met HU-huisrobot HUgo.

Hieronder treft u de presentaties, de plenaire videopresentaties, de eventfoto’s en een kort nieuwsbericht aan, alsmede het lustrumfilmpje TBK25 en het boek van keynotespreker futurist Richard van Hooijdonk.

Presentaties workshops

Plenaire videorapportages

Eventfoto’s

Bekijk hier de eventfoto’s.

Bekijk hier het korte nieuwsbericht lustrumevent TBK25.

Lustrumfilmpjes TBK25

Boek keynotespreker futurist Richard van Hooijdonk

Download hier het gratis E-book van keynotespreker Richard van Hooijdonk

Voor vragen over het event kunt u contact opnemen met Andy Wagenaar.

E: andy.wagenaar@hu.nl
T: 06-45 89 63 97