Congres Let's talk energy

23-03-2017

Hoe kun je de dialoog aangaan over duurzame energie? Hoe ga je om met weerstanden van de lokale bevolking? En hoe sluit je daarbij aan bij de beleving van mensen? Deze vragen staan centraal tijdens het congres Let’s Talk Energy. Dit congres, georganiseerd door Hogeschool Utrecht en de Hanzehogeschool Groningen, vindt plaats op 23 maart en staat geheel in het teken van een communicatief handelingsperspectief bij lokale energietransities.

congres lets talk energy Het congres, met als dagvoorzitter Karen Hilhorst, start met twee keynotes. Guido Rijnja (coördinator algemeen communicatiebeleid bij de Rijksvoorlichtingsdienst) spreekt over ‘waarderend communiceren’. Annette Klarenbeek (lector gesprek Hogeschool Utrecht) zal ingaan op de interactionele gevoeligheid die speelt in het domein van de energietransitie.

Naast de keynotes kunnen twee van onderstaande verdiepende kennissessies gevolgd worden over een specifiek thema. De bio’s van de sprekers en een omschrijving van alle sessies is hier te vinden.
Tim Reefman (online media analist bij HowAboutYou) & Ronald Dunsbergen (online adviseur TenneT) nemen je mee in de wereld van online monitoring.
Guido Kwikkers (eigenaar Dialoogisch, programmamanager bij Neerlands diep) & Guido Rijnja geven in de workshop ‘Weerstand geeft Energie’ inzicht in hoe je weerstand bij verandering overziet, doorgrondt en er ruimte in schept.
Petra Sneijder geeft een mini-training discoursanalyse, die communicatieprofessionals in staat stelt beter aan te sluiten bij het gesprek dat in de samenleving wordt gevoerd.
Peter Knoers (senior partner HVR Group), Matthijs Coops (communicatieadviseur TenneT) & Marcel van Vulpen (procesregisseur energie Provincie Drenthe) gaan in op strategieën bij het omgaan met tegenwind en zoeken naar dialoog en een goede communicatie-aanpak bij energietransitie.

Bekijk het programma van de dag hier.

Wil jij weer helemaal up-to-date zijn en de inzichten over effectieve communicatie bij lokale energietransities direct toepassen in de praktijk? Kom dan op 23 maart naar het Provinciehuis Drenthe te Assen. Meld je hieronder direct aan! De toegang is gratis.

Logo's Congres Let's talk energy