Hogeschool Utrecht

Aanmelden
Hogeschool Utrecht is een ambitieuze hogeschool in een dynamische omgeving. Als University of Applied Sciences verzorgen we onderwijs en verrichten we onderzoek. We leiden professionals op die gewild zijn op de arbeidsmarkt en onlosmakelijk zijn verbonden met de regio Utrecht. De verbinding tussen onderwijsonderzoek en de beroepspraktijk versterkt onze impact in de regio. Deze nieuwsbrief stelt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Ruime numerus fixus laat Verpleegkunde verantwoord groeien
Hogeschool Utrecht (HU) heeft de fixus voor de voltijdopleiding Verpleegkunde in het studiejaar 2018-2019 gesteld op 400 studenten. Hiertoe heeft de HU besloten in overleg met de Utrechtse zorginstellingen. De fixus is ruimer gesteld dan in voorgaande jaren is gehanteerd. Zo kunnen meer toekomstige verpleegkundigen worden opgeleid, terwijl de kwaliteit van de opleiding blijft gewaarborgd.

Studenten team Selficient naar Amerika vertrokken
Ruim 35 HU-studenten en enkele docenten zijn op zondag 17 september naar Amerika vertrokken. Team Selficient doet met een zelf ontworpen duurzaam huis mee aan de finale van de Solar Decathlon, een wedstrijd voor universiteiten georganiseerd door het Amerikaanse ministerie van Energie.

Vernieuwing Business Management en Facility Management
Je studie beginnen in een bioscoopstoel? Ruim 300 nieuwe studenten Business Management en Facility Management maakten het mee. De kick-off van hun geheel vernieuwde propedeuse was op 7 september in de CineMec, met uitzicht over hun nieuwe ‘werkterrein’: Leidsche Rijn Centrum. Programmaleider Nathalie Deurhof: “Niet langer vakken staan centraal, maar de integrale bril van de beroepsprofessional.”

Voltijd flexstudeerders van start aan Hogeschool Utrecht
De eerste 40 voltijd flexstudeerders van Hogeschool Utrecht zijn gestart met hun studieprogramma. Zij volgen dit studiejaar een door henzelf gekozen, beperkt aantal vakken en betalen alleen voor die vakken collegegeld. Zo geeft de HU haar studenten meer regie over hun studieplanning.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

HU-lectoraat wil financiële problemen bij studenten voorkomen
Het HU-lectoraat Schulden en Incasso wil dat iedereen kan studeren zonder zich zorgen te hoeven maken over financiële problemen. Daarom is het in juni een tweejarig project gestart om dit doel te bereiken: Studeren zonder financiële zorgen. Dit project is mede mogelijk door een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

"Gesprekken onderzoeken helpt bedrijven aansluiten bij publiek"
Op 28 september is Annette Klarenbeek officieel benoemd als lector van de programmalijn ‘gesprek’ van het HU-lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein (PubLab). In haar openbare les vertelde ze wat gespreksanalyse kan betekenen voor een succesvolle communicatiestrategie.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Onderzoek naar schuldhulp bij licht verstandelijke beperking
Op initiatief van het UWV start onder andere Hogeschool Utrecht onderzoek naar hoe de schuldhulpverlening aan mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) beter kan. Insteek is om te voorkomen dat financiële problemen mensen met een LVB belemmeren om aan het werk te komen of te blijven.

Gemeente gaat samenwerken met HU en UU op ICT-gebied
De gemeente Utrecht is vorige week de samenwerking aangegaan met Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht om studenten te betrekken bij ICT-programma’s en datagedreven sturing. Ook krijgen medewerkers van de gemeente de ruimte om twee dagen per week promotieonderzoek te verrichten, onder begeleiding van het departement Informatica van de universiteit.
HU in bedrijf

Aan tafel! Nieuwe samenwerking in de praktijk
Toen hij collegevoorzitter Jan Bogerd een samenwerkingsconvenant zag tekenen met de gemeente Utrecht, dacht instituutsdirecteur Henk Gloudemans: “Laat ik nou gewoon eens contact met de gemeente zoeken om verder te praten.” Hij is nu voorzitter van de eerste Tafel van de HU: Kwaliteit van Leven in de Utrechtse Wijk.
HU in bedrijf

Blog: Samen investeren in de weg omhoog
“We zijn een organisatie in ontwikkeling. Heel veel van onze opleidingen zijn bezig te vernieuwen of zijn net vernieuwd. Het is een zwaar traject en soms frustrerend, zoals nu, als onze inzet nog niet is terug te zien in tevredenheidscijfers. Voor dit moment zijn we open en eerlijk over de situatie, erkennen we onze tekortkomingen en zijn we trots op onze successen.”
Hogeschool Utrecht
01 november 2017