Maart 2018

Hogeschool Utrecht

Aanmelden
Hogeschool Utrecht is een ambitieuze hogeschool in een dynamische omgeving. Als University of Applied Sciences verzorgen we onderwijs en verrichten we onderzoek. We leiden professionals op die gewild zijn op de arbeidsmarkt en onlosmakelijk zijn verbonden met de regio Utrecht. De verbinding tussen onderwijsonderzoek en de beroepspraktijk versterkt onze impact in de regio. Deze nieuwsbrief stelt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

HU biedt als eerste de richting Applied Artificial Intelligence
De vraag naar praktische experts op dit gebied is groot en de verwachting is dat deze de komende jaren explosief zal toenemen. HBO-ICT van Hogeschool Utrecht start om die reden als eerste hogeschool in Nederland de richting Applied Artificial Intelligence.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Leren presenteren met een VR-bril werkt
Leren presenteren voor een virtueel publiek – met een VR-bril op – lijkt net zo effectief te zijn als ‘in real life’, voor een echt publiek. Dat blijkt uit het onderzoek dat Stan van Ginkel, onderzoeker bij Hogeschool Utrecht, uitvoerde onder studenten.

Eerste certificaten Leergang Senior Docent HU uitgereikt
Donderdag 1 februari j.l. zijn de eerste certificaten uitgereikt van de eerste Leergang Senior Docent HU. De certificaten werden uitgereikt door Frank Buskermolen, Directeur Instituut voor Communicatie en initiatiefnemer van de Leergang Senior Docent HU.

Studenten Facility Management gebruiken de HU als proeftuin
Sommige ideeën zijn zo logisch dat je je afvraagt waarom niemand er eerder op gekomen is. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren wanneer je studenten Facility Management vraagt om het facility management van de HU te verbeteren? Antwoord: vier pilots met verfrissende ideeën, enthousiaste reacties, nieuwe werkwijzen én een aangepast curriculum.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Innovatie taaltherapie voor kinderen met ontwikkelingsstoornis
De zorg voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) verbeteren zodat zij beter kunnen participeren in onze talige maatschappij. Dat is het doel van het project ZINnig van het lectoraat Logopedie – Participatie door Communicatie van Hogeschool Utrecht.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Migrantendochters in sociaal werk: een zoektocht naar balans
Tweede generatie migrantendochters van Turkse en Marokkaanse afkomst met een baan in het sociaal werk zijn belast met hoge verwachtingen. Ze worden gezien als krachtig rolmodel voor de volgende generatie en hebben vaak ook een zorgplicht in hun familie. In hun beroep zoeken zij een weg tussen verschillende identiteiten en werelden. Hierin voelen ze zich niet altijd gesteund door hun beroepsgroep, concludeert Peter Hendriks in zijn proefschrift.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

"Efficiëntere beweegzorg hard nodig"
Nederland krijgt steeds meer ouderen en chronisch zieken. Tegelijkertijd worden mensen mondiger en willen ze vaker zelf regie hebben over hun zorg. Vernieuwing van de beweegzorg is daarom hard nodig meent prof. dr. Cindy Veenhof, lector Innovatie van Beweegzorg aan Hogeschool Utrecht.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

UtrechtInc bij internationale top universitaire bedrijfsincubators
Nederlandse bedrijfsincubators hebben wederom de top bemachtigd op de ranglijst voor beste universitaire bedrijfsincubators van de wereld, de UBI Global 2017/2018. YES!Delft haalde de tweede plek en UtrechtInc de tiende in de ranking. Dat werd onlangs bekend gemaakt tijdens het World Incubation Summit in Toronto. De twee incubators krijgen daarmee internationale erkenning voor hun begeleiding aan startende bedrijven. De HU is partner van UtrechtInc.

Minister in gesprek rond manifest Kwaliteit van Zorg
In het manifest Kwaliteit van zorg, nu en in de toekomst roepen verpleegkundigen, onderzoekers, beleidsmakers en bestuurders de bewindslieden van de ministeries VWS en OCW op om fors te investeren in de verpleegkunde. Ook onderzoekers van de HU ondertekenden het manifest. De minister van VWS heeft toegezegd met betrokken partijen rond het manifest in overleg te gaan.

Blog: Utrecht Onderwijsstad
“Leraren maken het onderwijs. Zij zijn ons kapitaal”, zei Nico de Jong, voorzitter van het Platform Onderwijspact Regio Utrecht, onlangs. In de regio Utrecht dreigt een groot tekort aan dit kapitaal te ontstaan. Als regio hebben we echter alles in huis om de problemen in het onderwijs aan te pakken en Utrecht op de kaart te zetten als onderwijsinnovatiestad.”
Hogeschool Utrecht
Maart 2018