Hogeschool Utrecht

Aanmelden
Hogeschool Utrecht is een ambitieuze hogeschool in een dynamische omgeving. Als University of Applied Sciences verzorgen we onderwijs en verrichten we onderzoek. We leiden professionals op die gewild zijn op de arbeidsmarkt en onlosmakelijk zijn verbonden met de regio Utrecht. De verbinding tussen onderwijsonderzoek en de beroepspraktijk versterkt onze impact in de regio. Deze nieuwsbrief stelt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Statushouders aan de slag in het onderwijs
Het verwachte lerarentekort in de regio Utrecht loopt naar verwachting verder op, tot zo’n 125 fte per jaar. Het aanboren van nieuwe doelgroepen is een mogelijkheid om hier iets aan te doen. Hogeschool Utrecht en drie scholengemeenschappen hebben de handen ineen geslagen om geïnteresseerde en geschikte statushouders op te leiden tot tweedegraads docent. Dit doen ze met het project ‘Statushouders in onderwijs aan de slag’.

Zeven HU-studenten ontvangen beurs VSBfonds
Het VSBfonds geeft jaarlijks beurzen aan studenten voor een vervolgstudie of –onderzoek in het buitenland. Afgelopen week werd officieel bekend gemaakt welke studenten een beurs krijgen voor een vervolgstudie in het buitenland in 2018-2019. Onder hen waren zeven studenten van de HU.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Nieuwe master slaat brug tussen technologie en creativiteit
Data wordt wel ‘het nieuwe goud’ genoemd. Bedrijven beschikken over een overvloed aan data, maar weten onvoldoende wat ze ermee moeten. De nieuwe master Data Driven Design van Hogeschool Utrecht richt zich precies daarop: het ontwikkelen van aantrekkelijke concepten, producten en diensten op basis van en door interactie met data. Bedrijven zitten te springen om zulke professionals.

Hogeschool Utrecht opent 23 techlabs en werkplaatsen
Hogeschool Utrecht heeft 23 lab-omgevingen geopend waar studenten, onderzoekers, bedrijven en instellingen samen innovatieve oplossingen bedenken voor de stad van de toekomst.

Edwin Weesie wint de Transeo Academic Awards
HU-onderzoeker en docent Edwin Weesie heeft met zijn promotieonderzoek naar overnamestress bij ondernemers de Transeo Academic Awards 2018 in de wacht gesleept. De awards worden tweejaarlijks uitgereikt door Transeo, de toonaangevende Europese vereniging voor overdracht van het MKB.

Yael de Haan nieuwe lector Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek
Yael de Haan is per 1 mei benoemd tot nieuwe lector van het Lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek van Hogeschool Utrecht. Dit lectoraat is onderdeel van Kenniscentrum Economisch Sterke en Creatieve Stad. De Haan is de opvolger van Piet Bakker, die 11 januari 2018 afscheid nam als lector.

Drie HU-docenten ontvangen NWO promotiebeurs
Corina Breukink-Prosper, Emmy van de Burgt en Astrid Wijnands hebben elk een prestigieuze promotiebeurs voor leraren van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gekregen. Met deze beurs kunnen zij de komende vijf jaar, naast hun docentschap en onderzoek aan de HU, werken aan hun promotie.

De impact van UtrechtInc: 108 miljoen omzet en 1360 banen
Met trots presenteert incubator UtrechtInc haar resultaten over het afgelopen jaar. Het aantal ondersteunde startups sinds 2009 staat op 180. Onder deze ondernemers bevinden zich diverse alumni en onderzoekers van Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht. In 2017 hadden de startups gezamenlijk een omzet van 108 miljoen euro en vertegenwoordigen zij 1360 actieve banen.

Voorlopige uitslag verkiezingen medezeggenschap
De voorlopige uitslag van de medezeggenschapsverkiezingen van de HU zijn bekend. Joost Ansems, voorzitter van de Hogeschoolraad: “Naar mijn mening zijn de raden de komende twee jaar van een hoog niveau. Dat kan de kwaliteit van de besluitvorming alleen maar ten goede komen.”

Blog: In de voetsporen van Comenius
“Universiteiten, hogescholen; we geven allemaal onderwijs. We hebben allemaal onze eigen ervaringen, expertises en ideeën. Deze niet met elkaar delen, is zonde. We hebben immers een gezamenlijk doel: het beste onderwijs geven dat we kunnen geven. Het nieuwe Comeniusnetwerk biedt een uitgelezen kans voor dit soort kennisdeling.”
Hogeschool Utrecht
12 juni 2018