Hogeschool Utrecht

Aanmelden

Hogeschool Utrecht is een ambitieuze hogeschool in een dynamische omgeving. Als University of Applied Sciences verzorgen we onderwijs en verrichten we onderzoek. We leiden professionals op die gewild zijn op de arbeidsmarkt en onlosmakelijk zijn verbonden met de regio Utrecht. De verbinding tussen onderwijsonderzoek en de beroepspraktijk versterkt onze impact in de regio. Deze nieuwsbrief stelt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Nienke Bleijenberg lector Proactieve Ouderenzorg aan de HU
Met ingang van 1 mei 2017 stelt Hogeschool Utrecht (HU) Nienke Bleijenberg aan als lector Proactieve Ouderenzorg. Binnen het Lectoraat Chronisch Zieken gaat zij met hoogwaardig, praktijkgericht onderzoek en onderwijs bijdragen aan de kwaliteit van zorg aan thuiswonende ouderen en hun naasten.

Acht HU-studenten ontvangen VSBfonds beurs
Het VSBfonds geeft jaarlijks beurzen aan studenten voor een vervolgstudie of –onderzoek in het buitenland. Afgelopen week werd officieel bekend gemaakt welke studenten een beurs krijgen voor een vervolgstudie in het buitenland in 2017-2018. Onder hen waren acht studenten van de HU.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Breed opgeleide sociaal werker klaar voor beroepspraktijk
In september start de opleiding Social Work bij Hogeschool Utrecht. De huidige opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) gaan op in deze nieuwe opleiding. “Deze opleiding bereidt de student beter voor op de realiteit van de huidige praktijk”, vertellen Bregje Pieters en Els Overkamp, die intensief betrokken zijn bij het proces.

HU-student Jessica den Heijer wint Anna Reynvaan Studentprijs
Jessica den Heijer, student Verpleegkunde aan Hogeschool Utrecht, won 11 mei de Anna Reynvaan Studentprijs met haar artikel Samen werken naar het einde. De Anna Reynvaanlezing en –prijzen zijn een begrip in de Verpleegkundewereld.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

SAUNAC helpt steden in Azië te verduurzamen
Onlangs is het internationale project Sustainability Alliance of Urban Networks in Asian Cities (SAUNAC) van start gegaan tijdens een conferentie in Hanoi, Vietnam. Het project is een samenwerking tussen hoger onderwijsinstellingen, waaronder de HU, bedrijven en overheidsinstanties uit verschillende landen. SAUNAC heeft als doel om het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van oplossingen te versnellen voor duurzaamheidsvraagstukken die spelen in Aziatische steden.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Jongerenwerkers niet objectief bij signaleren extremisme
Hoe schatten sociaal werkers in of adolescenten aan het radicaliseren zijn of (gewelddadig) extremistisch gedrag vertonen? Zien zijzelf überhaupt een verschil tussen deze twee termen? Het Kenniscentrum Sociale Innovatie van Hogeschool Utrecht ondervroeg jongerenwerkers door heel Nederland over hun oordeelsvorming aangaande afwijkend gedrag.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Onderzoek naar rol adviseurs bij financiering mkb-ondernemers
De NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants), Spotcap (online kredietverstrekker voor het mkb) en Hogeschool Utrecht starten een onderzoek naar de rol van adviseurs bij financiering van mkb-ondernemers. Het onderzoek staat onder leiding van HU-lector Lex van Teeffelen (foto).
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Experimenteren met nieuwe technologieën in HUBlab
Eddy de onderwijsrobot, Virtual reality-brillen met onderwijsapps, een ‘Prowise board’, pennen om producten in 3D te tekenen of een Makey Makey set. In het onlangs geopende HUBlab van de bibliotheek van Hogeschool Utrecht kunnen docenten en studenten experimenteren met allerlei nieuwe technologieën.
HU in bedrijf

Blog: Laat mbo-studenten meepraten over hun toekomst
“De overstap van het mbo naar het hbo is voor teveel studenten nog te moeilijk. Het probleem is niet het niveau van het hbo, het probleem ligt in de andere manier van studeren, van begeleiding, van toetsing. Het is simpelweg wennen. Dat leidt te vaak tot frustraties, demotivatie en vervolgens tot uitval.”

Blog: Een goede verbinding Utrecht - Den Haag
“Met onze partners in de regio werken we al jaren samen aan thema’s als duurzaamheid en de participatiemaatschappij. Dus waarom allemaal onafhankelijk van elkaar in gesprek gaan met ‘Den Haag’? Samenwerken heeft Utrecht tot een van de meest concurrerende regio’s van Europa gemaakt. Die lijn zetten we graag door.”
Hogeschool Utrecht
13 juni 2017