Hogeschool Utrecht

Aanmelden
Hogeschool Utrecht is een ambitieuze hogeschool in een dynamische omgeving. Als University of Applied Sciences verzorgen we onderwijs en verrichten we onderzoek. We leiden professionals op die gewild zijn op de arbeidsmarkt en onlosmakelijk zijn verbonden met de regio Utrecht. De verbinding tussen onderwijsonderzoek en de beroepspraktijk versterkt onze impact in de regio. Deze nieuwsbrief stelt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

HU bereikt overeenstemming over kwaliteitsafspraken
Hogeschool Utrecht (HU) heeft overeenstemming bereikt over de vereiste afspraken voor versterking van de kwaliteit van het onderwijs. De minister voor Hoger Onderwijs stelt hiervoor middelen beschikbaar die zijn vrijgekomen door invoering van het leenstelsel. Hogeschool Utrecht is de eerste hoger onderwijsinstelling met overeenstemming over de kwaliteitsafspraken.

Geen instroomlimiet voor bachelor Verpleegkunde in 2019-2020
Voor het collegejaar 2019-2020 laten hogescholen in Nederland de numerus fixus voor de bacheloropleiding Verpleegkunde los. Dit in tegenstelling tot studiejaar 2018-2019, waarvoor tien van de zeventien hogescholen een numerus fixus hanteren, waaronder Hogeschool Utrecht.

Hogeschool Utrecht lanceert introHUapp
Om aankomende studenten te begeleiden in alle informatie die ze nodig hebben om hun studie te starten, heeft de HU een introductie-app gelanceerd. Studenten regelen en vinden hierin gemakkelijk alle zaken omtrent inschrijving, introductiedagen, collegegeld en studieboeken.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Nieuwe Masteropleiding voor kwaliteitsimpuls primair onderwijs
Met de nieuwe Masteropleiding Expertleerkracht Primair Onderwijs, die september 2018 van start gaat, investeert Hogeschool Utrecht in versterking van de kwaliteit van het primair onderwijs in Nederland. De opleiding, die tot stand is gekomen in samenwerking met scholen uit de regio, laat ervaren leerkrachten doorgroeien in hun vak.

Onderzoeker test hartslagkussen op TT Assen
Rosa de Vries, onderzoeker en ontwerper aan het lectoraat co-design van Hogeschool Utrecht, heeft onlangs de TT Assen van een bijzondere kant gezien. Op de EHBO-afdeling van deze motorraces heeft ze de uitvinding ‘Mellow’ getest: een kussen dat een rustige hartslag nabootst en zo mensen weer tot rust brengt.

HU Onderzoek op Lowlands Science
Van 17 t/m 19 augustus vindt de zesentwintigste editie van Lowlands plaats. Traditiegetrouw is een deel van het festivalterrein gereserveerd voor onderzoek vanuit universiteiten en hbo-instellingen. De HU doet hier dit jaar voor de eerste keer aan mee.

Koninklijke onderscheiding voor Marieke Schuurmans
Als slotstuk van haar afscheidsrede, ontving lector Ouderenzorg prof. dr. Marieke Schuurmans de onderscheiding van Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Zij ontving deze onderscheiding omdat zij zich als hoogleraar verplegingswetenschappen aan de Universiteit Utrecht en als lector Ouderenzorg bij de Hogeschool Utrecht bijzonder heeft ingezet.

Nu online: het HU jaarverslag 2017
Het publieksjaarverslag 2017 is verschenen: een toegankelijke website die aan de hand van projecten en verhalen van studenten en medewerkers het verhaal van de HU vertelt. Op de site vind je ook video’s over onderwijs, onderzoek, de beroepspraktijk en onze organisatie.
HU in bedrijf

Blog: Een duurzame wereld begint hier
Als hogeschool inhaken op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties: het stimuleert nóg duurzamer te gaan denken in het onderwijs. Maar we helpen er ook studenten mee klaarstomen voor de arbeidsmarkt van morgen, stelt docent Gerian Alofs.
HU in bedrijf

Blog: Neem de regie op kwaliteit
Het huidige kabinet wil tot kwaliteitsafspraken komen met het hoger onderwijs en koppelt deze aan de financiering, net als in het verleden gebeurde met de prestatieafspraken. Toch is er met het nieuwe sectorakkoord sprake van een nieuw geluid, stelt collegevoorzitter Jan Bogerd.
Hogeschool Utrecht
13 augustus 2018